Двама затворници поискаха свобода, съдът във Враца ги отряза

Становището на Прокуратурата също е отрицателно
8
Двама затворници поискаха свобода, съдът във Враца ги отряза
Снимка: архив, БулФото

Врачанският окръжен съд остави без уважение молбите за условно предсрочно освобождаване на двама души, осъдени за тежки умишлени престъпления. И по двата казуса от прокуратурата са изразили отрицателно становище, което е било уважено от магистратите. 

Единият затворник изтърпява наказание, наложено за 3 престъпления – влизане през нощта в чуждо жилище след употреба на сила и заплахи за убийство на жена, която по-късно изнасилил. Излежал е зад решетките почти 8 години и половина и е поискал да излезе на свобода 1 година и 11 месеца преди края на присъдата, предаде БНР.

Отрицателно е становището на ръководството на врачанския затвор и за условното предсрочно освобождаване на друг затворник, който е бил осъден за грабеж, придружен с тежка телесна повреда, от която е последвала смърт.

По време на престъплението осъденият е бил непълнолетен, затова присъдата му е намалена на 7 години "лишаване от свобода", при първоначален "общ" режим. От тях е изтърпял 4 години, 9 месеца и 20 дни, като му остават малко над 2 години и два месеца.

Определенията на врачанския съд подлежат на обжалване пред Софийския апелативен съд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Риво преди 4 години
Пускайте ги, че няма кадри. От затвора - директно в Парламента.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам 6-ца от тотото ама няма. Да седат там и да търкат наровете