Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви той
12 авг 2024 21:49, Александър Попов
480
Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Москва трябва да бъде принудена да сключи мир и че войната се връща обратно в Русия след опита ѝ да я пренесе в други страни, предаде Ройтерс.

Освен това Зеленски каза в редовното си вечерно изявление към нацията, че голямото украинско нападение в руската Курска област е въпрос, който засяга сигурността на Украйна и че Киев е завладял райони, откъдето Русия нанася удари.

"Русия трябва да бъде принудена да сключи мир", подчерта украинският лидер.

Зеленски посочи, че от първи юни насам руската армия е атакувала около 2100 пъти украинската Сумска област, която граничи с Курска област.

"Русия донесе войната на другите, а сега тя се връща в дома ѝ. Украйна винаги е искала само мир и ние със сигурност ще го осигурим", заключи украинският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Този 387 виж как хубаво можел да разяснява!Кратко,ясно и в същото време образно и направо изчерпателно точно.Даже и евроатлантическите "мъчномислещи" го разбраха.Виж как заваляха "ЕВромиНУСИТЕ".
374
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще те думнат май
373
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гладна кокошка просо сънува. С изцепката в Курска област войната просто ще приключи по-скоро. А Зеленски ще намери там само онова, което е скрито в името на областта.
372
4
 
2
 
! Отговори
Пояснявам преди 1 месец
Путин не управлява Русия, той е много слаб - и като характер, и като интелект. Него го превръща в световен властелин продажната преса, както в САЩ, ЕС и Русия. Кремъл се власт са няколко групи олигарси /банкери, газовици, нефтяници и други/. Но войната ще ги отслаби много силно и тогава армейската група ще наложи волята си. Затова много олигарси избягаха в САЩ, Великобритания и ЕС, а на други бе национализиран бизнеса. Затова бе сменен верния на Путин Шайгу и бяха арестувани десетина генерали.
371
1
 
2
 
! Отговори
Братоубийствена преди 1 месец
Война. Така е при капитализма - украинските олигарси, подкрепяни от САЩ Великобритания и ЕС, воюват с руските олигарси, подкрепяни военно от Китай, КНДР , Беларус, Иран и други. Икономически от Индия и другите членове на Брикс. Нито едните олигарси, нито другите, се интересуват от съдбата на обикновените хора. Както е в евроатлантическа РБ. Трагедия е избиването на украинци/бивши руснаци/ и руснаци едни от други - но има и положителен резултат. Събуждането на заспалите хорица. Както 1917 ВОСР.
370
1
 
12
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 месец
Копейките пак избиват рибата. Некъв долу обяснява как "великата" руска армия аха и ще превземе още 5 къщи в Часов Яр. Само да напомня, че когато падна Бахмут преди една година всичките 10 копейки, които цапат форума се кълнеха, че след Бахмут Украйна ще падне за 5 дена. Часов Яр е на 4 км от Бахмут. Една година пияниците са превзели 3 км и в очите на бг копейките това е Велико постижение
369
0
 
6
 
! Отговори
Политика преди 1 месец
Когато политиците не могат да се разберат, следват войни. Войни при които политиците оцеляват, но не оцеляват войските и голяма част от народа. Когато се самозабравят и са надменни следват невинни жертви. А решението за избягване на това е само и единственно едно. Когато никой не отиде на война, такава няма да има!Но хората сме свикнали да се засилим като овце и да си ударим главите в стената, макар и да знаем, че ще е смъртоностно.
368
3
 
3
 
! Отговори
Карл Маркс преди 1 месец
Кризите при капитализма се решават с войни, за сметка на победените - виж ПСВ и ВСВ. Така и днес. Основният конфликт е между залязващите САЩ и прогресираща КНР. САЩ разчита на победа над Русия и разграбване на богатствата й - една трета от доказаните природни ресурси на земята са на територията на Русия. Затова играят рисково на границата на нова световна война с ядрени оръжия - при която една трета от земята ще бъде срината и необитаема. Главно САЩ, Европа и част от Русия. А Украйна вече умря.
367
3
 
5
 
! Отговори
Беларус не е Украйна преди 1 месец
Украйна се управлява от евреин, в Беларус 25 % са евреи. Дотук с приликите . Средата на 90-те Лукашенко се разправяше твърдо с мутрите - организира милиционерски отряди, цивилно облекло, пътуващи с луксозни коли по беларуската част на магистралата Москва - ЕВропа. Ако бандити ги спирали за рекет, просто ги разстрелвали. А в Украйна върхушката ги правеше милиардери. Пример татаринът Ринат Ахметов, с 20% от стоманодобива. Премиерът Лазаренко - 1996-97 за година е присвоил 200 милиона $ - по МВФ.
366
7
 
6
 
! Отговори
Тежък проблем преди 1 месец
С психиката. Зеленски се мисли за прероден Наполеон или Хитлер - или двамата взети заедно. Но вината е на украинците/те са руснаци 80%, другите са поляци, татари, унгарци, и т.н. та и няколкостотин българи/ че го избират за президент - вече бивш. Не че е евреин, например населението на Беларус е 25% евреи - просто умни евреи и те избират Лукашенко. Затова Беларус се развива, а Украйна е пред изчезване. Бях впечатлен как средата на 90-те години Лукашенко се разправи с мутрите.
365
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НОВИНА: ДНЕС ПАДНА БАСТИОНЪТ НА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ В ДОНБАС ГРАДЪТ, ПРЕКРЪСТЕН ОТ ФАШАГИТЕ НА НЮ ЙОРК. ХИЛЯДИ СА СЕ ПРЕДАЛИ. ПОБЕДА ПОБЕДА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
364
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
в Донбас руснаците мачкат по целия фронт, вече прочистват следващия квартал на Часов яр, отвличащата маневра не сработи.
363
3
 
3
 
! Отговори
До 365 преди 1 месец
То тъй с атома. Съгласен съм с твоето мнение. Това е най-добрият начин да се самоунищожат. И най-накрая да избомбят Москва, което ще реши всичките жужетни проблеми.
362
0
 
4
 
! Отговори
До 371 преди 1 месец
Лайковете са манипулирани от ЦРУ, нима не знаеш!? Муа-ха-ха-ха.
361
4
 
8
 
! Отговори
За разлика от Путин преди 1 месец
Зеленски е великан. Удари Матушката. Добър урок за могучая и непабедимая. Подобно чудо не се е случвало от ВСВ досега.
360
2
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,ха преди 1 месец
Великана Зеленски е висок точно колкото джуджето Путин.Ха,хaха!
359
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде украинските роби да спрат да пишат глупости, ние сме ЕС и нато. Няколко пъти в прав текс и ЕС и нато им показаха къде им е мястото, и че нито ще ги приемаме, нито пък се каним да ги приемаме. На робите мястото им е зад бодливата тел на река Тиса. Който има късмета да преплува без да му сцепят динята, може да се надява на коричка хляб и малкс бутилка вода от някой румънски пастир.
358
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е...сложи си лайк сам после и аз ще ти сложа + .
357
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НПО е платило на някакви умници да пишат глупости срещу Русия с което още повече настройва хората срещу себе си. На ваичко отгоре фалшифицират лайковете.
356
3
 
3
 
! Отговори
Така е преди 1 месец
Нямаше Майдан 2014 и криминали обучавани от западни инструктори. Нямаше Мински 8 години и признанието на Меркел, че са ги мотали, за да се превъоръжават. Нямаше преговори Турция. Нямаше и обещанието, че ОТАН няма да се разширява на Изток. Жалко загиналите украински и руски момчета.