Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!

Външният министър на Украйна с директни послания към съюзниците
26 мар 2024 15:45, Петър Бойчев
320
Дмитро Кулеба към САЩ: Дайте ни проклетите "Пейтриът"!
Снимка БГНЕС

В интервю за "Политико" дипломат №1 на Украйна Дмитро Кулеба отправи ясни послания към съюзниците на Киев.

Украинският външен министър посочи, че има един елемент, от който страната му отчаяно се нуждае, за да отблъсне непрестанните ракетни атаки на Русия, предава БТА. "Дайте ни проклетите "Пейтриът!", призова директно Кулеба.

Американските ракети земя-въздух "Пейтриът" са най-добрата отбранителна система за борба с балистичните ракети, които през последните дни все по-интензивно се изсипват върху Украйна. "Ако разполагахме с достатъчно системи за противовъздушна отбрана, а именно "Пейтриът", щяхме да можем да защитим не само живота на нашите хора, но и икономиката ни от унищожение", добави Кулеба.

Нуждата от такава защита е видима за жителите на Киев. Само час преди Кулеба да говори с репортер от "Политико" в министерството на външните работи в понеделник, посред бял ден, украинската столица беше атакувана от руски балистични ракети.

Няколко силни взрива прозвучаха само миг след като сирените за въздушна тревога се разнесоха из целия град. Ракетите са били прихванати от наличните системи "Пейтриът". Но девет души, сред които и тийнейджърка, все пак бяха ранени от падащи отломки.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса, посочва авторът на "Политико" Джейми Детмър.

Европейските съюзници се борят да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а Путин се възползва от всяка възможност да засили руското настъпление.

Подкрепата на Запада, която беше силна в началото на инвазията преди две години, отслабна през последните месеци, а новият голям пакет от помощи от САЩ беше спрян от партийни разногласия в Конгреса.

Европейските съюзници правят всичко, което е по силите им, да запълнят недостига на средства и оръжия, от които Киев толкова много се нуждае. Войната за самосъхранение на Украйна е в несигурно положение. Русия напредва на бойното поле, а току-що преизбраният Путин се възползва от всяка възможност да засили руската офанзива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кулеба сигурно е пропуснал, но преди 2 седмици една Пейтрът беше ударена близо до фронтовата линия. Така че доставки има бол, но темпото с което Украйна продават и губят техника е непосилно за НАТО. Хитрецът трябва да разбере веднъж за винаги, че няма как да им дават Пейтриът всяка седмица, това да не са ти семки. Изобщо липсата на сиво вещество в украинското ръководство е потресаваща. Траят ги само защото хвърлят сънародниците си като съчки напред.
265
3
 
11
 
! Отговори
Сиромах преди 4 седмици
До 273:Сигурен ли си, че Украйна сама воюва с Русия, а не, че Русия воюва с НАТО и още петдесетина пос,,,лушковци готови за всякакво бли,,зане, където и да е?
264
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ЕЕЕЕ кво стана ве бате, свърШиа ли патриотите ве, а кво стана с контра наступа, върнахте ли крим вече.
263
4
 
6
 
! Отговори
до273 преди 4 седмици
Ми голям е страха да ти кажа, половин укрия направо вазира в чужбина, а то войната още не е започнала, да са си налягали парцалите гат е трябвало, еее те баш тогава се правеха на мъже
262
50
 
6
 
! Отговори
Стокхолмски синдром преди 4 седмици
Норманло е страхливите мишки да мразят Украйна , която две години храбро се бори срещу първата ядрена сила в света без страх.
261
3
 
12
 
! Отговори
Felix преди 4 седмици
Вие не сте го разбрали човека, той не моли за ракети , а за украински патриоти. Щото са на свършване..
260
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много евтино искане .Даите да дадем ,а само за март ви загробиха 5 парцала изключая това дето помляха последните 3 дена.А кои ще плаща мастрафа
259
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Така ли го е казал? Колко дипломатично и изискано.
258
4
 
27
 
! Отговори
Дайте, Дайте ... !!! преди 4 седмици
Стига с това дайте, та дайте. Стига сте просили - НИКОЙ с НИЩО не ви е длъжен. Щом искате да продължи войната - водете я със собствени средства. Както видяхме който ви подкрепя накрая се проваля. Дори безпринципната и продажна сглобка в България се катурна
257
1
 
11
 
! Отговори
Хамстер преди 1 месец
Всички държави ( с малки изключения в близкото минало като Либия, Ирак и други изравнени със земята държавии някой африкански племена) се управляват от едно място. Само ни разиграват схемата контролиран хаос...
256
11
 
8
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
До БезполезноУкрайна беше трета ядрена сила в Света след разпада на СССР . Англия и САЩ им станха гаранти за сигурност в договора в Буку рещ ако си дадат ядреното оръжие за утилизация. Нормално е да искат поне ПВО....
255
4
 
26
 
! Отговори
Безполезно преди 1 месец
Мнооого нагли! Знаят само да искат! Когато дразнехте мечката се забавлявахте и си мислехте, че ще ви се размине, а сега - олеле! Кой ми *** в гащите!? Каквото и да ви дадат, срещу ядрена сила и страна с огромни ресурси нямате шанс. Всичко ще иде по дяволите!
254
6
 
4
 
! Отговори
защо? преди 1 месец
Наистина, защо не им дадат тези ракети? Да се бранят хората. Нима американците се страхуват от руснаците?
253
3
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Че вие можете ли да боравите с тях?
252
3
 
14
 
! Отговори
as преди 1 месец
А вие кво ще им дадете! Знаеш, че с 1 евро не можеш да се изпикаш, кво остава за ракети дето струват милиарди!
251
2
 
22
 
! Отговори
сиромах преди 1 месец
Кулеба,ама не ви трябват още ракети!Вие и без друго се хвалите ,че ракетите на руснаците свършиха,че читав самолет и хеликоптер не им остана,че унищожихте 30%от корабите им и какво ли още не!Все повече заприличвате на оня от виц дето отишъл на доктор да се оплаче ,че не може повече от 1 път да върши мъжките си задължения,а съседът му се хвалел ,че я вържши по 3-4пъти дневно!Докторът му казал ,ами хвали се и ти какво ти пречи!
250
1
 
16
 
! Отговори
Братя американци! преди 1 месец
Дайте ми проклетата домашна ракия, вчера съм изпил последната дамаджана. Лошото е, че и домашното вино свърши. Все пак добре, че остана шише спирт за горене.
249
1
 
25
 
! Отговори
Дани преди 1 месец
Какво е станало с досегашните пейтриът, та искат нови?
248
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голяма реклама за петриът, американците трябва да са засипани от поръчки. Кой ги произвежда, има ли го на борсата?
247
2
 
13
 
! Отговори
Димитро Кулеба преди 1 месец
Няма ли кой да ме кулеба най-накрая?!