Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев от случая "Дебора"

Той ще изтърпява наказанието си в Стара Загора
30 юли 2024 15:00, Красимир Ангелов
133
Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев от случая "Дебора"
Снимка: БГНЕС

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев от най-тежката - “задържане под стража” с по-лека - домашен арест. Това стана известно в края на днешното съдебно заседание.

Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение.

Още по темата
Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което на Георгиев е била наложена най-тежката мярка.

"Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време - повече от година, както и извършените множество процесуално-следствени действия и липсата на каквато и да било опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява", коментира адв. Валентин Димитров, защитник на подсъдимия.

Като допълнителна мярка за процесуална принуда, на подсъдимия беше забранено да напуска пределите на страната.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева каза, че ще се възползва от правото на обвинението да протестира определението на съда.

Определението на съда подлежи на обжалване и протест на прокурора в срок от седем дни.

По-рано днес близо 2 часа продължи разпитът на майката на Дебора Михайлова от Стара Загора в днешното заседание на пловдивския Районен съд. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
7
 
! Отговори
ццц преди 1 месец
Продажен съд, продажни съдии, продажно правосъдие. Господ гледа и за вашата продажност един ден ще плащате.
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак същия въпрос. Кой е избрал на Дебора да излиза с този?
100
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Батката си отива на село. Там ще е домашния арест. Смятай, братче сигнала на гривната може да е да е 1000 метра. Ще може и до мегдана да ходи за семки.
99
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Никой няма право с пръст да я докосва живота си е неин." То па и едон жиуот.
98
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи барманчето, което карало C класа от 2001-а, така измутряло, че върти цялата държава, едва ли не. Давал подкупи ... Откъде пари, бе?
97
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще си купя макетни ножчета да ми под ръка постоянно.
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако наказанието, предвидено в закона е до две години, може ли "алчните" и "взели пари" съдии да осъдят на 20? Защо?
95
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Прави впечатление, че много защитници на гаменчето от село" Как личи? Изразяваме се селски или какво? На мен ми прави впечатление, че мнозинството тук пледира за "правосъдие" на тълпата, няма абсолютно никакво понятие от право и не знае какво пише в законите, измисля произволни наказания и прави съждения показващи липса на образование и систематично мислене. Неграмотни, полуграмотен и, но пък изпилнени с правилните чувства до пяна по устата. Пожелавам ви да бъдете съдени от себеподобните ви.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо пуснахте гаа,дния изверг??? Кой е получил добри парички???
93
1
 
4
 
! Отговори
Всичко преди 1 месец
У нас е проформа имитация на нещо като нищо. Мирише яко на гнило цялото ни общество от главата до петите.
92
0
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Трудно може да се разбере истината защото разни грантаджии се опитаха да яхнат ситуацията за да лобират за инстанбулската конвенция или нещо подобно да се прокара като закони.И в коментарите има такива дето захлебват чрез манипулации на мнението на хората.Не че съдебната ни система е безупречна.Само имам спомен че в началото май изобщо не беше задържан.Дали го покриват и колко е виновен едвали ще стане ясно.
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прави впечатление, че много защитници на гаменчето от село. Не се притеснявайте, нека е домашен арест, няма да го забавят много- ще го направят хубава булка.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"България законите са за балъците. Те не важат за криминалния контингент и депутатския слой!!!" Това е отделен въпрос. За всяко престъпление има наказания предвидени в закона.
89
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Без връзки за това престъпление минимум 10 години!!" Това е твоето вътрешно усещане, нали. А какво пише в закона не знаеш. А ти лично искаш ли да бъдеш съден от пищещите тук по-долу? Знам ли, за превишена скорост например.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България законите са за балъците. Те не важат за криминалния контингент и депутатския слой!!!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Без връзки за това престъпление минимум 10 години!!
86
7
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 месец
Пичове, пичове, нека да ви напомня, че до момента няма почти никакви доказателства, че този майммун е извършил престъплението. Дебора не го е видяла, бил е човек с маска. Самият факт, че на база на почти никакви доказателства, един човек стои в следствието почти година, е скандален. А няма доказателства защото следствените органи в България са на смехотоворно ниво, нито някой прави следствие, нито знае как да прави. Казвам ви го от личен опит. Не са само съдиите за еебане, следствието ни е зле.
85
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно затова в България, както и във всички цивилизовани страни в Европа правосъдието се осъществява от професионални съдии, а не от хора без ум и образование, но пък с пяна по устата. Също така закони и правни принципи, някои още от римско време, не се променят защото жертвата е някакво квенце, а сега е така е модерно.
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За лека телесна повреда наказанието е до 2 години лишаване от свобода или пробация.
83
1
 
6
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
Що за *** от ска държава сме ?!?? Значи някой ще те коли както и колкото си иска ......и накрая домашен арест ???¿?¿¿ Либералната демоНокрация е раковото образование на 21-ви Век !!!