Старт на делото "Семерджиев" на втора инстанция

Поискани от защитата свидетелки не дойдоха в съда
28 сеп 2023 10:53, Елка Василева
18
Старт на делото "Семерджиев" на втора инстанция
Снимка: архив, БГНЕС

В Софийския апелативен съд беше даден старт на делото "Семерджиев". На първото заседание пред втората съдебна инстанция днес трябваше да се явят две свидетелки по искане на защитата на Семерджиев. Те обаче не се явиха за разпит, предаде bTV.

Още по темата
За едната беше представен болничен лист, другата не е била открита на адреса, стана ясно в съдебната зала.

От прокуратурата поискаха жените да бъдат заличени от списъка със свидетели с мотива, че чрез тях според наблюдаващия прокурор защитата на Семерджиев „протака делото“.

Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, заяви пред съда, че държи на разпита на двете жени, за да стане ясно дали Семерджиев е шофирал автомобила и дали той е предизвикал катастрофата с две жертви.

"Да не се дава ход на делото", настоя пред съда и подсъдимия Георги Семерджиев. В крайна сметка обаче съдът реши да даде ход на делото.

Подсъдимият вече беше осъден на 20 години затвор от Софийския градски съд. Бившият футболист беше признат за виновен за смъртта на две момичета при катастрофата на бул. „Черни връх“, предизвикана със 166 км в час, с фалшива шофьорска книжка и с подменени табели на автомобила.

Съдът назначи нова ДНК експертиза по делото "Семерджиев", която да установи следите по въздушните възглавници в автомобила. Следващото заседание ще бъде на 2 ноември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дядото на Семерджиев, червеният генерал, който унищожи архивите на мракобесната ДС, извади пистолет в парламента. Крушата не пада по-далеч от дървото.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сега ще се окаже, не само че не е шофирал той, но и че убитите от него, сами са влезли под колата му, пияни. Дали не му е адвокат Марковски?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Внукът на Генерал Семерджиев може да убива карайки надрусан, а съдът да не намери доказателства че той е летящ убиец- към кого е тоя унизителен поклон?
13
0
 
2
 
! Отговори
Гай Баньо преди 7 месеца
И.д.и..отс.ка защита! Не бил шофирал? Добре,да речем че е така . Но е бил в колата , нали? Значи знае кой е шофиране. Що не каже име?????
12
0
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 7 месеца
Нема оправия , такива като тоя директно пред народното събрание на разстрел . Като гръмнат 3-4 , ще се научат . Пълна подигравка с човешкия живот , пълна подигравка с близките на загиналите . Какво толкова го бавят , доказан престъпник !
11
0
 
1
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Е защо толкова критично, ами да помислят хората, да помислят колко пари да поискат, да намерят работа на 10тина експерти, да направят експертизи, единия ще напише че е бил на бар, другия че е карал, третия че се е возил в багажника и си е ударил глвата когато автопилота на колата направил катастрофата. Нека да помислят хората, нали не са загинали техни близки.....
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И докога, неявяването на свидетели, привлечени от прокуратурата, дали показания пред нея, подисали се под тях, НЯМА да се счита за криминално деяние? Освен, ако момата не е получила някаква тежка криза, не се еналагала спешан операция или някой роднина не е починал инзенадващо, няма друго извинение, да не дойде, щом е жива и здрава!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И за какво се "бави делото" - Нашия се вижда на камери, как притичва, куцайки на моменти, с охлузни рани, идва от посока на катастрофата. Има отпечатъци и негова кръв в колата, направи опит за прикриване - КОЛКО ОЩЕ МУ ТРЯБВА НА СЪДА? Каква втора, трета и пета инстанция? Защо това се бави толкова време!
8
0
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
То докато завърши подсъдимият ще е умрял от старост! 1 година немогат да установят дали той е бил в колата, в 21 век когато всеки родител може да локализира детето си с телефон или гривна, държавата не желае да провери дали лице Х е бил зад волана на автомобил У. После защо масово нормалните хора се евакуират от държавата!
7
0
 
9
 
! Отговори
баба Пена преди 7 месеца
Според мен колата се е карала сама докато тоя убавец си е пиел в бара бирата, карала се колата сама и бам станало инцЕдент. Ставаме за смях с тези адвокати и цялата съдебна система като на този индивид вече една година не може да му се направи присъдка и да лежи 20г и да сънува светофари. сигурно и в колумбия имат по хубави закони
6
1
 
12
 
! Отговори
ужасно преди 7 месеца
трябва да се въведе смъртно наказание! какво отлагане, какви протакане, какъв затвор да му плащаме престой и храна и като го пуснат пак същото...Смъртоносна инжекция и толкоз ! точно ще се научат и всички останали да си знаят!
5
0
 
2
 
! Отговори
Ушев Цецо преди 7 месеца
Коректен!
4
0
 
30
 
! Отговори
ШМРЪК! преди 7 месеца
Цяла държава не може да се справи с някакъв пернишки oтпaдък, дето тормози половината град, бие и заплашва наред. Пълен срам!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какви дела водят срещу тези амеби, да минава един валяк през него и толкова.
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дано да изгние в затвора! Отне два човешки живота! Две невинни момичета изгниха под земята, заради някакъв, айде да не пиша, че коректора ще трие!
1
3
 
0
 
! Отговори
Пришълецът преди 7 месеца
Пътя на страданието по етеменанки:)))