В Германия обявили габровката за мъртва с фалшиви документи

Софийската районна прокуратура поема случая
2
В Германия обявили габровката за мъртва с фалшиви документи
Кадър: bTV

Районната прокуратура в София ще се занимава със случая на габровката, която се оказа починала по документи.

След постъпила от нея жалба, Районна прокуратура - Габрово е извършила проверка, която установила, че представените в Германия официални документи са неистински, ползвани са в чужбина и от лице, което е чужденец.

Още по темата
През декември 2019 г. след справка в НАП и Община - Габрово Яна Георгиева установила, че се води починала на 08.06.2019 г.

Актът за смърт от Община Габрово бил съставен въз основа на изпратено от Германия уведомление за смърт.

В жалбата жената твърди, че никога не е пътувала извън България, но преди шест години приятел на сина й предложил да й осигури работа в Германия и по този повод й била издадена европейска здравна карта, която тя му изпратила в Германия, но не отишла да работи там.

На 21.11.2019 г. от Генералното консулство на РБ в Мюнхен е получено в Община Габрово извлечение от акт за смърт на жената., въз основа на който общинската администрация е съставила акт за смърт във Фрайбург.

От писмо на Дирекция "Консулски отношения" към Министерството на външните работа се установява, че в Службата по гражданско състояние лице с имена Н. Т., легитимирало се като дъщеря на жената, е представило в болница лична карта и дубликат на удостоверение за раждане във връзка с починало лице.

Установено е, че представената в Германия лична карта се различава съществено от тази, която притежава Яна Георгиева., а в представеният дубликат на удостоверение за раждане има данни, които са различни от тези в актуалното удостоверение за раждане.

Близките допускат, че личните данни на Яна са били продадени на руснаци, с които българинът имал контакти още у нас, и в продължение на 5-6 години друга жена се е представяла за нея в Германия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коце, само един прос---так може д се изкаже така! Какво мислиш, че ти не можеш да станеш жертва на подобно нещо ли? Мнооого си наивен, човече! Данните ти могат да бъдат взети от всеки, който и откъдето и да е и да ти изфабрикува и фалшив паспорт, и Здравна карта и всичко, каквото се сетиш! А може и портмонето ти да бъде откраднато и с него всеки крадец да си прави каквото си поиска .Хайде сега, извини се на жената и не я наричай "тази", защото според мен ти пък си "този", без изивнение!
1
9
 
32
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
А така! Представете си сега, селяни ***, какво се е случило с вашите данни, изтекли от НАП, след като тази е умряла от една проста здравна карта. Вие ще се окажете не само умрели, но и с променен пол най-малкото! Няма как, селяни, герберастията е болест и изисква жертви!