Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви той
12 авг 2024 21:49, Александър Попов
480
Зеленски: Русия донесе войната, сега тя се връща в дома ѝ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Москва трябва да бъде принудена да сключи мир и че войната се връща обратно в Русия след опита ѝ да я пренесе в други страни, предаде Ройтерс.

Освен това Зеленски каза в редовното си вечерно изявление към нацията, че голямото украинско нападение в руската Курска област е въпрос, който засяга сигурността на Украйна и че Киев е завладял райони, откъдето Русия нанася удари.

"Русия трябва да бъде принудена да сключи мир", подчерта украинският лидер.

Зеленски посочи, че от първи юни насам руската армия е атакувала около 2100 пъти украинската Сумска област, която граничи с Курска област.

"Русия донесе войната на другите, а сега тя се връща в дома ѝ. Украйна винаги е искала само мир и ние със сигурност ще го осигурим", заключи украинският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
3
 
2
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Абсолютно .
334
3
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Време е Зеленски като обикновен гражданин да отиде на фронта, а не да се изявява като клоун. Той е с изтекъл мандат и е никой, но западните куратори го величаят. До кога ли или идва краят?
333
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде тия укропатриоти, като са толкова уверени да махнат бодливата тел и мините, които ограждат река Тиса, и да видим тогава. Ама няма да ги махнат. Робите трябва винаги да са на "късата каишка". Робите нямат право просто така да ходят насам натам. Робите не разполагат даже с живота си. Като ги пратят под руските бомби - Отиват. Иначе Бой, глад и чалга (в нсй- добрия случай)!
332
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Млъквай, бе влечуго. Избиваш невинни хора и си доволен. Русия такова ще ти донесе сега, че и винарната на стиг, която си купи в Италия, няма да има достатъчно вино да се напиеш от мъка.
331
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя нема ли некой укър да го претрепе беее
330
2
 
4
 
! Отговори
До 352 преди 1 месец
Търси ги Урко Просейкин, защото е решил,че тук ще му е вече Уколандия и много го е яд ,че не му се получава номера
329
7
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 1 месец
Само така, бой по каските на злите джуджета!?!!
328
4
 
4
 
! Отговори
Az преди 1 месец
Според този коментар на наркомана, Донбас и Крим не са части от Украйна, а на Русия. след като там войната бушува от 2014та година !
327
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е сега ще видят фашистите големите шамари. Само чакам - след две- три седмици укрите, колкото са останали ще тичат към Киив с разпрани ***. Малеиййй, бойиии .....
326
10
 
8
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 1 месец
Търся на изгодна цена памперси за другаря Путин! Може и втора употреба....Спешно!!!
325
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я, ходещия зеленский труп говорел. Че и изявления прави.
324
4
 
12
 
! Отговори
Да,бе преди 1 месец
С хиляда кв км заети от ден до пладсдне ще принудили Русия с територия над 17 милиона кв.км да сключила мир по техните условия,а Путин да бъдел свален от народа си?Меко казано това е несериозно..
323
4
 
6
 
! Отговори
Пудела преди 1 месец
Руснаците на руска територия срещу украинците в Курска област използваха Солнцепек,така е твърде възможно да го използват и на фронта в Украйна след като табуто е паднало.
322
2
 
4
 
! Отговори
големият пръч преди 1 месец
Дори в Холивуд няма да заснемат филм по такъв сценарий.Дори Рамбо трепещ 250 северно виетнамци с един изстрел с лък на върха на който бе закачен взриз с големината на граната изглежда по-убедителен.Или пък един,в който в САЩ президент и сие постоянно се колебаеха да изпратят ли войски в Чечня,че не била независима държава,а в състава на РФ.Вместо това в реалността пияндето Елцин прати три машини ТОС1-Солнцепек,които дадоха един залп в два квартала на Грозни,където бяха сепаратистите и финито.
321
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро мужиците ще изкарат Путин гол на Червения площад и ще го пребият с камъни. Скоро.
320
0
 
12
 
! Отговори
Щом преди 1 месец
РФ евакуира цели райони, работата може би отива на удар с тактическо АО. А това няма да е добре за никой. Най-вече за Европа като цяло!
319
12
 
10
 
! Отговори
мачкай ватенките !!! преди 1 месец
Геостратега Путин и армийката му , пак ги перат като дайре на селски мегдан
318
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 353 Като видиш въоръжени срещу теб и ти ще викаш каквото ти кажат. Не се екзалтирай толкова, всеки си спасява кожата както може.
317
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представяш ли си - РЕДОВНО ВЕЧЕРНО ИЗЯВЛЕНИЕ !!??!!
316
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите като не могат да се бият с резервисти и милиции, щото ядат як бой, налитат на граничари и наборници на по 18-19 години. Като пристигнат седемте руски дивизии ще ги видим колко са ербап?