Четири нови обвинения за Георги по случая "Дебора"

Те са за допълнителни закани за убийства
4 авг 2023 14:10, Стела Стоянова
89
Четири нови обвинения за Георги по случая "Дебора"
Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата в Стара Загора повдигна четири нови обвинения за закана с убийство на Георги Николаев Георгиев, съобщава БНТ. Той е задържан за жестокото нападение на 18-годишната Дебора.

Така обвиненията срещу него стават общо 6. Четирите нови му бяха предявени днес в 10.30 в старозагорския затвор, където в следствения арест мъжът е задържан под стража, за закани за убийство срещу момичето. Преди дни от Районната прокуратура съобщиха, че заканите били отправени писмено чрез приложение в социалните мрежи. Съгласно съобщението на прокуратурата е установено, че освен вече посочените обвинения, той се заканил на Дебора още 4 пъти. Събрани са и категорични доказателства, че той е нанесъл средна телесна повреда на момичето.

Ето какво гласи съобщението на сайта на прокуратурата:

"Днес, 4 август 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора повдигна допълнително обвинение спрямо Г.Г., на 26 г., по досъдебното производство за закани с убийство към 18-годишната Д.М. – престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство по горепосочения текст след направен анализ на допълнително събрани доказателства – разпит на свидетели.

Днес в 10.30 ч., пред процесуалните му представители, на Г.Г. лично е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25.06.2023 г.,  в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на Д.М.,  и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Според събраните нови доказателства, заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

Още по темата
До момента бе установено, че Г.Г. се е заканил на Д.М. по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Според новите доказателства Г.Г. отправил заплахи към 18-годишната Д.Б., лично и чрез мобилно приложение, още четири пъти от месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. , за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. Това означава, че Г.Г. се е заканил с убийство на Д.Б. общо шест пъти.

Към настоящия момент Г.Г. е привлечен като обвиняем по две досъдебни производство за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на Д.М. Уведомяваме ви, че по двете дела са събрани категорични доказателства, че Г.Г. е извършител на деянията. Тези доказателства се базират на всички извършени до момента процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, назначени експертизи, огледи на местопроизшествието, иззети веществени доказателства  и биологичен материал и др".

Припомняме, случаят нашумя, след като стана ясно, че първоначално съдът е квалифицирал насилието над Дебора като лека телесна повреда и Георги е бил освободен. Той бе арестуван отново през уикенда за "закана за  убийство". Лекарят, направил съдебната експертиза, и един от прокуррорите по делото бяха отстранени от работа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
ГОСТ преди 9 месеца
Упадъка на България продължава и нищо не може да го спре, навсякъде само негативни новини понякога и умишлено раздувани до безкрай. Жените харесват такъв тип мъже , силни физически с мъжко излъчване и увереност. Сигурен съм че почти всяка млада жена ще предпочете такъв, пред някой по спокоен, с по малко самочувствие и по неуверен. Такава е женската природа заложена генетично. Тези мъже естествено са по агресивни и брутални имат чувство за собственост и изискват подчинение от всички по слаби.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възможно ли е веднъж да обвиниш някого за телесна повреда, после за закана за убийство, но да не го обвиниш в опит за убийство? Каква е тази прокуратура?!
83
2
 
0
 
! Отговори
една преди 9 месеца
До всяка трета пиккличка се ... за пари. Въпрос - с кого? Надали с 13 - 14 годишни на нейната възраст, а с такива с десет, че и доста повече години. Значи последните невинни душици, това ли ни внушавате? По какви закони ще ги оправдаете и ще натикате пиккличите в затворили да чууукат камъни? После ама жените мразели мъжете?
82
0
 
8
 
! Отговори
,spas преди 9 месеца
Дано поне веднъж държавата се намеси и това нищожество да си получи заслуженото! Да го буди всяка сутрин надзирателя в шест и да разменят десет цигари за едно кафе на вишката в пандела!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
този ще го убият в затвора, за да не изпее, че е сутеньор и е част от престъпна група, която се занимава със склоняване към проституция и трафик на жени. тази група отявлено се ползвува с чадър от властта и полицията. това няма да се разследва, за да не останат попарени всички, които вярваха, че става дума за "домашно насилие", и защото изповядващите *** идеологии не се касаят от престъпни групировни и трафик на жени. те предпочитат да вярват, че всички мъже са зли и малтретират жените.
80
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
тои имал семеиство не го чуваме да се обажда маика баща жена тази жена сегакакво ще става с нея тя посмъртно не може да го напусне ами това дете в каквиусловия ще расте и ще се възпитава колко народ гори заради това че не е внимавалче са се провалили като родители
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Да допълня... - Дано му ги нагласят, че нещо наглАсянето трудно върви у нас. На Милен убиецът половината присъда вкъщи си изкара, сега ще се окаже, че се е поправил, та и преждевременно ще го пуснат. А Милен го няма, деца без баща, жена без мъж, не знам майка и баща живи има ли, ако да, ще им се иска да не са.
78
2
 
14
 
! Отговори
Да допълня... преди 9 месеца
Няма съмнение че на хирурга Георги му гласят 10 годинки. И така трябва.
77
3
 
11
 
! Отговори
Йо преди 9 месеца
Не сте прави. Това, че сега се е чуло по медиите не означава, че родителите са плели терлици през това време. Просто хората не са искали да се вдига такъв шум, за да опазят травмираното момиче от погледите и са очаквали полицията и съда да свършат нещо!
76
4
 
7
 
! Отговори
До Защото преди 9 месеца
За момичето разбираемо, шок, страх, ужас, ами майка и и баща и какво са чакали? Някой друг да свърши работата. Не са могли да идат до полицията ли и да се разшумят?
75
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
На тоя така ми е кеф, че му се стъжни живота! Всеки рано или късно си получава заслуженото! А ония двамата, които го подкрепяха математика от БАН и онзи от мините в Раднево са уволнени за одобрението на деянието! Само така!
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен съдбата на престъпника-садист Георги живо ме интересува какво ще се случи с участвалите в прикриването на престъплението - прокурор, съдебен лекар, съдийски състав, шеф на МВР Стара Загора? Ако обичат журналистите да се постараят повече!
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Сата НАТО Лекарят е съдебен лекар, а те в града са 2-3.
72
2
 
3
 
! Отговори
Асан преди 9 месеца
Така така, на..***...йте му го здраво да не може да мърда.
71
2
 
3
 
! Отговори
akudф преди 9 месеца
съдебната система както и в някой други държавни сфери предимно работят комплексирани хора които на база длъжността която изпълняват се избиват комплексите и много скоро ще има много много трагични инциденти.......
70
1
 
18
 
! Отговори
Докога? преди 9 месеца
Приятел му вика, добро момче бил. Ама тоз нормален ли е, кое добро момче кълца плътта на жените? Може преди това дрога да е взел, да му се е изпържил мозъка, те такива с изпържени от дрога мозъци и още по-ужасни неща прават.
69
2
 
17
 
! Отговори
Защото преди 9 месеца
До 69. Като имаш дъщеря и ако й се случи подобно нещо, ще разбереш! Страх, ужас, шок ... чувал ли си ги тези думи???...
68
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Алооо. Е не е опит за убийство както и да се въртите. Виж може да включат нещо като садизъм или друго подобно обаче май няма такава точка...сега имаме "интимни отношения" които не знам какво ще дадат.
67
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ай до утря да станат 8 (словом осим). А тая защо си е мълчала не се разбра ?
66
2
 
19
 
! Отговори
Алооо преди 9 месеца
Това е опит за убийство. Той и социалните мрежи пишеше, че я е заплашвал със смърт. Само доживотна на такъв садист и за такива като него, които не ценят здравето и живота на другите хора!