Оставиха в ареста нападателя на Дебора

Съдебни лекари от Пловдив поемат случая
Обновена: 9 авг 2023 19:29 | 9 авг 2023 19:25, Красимир Ангелов
10

Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста Георги Георгиев, обвинен за нападението на 18-годишната Дебора в Стара Загора и отправените към нея шест заплахи с убийство. Пред съда Георгиев поиска да бъде сменена мярката му с по-лека. А след като съдебните лекари в Стара Загора, които трябваше да направят новата петорна експертиза по случая с Дебора, си направиха самоотвод, екип съдебни лекари от Пловдив ще разглежда казуса.

В съдебната зала обвиняемият влезе с усмивка на лицето, но не пожела да отговори на въпроса защо е нарязал по този жесток начин 18-годишната Дебора.

Още по темата
Пред съда Георги заяви, че не е отправял заплахи и не е запознат с делото. Поиска по-лека мярка, защото има малко дете, което се нуждае от неговата подкрепа. И заяви, че не се е укривал и ще се явява на всички призовки. Прокуратурата обаче поиска от съда да потвърди постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража".

Според защитата липсват данни за извършено престъпление, а по делото се упражнява обществен и медиен натиск.

"Считам, че липсва извършено престъпление. Тези нови обвинения са извадени от разпита на пострадалата", каза адвокатът на обвиняемия Петко Кънев.

Георги Георгиев е обвиняем, че е нанесъл множество прорезни рани по тялото на 18-годишната Дебора. Те са над 20, момичето е било със счупен нос и обръсната коса.

Обществено недоволство предизвика и заключението от първоначалната съдебномедицинска експертиза, в която нанесените телесни повреди на Дебора са определени като "леки". Назначена е нова петорна експертиза, но съдебните лекари в Стара Загора си направиха отвод и ще се прибегне към екип от съдебни лекари в Пловдив. Според главния координатор на експертния съвет по Съдебна медицина към здравното министерство причината за отказа на съдебните лекари е несигурност.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
ХВАНЕТЕ преди 9 месеца
СЪДИЙКАТА,ОНАЯ П,,ЧА И ТЯ ПРИ НЕГО В ЗАТВОРА,ТЯ Е СЪУЧАСТНИЧКА
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди бе Георги Николаев,после Николов,сега Георгиев за кого става въпрос след като са взели мярка за не/отклонение и го освободили от задържане по вписани лични идентификационни данни на заведено дело и досъдебно разследване за извършено престъпление със задържане за 72 часа за изясняване на случая с разпит и дознание за причини,мотиви и лица свидетели и служебни медицински персонал за освидетелстване на раняванията,травмите на жертвата,както и разказите й свидетелстващи за случая и очна ставка
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Tой не отрича, че я е драл жива. Детето му чакало на него, това му бил мотивът да го пуснат. Божкеее, пази Боже от такъв баща.
4
2
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Може би си грозна и не се захващаш с никой.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако му направят лоботомия повече няма да дига няма да бие ще стои кротко ще се усмихва няма да може да говори много няма да може да мисли.Ще помни няколко минути и ще изпада в дълги депресии.Ще може да мете улиците и да извършва основни дейности.Ще заслабне много ще изчезне всякаква агресия.Шансът да се самоубие в следващите 10 год е около 30%. Тих,мирен кротък леко тъжен.Какво по-хуманно от това?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако го пуснат навън, тълпата ще го линчува. А съдийката що не е при него, тя е престъпничка също, погазила е закона първия път, като е пуснала опасен рецидивист на свобода.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не ми е интересна Дебора и други като Дебора. Аз защо не се захващам с такива като Георги Георгиев.