Повдигнаха обвинения на Румен Гайтански и Стоян Мавродиев

Един от „Роудуей кънстракшън“ е задържан
Обновена: 15 авг 2024 14:23 | 15 авг 2024 14:03, Александър Попов
109

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Повдигнати са обвинения на бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и на бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, след като в сряда прокурори и антикорупционна комисия проведоха акция. Тя бе във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от ББР. Един от представителите на „Роудуей кънстракшън“, усвоил кредита - Иван Георгиев, е задържан.

Днес от прокуратурата представиха допълнителна информация относно разследването.

Още по темата
Наблюдаващият прокурор от днес е съгласувал постановления за привличане на обвиняеми по отношение на три лица за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо тежък случай, съобщи заместник-градският прокурор Деян Захариев.

Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и конфискация на част или цялото имущество.

Захариев уточни, че продължават да се събират доказателства и да се прецени дали има съпричастност на други длъжностни лица от Българска банка за развитие.

Не е изключено с напредване на разследването да се съберат доказателства и да се направи преценка за повдигане на други обвинения, а именно за пране на пари, каза зам.-градският прокурор.

"Обвиняеми лица към настоящи момент са бившият изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев, г-н Румен Гайтански и единият представител на „Роудуей кънстракшън“, който е бил представил на дружеството усвоило кредита. Гайтански и Иван Георгиев са привлечени като обвиняеми в качеството на съучастници – единия помагач, другия подбудител. Мавродиев е обвинен като извършител на длъжностно присвояване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
8
 
! Отговори
До Валерия преди 1 месец
Смелост са почерпили от Пеевски. Сега той им е господаря.
79
1
 
16
 
! Отговори
Валерия преди 1 месец
Ама какво става тука?!?! Довчера ви беше страх да произнесете името на Румен Гайтански, а днес сте почерпили отнякъде смелост!!! Дежавю от случая с Божков? Но прислугата винаги е прислуга - специална каста от подчинени cтpaxливци.
78
0
 
4
 
! Отговори
Zks преди 1 месец
Ониновенния човек ако не плати 5лв данък или нещо ще го побъркат...
77
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Toa влъk лu e, лucyнrep лu e, noнe oт 25 roguн 'paнu noлuтuцu, rpaбu u шeтa kвo cu ucka y gъpжaвaтa бeз nocлegcтвuя u нukoй нe ro зakaчa...
76
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А на Дилянчо кога ще повдигнат обвинения?Фалиралата КТБ май му беше дала близо 500 милиона кредити,после набързо фалира и парите изчезнаха!
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев кешът е замесен в далаверата, затова ще се потули всичко!
74
1
 
20
 
! Отговори
българина преди 1 месец
такъв кредит се провизира по особен начин, бнб няма как да не знаят, но са спали Задължително арести и там
73
2
 
13
 
! Отговори
шушу мушу преди 1 месец
Мавродиев зарязал младият си любовник Мирослав в София при бягството си в Гърция. Въпреки ,че по времето на Борисов ,Мавродиев стана известен като най-добре платеният държавен служител със заплата от 35,000 лева , Мавродиев така и не беше засечен с жена до себе си. Във финансовите среди е обществена тайна влечението на Мавродиев към млади колеги. Положението на Мирослав е тежко тъй като не работел и разчитал на влиятелният си покровител за разходите си съобщава бг компас ком
72
1
 
17
 
! Отговори
шушу мушу преди 1 месец
И Гайтански и Мавродиев са звънели на Борисов за помощ. Докато Гайтански се опитва да спаси каквото има като пари, Мавродиев е в паника. Звънял по два три пъти на ден на Борисов ,като последният спрял да вдига телефона. Ту заплашвал с компромати , ту се молел. Въпреки ,че се изживявал като професионален финансист Мавродиев пропуснал да прехвърли пари в чужбина и можел да остане без средства за изгнанието си съобщава бг компас ком
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Гайтански много младолик, от кога са тези снимки?
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доган ще е следващия.Парите са в него от тези кредите, взети са заради него и тец Варна.Ккаво се овърта.Докога ще горят разни бизнесменчета.Време е за октопода.
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шe oбpъcнaт нa Гepru мuшнuцuтe...
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокуратурата да направи обиск във всички фирми в България, които предлагат поставянето на подземни бункери, не са много, и ще намерят координати на бункера на Гайтански, със сигурност се е скрил там
67
1
 
25
 
! Отговори
Поредната пушилка преди 1 месец
преди избори. Кучето си лае кервана си върви. Запомнете, че на земното кълбо, институциите във всяка държава са организирани престъпни групи, които законно могат да нарушават законите, защото те ги пишат да им служат на тях и си ги поправят когато и как си искат. Господин Васил Божков го показа нагледно как е на територията. Това е нормално, тъй като всяка организация(институция) се състои от хора.
66
2
 
17
 
! Отговори
ХХХ преди 1 месец
Дайте ми и на мен 150 милиона лева и ми повдигнете обвинения колкото щете !
65
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един два месеца в чужбина! Ще се предаде на властите,домашен арест и за другото лято ще е с чисто досие кредитен милионер!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега минах покрай на вълчо леговището на Цариградско, вътре гъмжи от жандармерия и народ, като у калфанда на промоция. По надолу пък ушев е изключил пешеходният светофар и събира пари за петстин конювите баварски дракстери. И е точно този който кара по тротоари,градинки и в насрещното с гоуфа.
63
1
 
12
 
! Отговори
Офф преди 1 месец
И след колко години започва да се прави нещо? Този г-н Мавродиев отдавна трябваше да е предаден на съд-като го махнаха що неша излязоха по медиите. Но от цялата работа в момента накрая ще излезе че виновни няма и хората чиито имена се спрягат в момента ще осъдят държавата както става всеки път. Този филм сме го гледали мн пъти. Тъй че всяко чудо за 3 дни.
62
3
 
9
 
! Отговори
Новият главен преди 1 месец
Хубаво е, че и.д. Сарафов разкара всички "прокурорки" с фалшиви джуки, ама може ли всяка прокурорка да е с фалшиви гърди. Даже г-жа Кьовеши, защо Георгиева и колежките й са със силикон, да не би да имат студио за силикон в прокуратурата и ВСС. Всички ще ги изгоня скоро за лош морал като започна с Десислава Атанасова, защото нейния морал е под всякакъв морал
61
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почвайте да защитавате Румен Вълка и Мавродиев, както защитавахте Иванчева, обявете ги за репресирани от властта и организирайте протести в тяхна защита.