Питбул нахапа дете, но съдът обяви собственика за невинен

Последствията за малкия Адриан – раздробена кост на ръката
Обновена: 18 юли 2023 08:34 | 18 юли 2023 08:34, Камелия Цветанова
64
Питбул нахапа дете, но съдът обяви собственика за невинен
Снимка: Pixabay

Раздробена кост на ръката и тежка психическа травма. Това донесла на 12-годишния Адриан от Самоков една разходка край реката, където момчето било нападнато от питбул. Инцидентът стана преди точно две години, когато детето било на 10 години. Днес майка му сподели, че е възмутена от развоя на делото.

„Собственикът на кучето е обявен за невинен. Животното е подарено на един от свидетелите, който 2 дни преди инцидента излиза от затвора. Самото дело беше смешно. Според думите на съдията детето ми е било на неподходящото място. Процесът приключи преди година, но все още нямаме мотиви защо е бил оправдан. От хора в града знаем, че от миналия месец тази година мъжът има забележка от съдебна колегия за 56 забавени дела”, разказа пред Нова теелвизия Ваня Лазарова, майка на пострадалото момче.

В момента детето се е възстановява. Ръката му обаче е с ограничени движения.

От съда обясниха, че по закон в 60-дневен срок би следвало мотивите да бъдат разяснени, но поради натовареност на съда в Самоков, те се бавят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: Самоковдетепитбулсъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
решението е преди 9 месеца
забрана за отглеждане на агресивни породи със закон
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кви факти, куче нахапало дете! Дори да го е ръчкало с пръчка.
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Саморазправа и саморазплата с всички недобросъвестни кучкари отглеждащи зверове заради свой комплекс.Кучетата на тричене,да им се оттричи яростта,стопаните да весят с главата надолу.
55
0
 
12
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
Трябва ДА ОБЖАЛВАТ НА ПО- ВИСОКА ИНСТАНЦИЯ!!!!
54
2
 
10
 
! Отговори
IavO преди 9 месеца
До АнонименНе ти ли става ясно, кучкар мръсен "разходка край реката" не ти ли се ясно, мамака ти кучкарска мизерна..
53
0
 
11
 
! Отговори
Статистик преди 9 месеца
Каква натовареност на съда в Самоков, смешници?!?Всяко село и паланка със съд, прокуратура и раздут щат...
52
1
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Такива кучета трябва да се ликвидират на място.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако кучето е пуснато свободно да се разхожда навън, без намордник и каишка, собственикът носи отговорност. Ако кучето се намира в частния двор на собственика и някой нахлуе в имота, този "някой" го прави на собствена отговорност. От статията не става ясно кой от двата варианта се е разиграл в действителност.
50
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано следващия път да бъде нахапан съдията или детето му! То бива безочие, ама чак до там... В много държави тия породи са забранени за отглеждане, само в тая "деимократична" *** всеки може да си пусне добитъка за хапе и тормози всички и да е невинен!
49
1
 
19
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 месеца
Много некролози е нужно да бъдат разлепвани на живи съдии и дълги години наред, за да се проведе т.нар."съдебна реформа".Но само с разлепване на некролози няма да мине.Трябва да "играе" и тоягата.
48
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 47 - Нали знаеш, че в медиите излизат обикновено снимки и имена на жертвите, обвиняемите, а съдиите пък съвсем, се пазят в тайна, сакън да не им наруши някой правата. Е, понякога, когато вече съвсем няма как, излиза по някое и друго име на виновен.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Спокоен - "Дайте по спокойно. Четем мнението на майката, но в съдебното дело има още огромно количество факти." - Не си бил в родния съд, ми се струва ...
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До Другата камбанари - Ако това е така, не виждам какво извинение може да има собственика на кучето. За съжаление, в България, ако нямаш много пари или връзки, праавта ти не са защитени. Имаш ли имента на обвиняемия и съдията?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До По същество 33 - Приятел - съд и полиция наказва точно саморазправящите се, които не са вързани с определени хора и среди.
44
2
 
16
 
! Отговори
До Другата камбанари преди 9 месеца
"Питбул нападна 10-годишно момче в събота на неохраняем плаж край самоковското село Говедарци. Кучето нанесло сериозни травми по ръката на детето. Вуйчото на момчето успява да го изтръгне от захапката на кучето, чупейки собствената си ръка. Общо 8 човека се опитали да спасят детето от челюстите на питбула." - Премести се на друга камбанария, явно от тая не виждаш, а си правиш свободни съчинения. Има интернет, той помни.
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 41"В статията няма ама в делото кой знае." - Това не е аргумент.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До До 20 - Всъщност не. Работата на адвоката е, да представи позицията на представляваната от него страна в най-добрата възможна светлина, да следи за правоатта на доказателстават и свидетелите на ответната страна, както и да проверява и атакува логиката на обвиненията им, а не да извади от затовора всеки педофил и убиец ... Но за съжаление, днес светът се ръководи от алчността.
41
7
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 9 месеца
В статията няма ама в делото кой знае. Та статията е плод на фантазията на майката.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 39 - И как реши, че е така?
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 40 - Няма никакви данни в статияат, за таков нещо. Всичко е плод на фантазията ти.