Варненската прокуратура проверява списъците на "Възраждане"

Търсят нарушили ли са закона
23 авг 2024 12:27, Стела Стоянова
47
Варненската прокуратура проверява списъците на "Възраждане"
Снимка БГНЕС, архив

Окръжната прокуратура във Варна ще проверява списъците, разпространени от "Възраждане", съдържащи имена на учители, които се обявиха против спорните поправки, забраняващи ЛГБТ пропаганда в училищата.

Ще се проверява дали има данни за престъпление по Наказателния кодекс или друго законово нарушение. Оттам са образували преписка по две медийни публикации, касаещи списък с имената и местоработата на учители в областния град, изразили своята лична позиция по повод приетия Закон за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование.

Още по темата


Работата по случая тече и към момента. Предстои да бъдат събрани всички данни по случая, както и да бъде извършен анализ на резултатите с оглед преценка за предприемане на последващи действия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Музика
Прокуратурата иска лечение за жената, заплашвала певицата Дара Екимова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако "НЕ Съществува" защо се гърчите и пощите по този грозен начин?
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Прокуратурата да провери лицата в списъка, а не кой го е разпространил.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гордея се че НС прие този закон и Радев го подписа! Безпокойството на Брюксел и подмятаните от там мнения и прикрити искания за оттегляне на закона,показват извора на ЛГБТ пропагандата! Ние не сме католици за да се съгласим! Ние сме православни като народ и сме учени в християнство! Точка! А който иска в Европа американски щати и американско безбожие ,бърка континентите и страната!
17
6
 
8
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 3 седмици
Империята на Шорош отвръща на удара...Айде всички атлантички с малки грозни ц8ички,разкършете снагички и вдигнете полички! Гейрб-ДуПеСе-ПуПуДейБъ + сектата се активира "спонтанно" и "непринудено".Прокуратурата на С8инян Де6елеевски с мощно ГрYxтене и к8и4ене се хвърли на амбразурата да защитава правото на транси33вратеняците да пропагандират анналллен ссек3 сред децата в училище и да им внушават колко е демократично и евроатлантическо да използват активно и пасивно и двата входа на хранопровода!
16
10
 
13
 
! Отговори
Куха руска монета преди 3 седмици
Прокурорите трябва да се занимаят основно с недоразуменията от възизхождане и тъпия им популизъм.
15
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега да не се окаже, че 534 учителя са получили торбичка със скицник, моливи, тънкописец и календарче и Копейкин да надува мегафона за това? Или примерно училищата където са тия учители да са получили дарение боя и маркери и Копейкин да го води финансиране? Щото на моя фиш финансиране от НПО няма, нито на колегите.
14
10
 
15
 
! Отговори
Пижо преди 3 седмици
Мястото на всякакви НПО и извратеняци не е в училище и при децата. Ние, родителите не искаме подобни хора да общуват с децата ни и всички учители, които са замесени с подобни организации, да напуснат. Училището е мястото, където децата ни се обучават и мястото на НПО и политика трябва задължително да е вън от него.Никакви права на никого не нарушава новият закон. Той защитава от опити на разни организации да се докопат до децата ни.Чиба от децата и училище.
13
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един да покаже " топки" срещу Американската джендърастия и го" погват" " нашите"!-:) Само че Ще му Изпишат Очите!!-:) Болшинството българи,искат да общуват с нормални хора в БГ!-:)
12
7
 
9
 
! Отговори
до 10 преди 3 седмици
Човек не се ражда пушач или наркоман. Но 90% от тези деца са започнали заради това, че са били манипулирани колко е "модно" и "много яко" докато психиката им не е толкова укрепнала. Само не ми разправяйте, че всички обратни са такива заради биологични причини... Още повече, че от това зависят доходите на много хора, свързани с НПО.И в крайна сметка училището не е мястото да се пропагандира каквато и да е идеология, защото утре може да вкарат някой чалмосан с черно знаме да обяснява...
11
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повечето учители подписаха този списък защото ЛГБТ пропаганда НЕ СЪЩЕСТВУВА. Закон срещу вятърни мелници. Днес гоним учители, утре гоним турци и журналисти и който носи вносни маратонки. Копейкин бутна пак
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Леле горките репресирани ЛГБТА-та. За един ден прокуратурата се САМОСЕЗИРА. Утре може да ме заколят на улицата ако някой не подаде сигнал сигурно ще седя там няколко дена, но понеже става въпрос за п*д*растията прокуратурата пази своите. Трябва на наша държава, защото тази не е наша. Айде хората, които висят в тия интституции поне малко съпротива бе, за какво живеете, за едните пари? Айде малко достойнство.
9
14
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 седмици
И как точно говоренето за ЛГБТ ще обърне резбата на децата не ми е ясно? Човек се ражда или хетеро или хомо няма как да му обърнеш резбата като му говориш че има ЛГБТ. Всичко са комунистически глупости и пропаганда против ЕС.
8
7
 
9
 
! Отговори
Dido преди 3 седмици
Законът забранява пропагандата и вмешателство на разни НПО-та в училище.Правата на никого не са накърнени.Явно борбата и пищенето на разни НПО е заради забраната да промиват мозъците на децата. Като родител и аз съм против всякаква пропаганда на ЛГБТ общности и подобни извращения в училище. Училището е място за учебен процес. За другото, има психолози и психиатри.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Преди 1-2 години бяха тръгнали едни други списъци срещу журналисти и други лица, уж че били "четирихилядници"? ЩО тогава прокуратурата не се задейства и не провери кой прави такива списъци?!?!?
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кой ще провери финансиранията на НПО и дали тези "учители" наистина са получавали пари от тях и за какво?
5
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А кога ще проверява въхпросните подписали се учители за разпространение на пропаганда и получаване на финансови средства от нпо???
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Личните данни продажниците си ги изнесоха сами бе, умен.Себе си ли да съдят?
3
17
 
8
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 3 седмици
А КЗЛД ще провери ли в *** по GDPR и д аим наложи глоби за разпространяване на лични данни? Яко могат да отнесат едно 50 000 000 лв. глоба. Дори още по-добре, нека учителите да заведат искове срещу тях. И не ги чакайте тези миз ерници!
2
10
 
19
 
! Отговори
Зевс преди 3 седмици
Да проверят от кое НПО вземат пари въпросните учители.
1
12
 
12
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Еййй, мрръсни даскали.