Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова

Със същата мярка е и Стефан Димитров
Обновена: 6 апр 2024 16:53 | 6 апр 2024 16:51, Александър Попов
91
Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд постанови „задържане под стража“ за директора на Агенция „Митници“ Петя Банкова. Мярката за неотклонение "задържане под стража" беше постановена и за Стефан Димитров.

По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев. Според други снимки в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев, който той поставя на ръката си.

Единият от тримата обвинени по разследването за корупция, контрабанда и пране на пари - Марин Димитров, който е и бивш шеф на Агенцията по аквакултури и рибарство, се почувства зле преди днешното заседание на съда, и е транспортиран до "Пирогов". Все още няма данни за здравословното му състояние.

Димитров, Петя Банкова и синът на Марин - Стефан Димитров, бяха арестувани на 3 април при акция по неотложност на ДАНС и Антикорупционната комисия, която се проведе в София и Хасково. Операцията е по разследване за длъжностни престъпления и подкупи.

В петък СГС одобри всичките 30 протокола за претърсване и изземване при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в Агенция "Митници" през последните два дни. Обиските бяха извършени по неотложност и трябваше всички действия на разследването да бъдат одобрени от съда впоследствие.

Подозираният за контрабандист Никола Николов - Паскал е обявен за издирване. Той е обвинен като член на престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Четвърти ден от него няма и следа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от Темида
Един от арестуваните от ДАНС е в "Пирогов"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Със сегаяното ни законодателство и никой да не гласува, Боко ще иде да пусне една бюлетина за себе си и пак ще управлява. Трябва ни едих клоун като бразилския Тиририка, за да се видят всички в огледалото.
85
0
 
1
 
! Отговори
Боклуцииии преди 3 седмици
Няма Бойко няма Кирчо всичко е престъпна *** и никой не трябва да гласува, докато не дойде нормална алтернатива. Да го духат всички ***.
84
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 3 седмици
30 години анархия които доиде на власт подменя кадрите в данс и мвр защо лисега виждаме какви хора работят в тези служба едно убииство не се разкрива еднакражба не се разкрива съждават се комисии които замазват проблемите една безкраинакаша и няма светлина в тунела жената на нотариуса и тя в данс пълна трагедия
83
1
 
1
 
! Отговори
Постановки Бг преди 3 седмици
ППДБ, многократно са се оплаквали от липсата на комуникация с ДАНС: отказани срещи, неподаване на искана информация и т.н.. Ако от ДАНС бяха намекнали, че г-жа Банкова е неподходяща кандидатура, без да споделят оперативна информация, тя нямаше да бъде назначена.
82
1
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 3 седмици
И как е сниман в кола да му подаряват часовник бре,или някой си решил че е така,няма обвинение защо бре,защото е смешно,просто поредната постановка в стил ГРОБ.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И с Рашков има снимка, но тук не се споменава, защо?
80
0
 
5
 
! Отговори
1/2 преди 3 седмици
Аз искам да попитам как така на този Паскал не излезе една свястна снимка? Митичният Паскал няма ли снимка за лична карта? Всички знаят, че бил живял във вила до Кавала - никой ли не го е щракнал? Няма информация да е минавал граница щом го търсят в България... Да не се окаже след годиниз че всъщност този човек е умрял още 90те години и сега му надигат кокалите... От нищото го изкопаха със снимка в стил 62ра година. Тотален смях е цялата история.
79
0
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 3 седмици
До 86. Айде стига сте тиражирали Лъжи! Аман вече! Един морален и свестен човек ще има в МВР и вие ще го оклепате с фалшиви снимки и простотии! После *** доказвай, че нямаш сестра. Сега такива приложения има, че можеш да пляснеш главата на всеки до най-големия бандит, вече и всеки може да направи фалшив клип не дай си Боже.
78
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Моята интуиция казва - Петя Банкъва е Невинна и всичко е фейк скалъпено от няко на когото не е удобна! Корумпирани служители я подлагат на натиск!
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Под такива новини в ума ми зазвучава: Мила Родино, ти си...
76
3
 
13
 
! Отговори
Съдът го постанови! преди 3 седмици
Следователно има сериозни доказателства, набъркан е и главния секретар на МВР - Живко Коцев! Два дни вече ни облъчват как Живко Коцев е бил притиснат, а то какво излезе, замесен с двата крака в тази *** история! Правилно си е подал оставката, натиска да се връща е на ПП-ДБ и е крайно неблагоприятно за него! Но, който се е замесил с ПП-ДБ си пати!
75
3
 
7
 
! Отговори
ЖИВКО КОЦЕВ.... преди 3 седмици
....ДА КАЖЕ КОЛКО Е ЧАСА С ПОДАРЕНИЯ СИ ЧАСОВНИК ОТ КОТРАБАНДИСТИТЕ..ХАХАХА
74
2
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 седмици
ОТГОВОРНИКА ПО ТРАНСПОРТА ОТ ПП---- ПРАВИ КАТАСТРОФА И БЯГА....ХАХАХА .... ТАМ СА ВСЕ СА ТАКИВА *** И ВЪШКАРИ...!!!
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не сте разбрали. Живко Коцев е рекламно лице на часовници Hubkot. Както се вижда от снимката (в автомобила) Живко Коцев освен часовника, който показва като реклама, в скута си държи оригиналната черна кутия (за часовника) от кадифе. От лявата му страна е друго рекламно лице - Ангелина Ангелкова (екс министър на туризма). Двете рекламни лица позират с часовника усмихнати и щастливи. Не става ясно дали г-жа Ангелкова се е снимала с дамски модел на Hubkot или рекламира зъбни импланти.
72
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кога ще задържат тези съдий и техните ментори Разбойко и Шиши ?
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До С5848ВВ Алоооу, затвори тел. баце че сме дуплекс!
70
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А може би Банка Петьова ;)
69
8
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Не вярвам на прокуратуратаэи съда! Тази жена ли е най-големия престъптик на България! А Боко и Шиши са най-невинните хора!
68
9
 
7
 
! Отговори
Г557дт преди 3 седмици
Май точно Чекмеджан най-вероятно стои зад тази постановка: Идват избори - трябва черна каса, пък и в чекмеджето скоро май нищо не е капало и затуй бърза да си върне контрола над митниците (контрабандата), с който най-вероятно преди е трябвало да се раздели срещу изпирането си.
67
3
 
15
 
! Отговори
? преди 3 седмици
- Каква е разликата между фокусника и Живко Коцев?- Фокусникът винаги връща часовника в края на представленията.