Един от задържаните полицаи се борел с джебчийството, бил шеф

Има намаляване на обирите по статистика, отчете главсекът на МВР
14 фев 2020 09:30,
101
Един от задържаните полицаи се борел с джебчийството, бил шеф
Снимка: БГНЕС

Двамата полицаи, които бяха задържани за кражба на печеливш тото фиш от възрастна жена, са работели в сектора срещу джебчийските кражби.

Единият дори бил началник на звеното преди да бъде повишен, стана ясно от думите на главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Случката се разиграва по следния начин. Жената подава жалба, че е жертва на джебчийска кражба. Освен документи й е откраднат и печеливш фиш от тотото. Тя подава заявление в районното, че е станала обект на кражба и колегите започват да работят. След това се случва и тази неприятна история. За подробности около деянието можем само да гадаем. Има следствено дело и аз не мога да коментирам действията по разследването. Вариантите не са много, но трябва да сме сигурни, за да мога да потвърдя. От събраните доказателства безспорно е доказано, че нашият служител се е опитал да вземе печалбата", коментира Ивайло Иванов пред "Нова тв".

Още по темата

Той обясни, че сигналът е дошъл от директора на СДВР. В столичната дирекция са видели нередности по преписката и така случая е препратен към Вътрешна сигурност към МВР и прокуратурата.

"Красимир Любомиров работи в системата на МВР от 2001 година и има достатъчно опит. Стар служител е и съм работил с него. Факт е, че е заместник-началник и има качества. За да повишим доверието обаче, трябва да вземе мерки и да се изчистим от такива случаи.", каза още главният секретар.

"Чисто статистически имаме чувствително намаление на случаите на обири. За 2018 г. имаме около 2000 обира, за 2019 година - с 200 – 300 по-малко. Обикновено януари-февруари или септември- октомври имаме завишения на този вид престъпления, не мога да кажа каква е причината. До 31 януари имаме 2 въоръжени грабежа. Задържан за сега имаме само за обира на банката от софийския булевард "Борис III", заяви Иванов.

Той обясни, че задържаният е криминално проявен, но няма регистрирани предишни грабежи. Той отрече да има връзка между двата обира тази седмица.

"Колкото и да са подготвени служителите, каквито и да са охранители, като влезе въоръжен човек, психиката на всеки е различна и реагира по различен начин. Първото, което предложих аз, е на територията на страната, в по-големите градове да има по-засилено полицейско присъствие", разкри Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
17
 
! Отговори
Веселин Маринов преди 4 години
Нашата полиция ни пази!
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата работа е трагикомична на фона на "настъплението" на Гешев срещу престъпността.
19
0
 
21
 
! Отговори
Банда МВР преди 4 години
Да, къде са синдикатите в МВР нямали да осъдят тези престъпления на свойте колеги.Когато стачкуваха за пари всеки ден лъжеха хората по медиите а сега ги няма никакви..
18
0
 
24
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 години
Вън от системата на МВР и 15год. с тежък режим в трудов лагер с доживотна забрана да упражняват тази професия....Има достатъчно примери и с други служители на различни нива в ДАНС и МВР.
17
0
 
18
 
! Отговори
Каква полиция? преди 4 години
Сбирщина от ..., вече се показаха наяве, а навремето все претенции имаха. Жалка държава!
16
0
 
38
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
Нито 1 медия не описа подробно какво точно е станало Жената става жертва на джебчийска кражба .Оплаква се в полицията.Въпросните полицаи намират джебчийкити но вместо да върнат фиша на жената решават да го осребрят. Жената обаче има връзки ,познава лично шефа на 3то РУ.Той се свързва с ТОТО и иска информация кой ще изиска печалбата .Така разкрива неговия заместник!
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е той готов за министър бе или поне главен секретар.
14
0
 
25
 
! Отговори
Кармен Младенова преди 4 години
От кого да се страхуваш,от кого да се пазиш в тази"държава"? И на кого да вярваш и на какво да се надяваш щом офицери с високи чинове са тръгнали на грабеж,плячкаджииство и хайдутлук? А партии,сдружения и организации колкото искаш и....никаква полза!!!
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шеф на какво? На джебчийте?Как фиша е попаднал у него след, като е бил откраднат от джебчии?Защо го арестуваха преди да разберат?За да за врата следи и да сложат друг на негово място ли?
12
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма такава държава!!! По кокошкарските имк кражби ще ги познаете! Ние чакаме да разкриват престъпления, а те наркодилъри, джебчии, банкови обирджии...Част от народа спи сладък сън, а други - крадат ли крадат, кой на каквото ниво е - от министъри до полицаи.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знам га тая борба - от полицай съм си купувал най-евтините телефони и злата! Много доволен бях!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом са от ГЕРБ ще ги помотаят малко и ще ги пуснат като поотмине шумотевицата.Дори може да ги повишат.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпници в униформи и огромна заплата на наш гръб!Това само в Тиквария го има!
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сме ударили дъното, слезнахме под него.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вървим усилено към Оруел 84. Умишлено се толерира престъпност на която десетилетия не се обръща внимание, а когато на хората им писне, започва усиленото полицейско присъствие . Така хората са принудени сами да пожелаят диктатурата. Изпълнение като по учебник.
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна липса на отговорност на всички нива, липса на контрол...Вижте митниците, министерствата, различни отдели и комисии, всички местенца на които нищо не се работи, а се получават огромни заплати. Всичко е на база партийни назначения, роднини, приятели, съседи!
5
2
 
27
 
! Отговори
Извращения по Гешев преди 4 години
След като всички новини в този сайт са подадени от мвр та и аз да съм в крак с времето!Затвор за учителката и свобода за пияницата евродепутат Джамбазки!
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
шеф на джебчиите или на полицаите, или и на двете групи.
3
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бил стар кадър и имал много потенцял, казаха колегите му хахахаДържавата цирк.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е , като изискванията за такава отговорна професия за занижени на минусово ниво...