Сийка Милева: Демерджиев явно знае заключенията от експертизите, преди да са готови

Той няма достъп до материалите от досъдебното производство
5 май 2023 13:46, Стела Стоянова
107
Сийка Милева: Демерджиев явно знае заключенията от експертизите, преди да са готови
Снимка БГНЕС

Вътрешният министър Иван Демерджиев явно знае предварително заключенията от назначените експертизи, преди те да са готови. Това коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред "24 часа" по повод казаното по-рано днес в парламента от вътрешния министър Иван Демерджиев.

Още по темата
"Той няма достъп до материалите от образуваното досъдебно производство. Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) право да разгласяват информация по него имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след тяхно разрешение и конкретни лица, сред които той не е", казва тя.

"Разследването се води от екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС) под ръководство на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП). Предстои Европол и други наши партньори да подпомогнат разследването“, уточнява Милева.

Ниската компетентност или политическата пропаганда не могат да оправдаят изказвания, които са в противоречие с конституцията и законите в страната, коментира тя.

По-рано днес Демерджиев съобщи от трибуната на парламента, че Иван Гешев е пътувал сам в автомобила преди покушението, а щетите по колата са незначителни. Някои от твърденията му се разминават с изнесените от следствието в предижшните дни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
OЛЕЛЕ преди 1 година
"Бях точен с парите" е станал много осведомен. Дали няма връзка с атентаторите или поръчителите?
97
1
 
3
 
! Отговори
сийче, преди 1 година
жив го оревахте-много сте му преданни
96
1
 
2
 
! Отговори
Сийке преди 1 година
Ти колко деца си изпапала...истинска Яга от един хъб за научнопопулярни филми
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дерменджиев е истински полицай.И служи на истината.Закона очевидно в България не е на страната на истината.Предтъпници са овладели прокуратурата и служат на престъпните структури.Мене не ме касае какви казва Сийка пръскачката.А това което казва истинския полицай служещ на народа си и Родината
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това с израелския експерт беше много милиционерски. Едно време чакаха така съветски експерти
93
2
 
2
 
! Отговори
До 78 преди 1 година
Вероятно децата и жената на Гешев са били във втората кола, а не в неговата! Това е моето предположение.
92
3
 
2
 
! Отговори
Идва преди 1 година
...ЕВРОПОЛ И НА ДЕМЕРДЖИЕВ ЩЕ МУ УВЕХНЕ МИНЗУХАРЧЕТО!
91
3
 
3
 
! Отговори
Вижте преди 1 година
ВИЖТЕ МУ ИМОТИТЕ НА ДЕМЕРДЖИЕВ И ЩЕ ПАДНЕТЕ. ГОНИ РАШКОВ!!!
90
3
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ стига с тоя.. преди 1 година
ПОЛИТИЧЕСКИ НАТЕГАЧ ДЕМЕРДЖИЕВ--- РЕКЕТЬОР ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ И НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА НА МВР ЗА АРЕСТИ БЕЗ ЗАПОВЕДИ И ПРОКУРОР ПО ДОНОСИ!
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Сарафов каза, че няма да допусне да бъде дискредитиран от човек, който и бил БЛИЗЪК СКОСЯО САМОКОВЕЦА, СРЕЩУ КОЙТО ТОЙ ЛИЧНО Е ВОДИЛ РАЗСЛЕДВАНЕТО. ДЕМЕРДЖИЕВ ГОВОРИ ЛЪЖИ ТОЧНО КАТО БОЙКО РАШКОВ!!?
88
2
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Защо лъжете народа,како Сийке . Не ви отива на длъжностите и имиджа,доколкото ви е останал, како Сийке.
87
5
 
4
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 1 година
Пловдивското адвокатче , наречено министър може да знае всичко предварително - както му напишат на бележката ! Човекът винаги е " Бил точен с парите !" , има ли пари , има и новини .
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сийке, Сийке, лъснаха грозите ви лъжи. Излъгахте за "кратера", излъгахте, че семейството на Гешев било в колата, експертът от Израел дошъл 2 часа преди инсценировката на атентат. На Лъжливата овца никой вече не вярва. Подавайте си оставките, ако имате капка срам. Сарафов излъга, ти излъга. На лъжци не вярваме. Разследването ще го скриете, както скрихте Мата Хари, Чувалите, Чекмеджетата, която влизала, слагала, снимала, а вас не ви интересува кой е влизал, слагал, снимал в покоите на премиера.
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е Сийче то не му требва достъп, та да установи че кортежа не бил кортеж а само една кола, че децата и жената не са били в колата и че въпросния "експерт" е пристигнал преди атентата
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май е опит за някакво исчистване на тотално сринатият имидж на главния и прокуратурата
83
3
 
7
 
! Отговори
завладяната държава преди 1 година
Како Сийке, Демерджиев има достъп до други данни. Не само Прокуратурата ползва шпионски програмки, ако *** разбираш какво искам да ти кажа. Пък Президента и Премиера са военни, а МО включва ВКР и ВР. Те също имат компютри. Това де, компоти! Памежду другото, кой или кои са заподозрените? Да не се окаже, че са Гешев, Сарафов и "израелския експерт"?
82
1
 
3
 
! Отговори
Каскетура преди 1 година
Може и вьобще да не е минавал от там - кешев , явно е исценировкаЖени деца сега се оказа , че пьтувал сам щети минимални по колата3 кг експлозив пробиват танкТолкова има в противотанковите мини
81
1
 
7
 
! Отговори
следовател преди 1 година
Те май експертизите са готови още преди "атентата". Толкова много дезинформация пуснаха по случая, че вече не е сигурно изобщо дали е пътувал Гешев този ден. Гледайте филма "Да разлаем кучетата" с Де Ниро и ще видите доста прилики в сценария.
80
2
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Ей не се намери воля да разтури някой тия корумпета и да оправи тая сьдебна системаЕстественно вярвам на демерджиев - каскртурата я знаят всички
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посланика /чката/ на Украйна , на какво мнение е ? А и Зленски е на турне из Европата , също и неговото мнение е мноО ''важно'' !