Зеленски хвали армията след потопена подводница и ударено руско летище

Доволен от поразените цели в Русия
339
Зеленски хвали армията след потопена подводница и ударено руско летище
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски похвали украинската армия за нанесените удари по военни цели на територията на Русия, съобщи „Гардиън“.

"Бих искал да благодаря на всеки от нашите войници и на всички, които работят в нашата отбранителна индустрия, за това, че нанесоха удари по руски летища, петролни рафинерии и логистика", каза Зеленски.

Киев засили въздушните нападения срещу руската територия, като заяви, че извършва ударите в отговор на бомбардировките, на които е подложена Украйна.

"Всеки удар, който точно отговаря на руските бомби, който унищожава руската логистика, руските бази, това прави по-трудно за окупатора да остане на наша земя. Всеки такъв удар приближава справедливия край на войната", добави украинският президент.

Източник от украинската армия съобщи, че безпилотни самолети са поразили летището Морозовск в Ростовска област и са унищожили склад за боеприпаси.

Руските официални лица не отговориха на твърденията относно унищоженото летище, но местният губернатор Василий Голубев заяви в Telegram, че властите са въвели извънредно положение в област Морозовск.

Украинската армия съобщи за поразен склад за гориво в Каменски район на Ростовска област, където руски представители съобщиха, че атака с дрон е подпалила резервоари с петрол.

Украинските въоръжени сили съобщиха, че на 2 август са потопили подводница Б-237 "Ростов на Дон" в окупирания Крим и са унищожили 4 ракетни установки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
9
 
17
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Мазник е тоя Зеленски.Вкара народа във война.Толкова хора загинаха заради болните му амбиции и безгръбначен характер.Сега се опитва да избяга от отговорност."Каквото народът реши"-по въпроса за отстъпването на територии.Страх го е от неонацистите.Или те или западните му куратори ще го"свършат".Едните като отмъщение за поражението и разнебитената държава(ако я има въобще).Другите за да отнесе със себе си тайните за това какво наистина са му обещавали,за да се реши на война с Русия.
248
21
 
9
 
! Отговори
сс преди 1 месец
Малко им е. Да ударят Москва по главата на малкото фюрерче.
247
7
 
12
 
! Отговори
до Русофоба преди 1 месец
боли ме ФАБ-а за твоите мечти...Днес в Торецк, 14 от твоите безстрашни и хич не бягащи, направо им центрофугираха сградата без накисване и предпране...За съжаление при руснаците не се ползва омекотител, та гледката е като на Айшето прането из квартала..:
246
22
 
14
 
! Отговори
Путин ще занули РУС. преди 1 месец
Руснаците сами и си го избират и напълно си заслужават това бункерно чекименто. Невероятно оффчи народ . Навремето Сталин ги избиваше с милиони и сега историята се повтаря.
245
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците квото потапят да потапят че скоро ще останат без територия и без мъжко население.
244
9
 
9
 
! Отговори
Мачкай преди 1 месец
Пияните казаци
243
22
 
13
 
! Отговори
РУСОФОБА преди 1 месец
СЛАВА УКРАИНИ
242
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен крейсер москва със украинска залупа го потопиха
241
11
 
13
 
! Отговори
СрАЩ преди 1 месец
До Северна Корея 2В момента Русия е приемана от ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ за терористична държава.... Бъркаш се много заблудено кравопитече, Няколко държави в Европа и само по нареждане на САЩ са обявили Русия за терористична държава... докато САЩ ВЕЧЕ ТРЕТА ГОДИНА ОТКАЗВА ДА ВКЛЮЧИ РУСИЯ В СПИСЪКА СИ С ТЕРОРИСТИЧНИ ДЪРЖАВИ и дори увеличава търговския стокооборот. Ако можеш да мислиш че си разбрал вече че за разлика от 15-те пакета санкции на Европа, САЩ санкционираха само няколко руски ологарси
240
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това само Зелето го казва..с какво точно са потопи ли..с Укр морков ли
239
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отдавна е ясно, че Крим и Севастопол нямат особено военно значение! Приказките за Крим, непотопяем самолето носач са ала-бала, бла-бла! Руски империализъм!
238
20
 
18
 
! Отговори
world peace преди 1 месец
За да има има мир, Путин и котилото му трябва да бъдат разстреляни с MG-42, защото има добър звук.
237
0
 
1
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
Ще плащаш *** за простотията ти и твоето предателство
236
19
 
17
 
! Отговори
Северна Корея 2 преди 1 месец
Когато диктатора фашист в Кремъл дойде на власт, преструвайки се на "демократ", обеща на руснаците, че ще им осигури просперитет и бъдеще. В момента Русия е приемана от ЦЕЛИЯ ЦИВИЛИЗОВАН СВЯТ за терористична държава, в която цари пълна мизерия и терор, крепостните биват мачкани на всички нива, ако дори посмеят да гъкнат, а бъдеще нямат никакво и няма и да имат.
235
14
 
12
 
! Отговори
Red Army in Торецк преди 1 месец
Зеленски говори само "истината" а чехълчетата и жълтопаветният-плазмодий попиват всичко. Вярвай ЕвроатлантическиПланктоне, защото е трудно да мислиш! Евроатлантици с Лоботомия! Слава на Русия, защитник на Европейските ценности и бариеара за АфроМангустари и ЛГБТ-питеци!
234
16
 
17
 
! Отговори
Муйчо преди 1 месец
Тоя нацист трябва да бъде отстрелян най-после и да се приключва!
233
11
 
9
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Като винаги Зеленски се изхвърля - възможно е да са нанесени повреди на руската подводница и на самолетите в Морозовск,но от Mентагона са отказали да потвърдят това което казва Зеленски-по СНН вървяха субтитри за този отговор.Да предположим че това е вярно на 100%-пита се това ще промени ли с нещо положението на ВСУ!?Ще спре ли руските самолети да бомбардират всеки ден украинските позиции със 80-120 планиращи бомби и ще откаже ли руснаците да изстрелват всеки ден 6-10 хил. снаряда!?А ракетите!?
232
10
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
иначе:-Зеления "хвалел армията" .?..А армията дали го хвали него ?
231
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
"255",ИМЕТО "Путин" НЯМА това значение,за което се опитваш да намекваш !..То идва от "ПЪТ" на руски...Ние също имаме такова име:-ДРУМЕВ..Не че е важно,но някакси ВАШАТАПРОСТОТИЯ взе да ми идва в повече..
230
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски говори само "истината" а чехълчетата и жълтопаветниятплазмодий попиват всичко. Вярвай ЕвроатлантическиПланктоне, зашото е трудно да мислиш! Евроатлантици с Лоботомия! Слава на Русия, защитник на Европейските ценности и бариеара за АфроМангустари и ЛГБТ-питеци!