ПП-ДБ обжалва отказа на прокуратурата да разследва Пеевски

Ако и Апелативна прокуратура откаже, ще обжалват пред съда
Обновена: 17 сеп 2024 14:13 | 17 сеп 2024 14:13, Стела Стоянова
36
ПП-ДБ обжалва отказа на прокуратурата да разследва Пеевски
Снимка БГНЕС, архив

“Продължаваме Промяната - Демократична България” обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата.

Народните представители на ПП-ДБ подадоха през юли месец сигнал във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата ѝ за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства.

Сигналът включваше данни за извършени престъпления по служба от магистрати и служители на Министерство на вътрешните работи с цел сплашване, оказване на принуда и натиск, имуществени престъпления и други.

СГП на практика абдикира от основните си функции, като дори не намира причина да възложи проверка за събиране на допълнителна информация.

Не става ясно и защо СГП не изисква сведения и обяснения от лицата, цитирани в сигнала, автори на твърденията за нерегламентирани и незаконосъобразни действия на институциите, заявяват от ПП.

"Въз основа на жалбата на ПП-ДБ “Апелативна прокуратура – София” има възможност да отмени решението на Софийска градска прокуратура и да върне с указания за продължаване на действията по събиране на доказателства. Ако и тази прокуратура откаже да действа, ще обжалваме пред съда”./ БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Делян ПеевскиПП-ДБ
Още от Темида
Адвокатите на Семерджиев искат връщане на делото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
12
 
! Отговори
Путин. преди 2 дни
Ами. Кога. Ше. Съзират. Съдъ. За. Фалшивите. Подписи. На. Лена. И. Киро.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Турете Флоров в Бопа да ходи да арестува комуналната *** подкрепяща Русия, нека пратим батальон в Украйна!
8
16
 
11
 
! Отговори
Би трябвало преди 2 дни
да обжалват директно в съда. Видно е, че прокуратурата и повечето институции са подчинени на този мафиот Пеевски. Вече е признат от своите за такъв. Престъпник и то доказан от САЩ и Великобритания. Трябва да се отстранят и другите мафиоти- Борисов и Доган.
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Зозо ЕДНО ВРЕМЕ НИ УПРАВЛЯВАЛ СВИНАРЯ ИВАИЛО СЕГА НЕ ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА С,В,И,Н,Я,Т,А ДЕЛЯН
6
6
 
16
 
! Отговори
11 преди 2 дни
аман ,на всички ни писна от тия ...
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ШИШИ Е ВЪТРЕ С ДВАТА КРАКА НО КОМПРОМЕТИРАНИТЕ СЪДИИ ГО ЗАЩИТАВАТ, НО НАРОДА ЩЕ ГО ИЗХВЪРЛИ ОТ ПОЛИТИКАТА
4
11
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
ППДБ-тата трябва да ги натоварят в един автобус и право в най - близката психиатрия. Нагли до безкрай, пък и си вярват сами на глупостите. Кукувци от всякъде.
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Прокуратурата трябва да разследва Кирил Петков за лъжа в декларацията за гражданство, Лена Бориславова за фалшифициране на подписи и Никола Минчев, да правна заверка на официален документ, с фалшифицирани подписи и невярна информация в него."Чаталджа" случаят, също трябва да бъде разследван, за злоупотреба със служебно положение, отчет на 9 млд, когато министър на финансиите е бил Асен Василев. Катастрофата с щола на НСО, в която се е носил Кирил Петков и в която загива човек на пътя...
2
6
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 2 дни
Хааххаааааааааа, ще се пукна от смях. Кирчу пак ли е събрал 3 папки доказателства от Гугъл и ще съди Цар Дилян Шишман?!? Смешни ППДБ-та :))))))))))))))))))))))))))))))
1
6
 
16
 
! Отговори
Търтей преди 2 дни
Хм, пчелите срещу мед. Ония в ПеПето съвсем са откачили, как това може да стане! - Никак, без Трети Украински, как-то 80 години преди.