Трейлъри

Буболечки 3D
Документален
Bugs! 3D
Година: 2003
Производство: САЩ
Времетраене: 40 минути
Режисьор: Майк Слий


Буболечки! 3D е истинска жива драма, заснета във вдъхновяващ и напълно всепоглъщащ 3D формат. Заснет на Борнео и в специално построено за целта студио в Оксфорд, Англия, Буболечки! 3D изучава драматичния и безжалостен свят на обикновената богомолка и на една красива пеперуда, известни с латинските си имена – Херодула и Папилио. Този 40 минутен филм създава това фантастично, едновременно забавно и образователно преживяване.

Насекомите са съществено важни за живота на земята. Те са отговорни за опрашването на растенията и едновременно с това за преработката на останките на други животни.

Контролирайки живота и смъртта, те се оказват истинските пазители на нашия свят. Над три четвърти от насекомите на Земята живеят в дъждовните гори – на една квадратна миля живеят толкова насекоми, колкото са хората по целия свят.

Буболечки! 3D проследява жизнения цикъл на една богомолка и една пеперуда дълбоко в дъждовните гори на югоизточна Азия, от тяхното раждане до неизбежната развръзка, когато хищникът улавя своята жертва.

Покрай Херодула и Папилио срещаме множество други животинки, които в най-разнообразни и измамливи маскировки, обитават гъстите зелени и влажни гори: листоядната мравка, която изяжда 20% от листата в дъждовната гора; бръмбарът носорог, който се бори за благоразположението на женската, Бръмбарът Trilobite, криещ малката си глава под защитна броня, Scale буболечка дегизирана като топка пух, агресивен Spiny Katydid; богомолка-орхидея, която прилича на цветето, бръмбара-бодил, приличащ на трън.

И още – скорпиони, тарантули, гущери, жаби и колонии от 3 милиона прилепи, които за една нощ изяждат над 2,5 тона насекоми, всички те притичват през екрана, някои от тях увеличени над 250 000 пъти.

Идеята за филм може да се породи от съвсем неочаквана случка. Когато продуцентът Фил Стретър, Управляващ директор на Principal Large Format, посещава племениците си, момчета на възраст 7 и 11 години, той ги заварва погълнати от книга за динозаврите и насекомите. Той разбира техния интерес към динозаврите, но се учудва когато едното от момчетата отбелязва: „Насекомите са супер яки, Фил”, а другото допълва: „Вижте какви форми, какви пипала, те са като извънземни на Земята”.

В този един момент Стратър осъзнава какъв е интереса на децата към насекомите и в него се заражда идеята да създаде филм за огромния екран. Според него Буболечки 3D има фантастичен потенциал да завладее публиката. С непрекъснатия растеж на 3D технологията през последните 5 години, Буболечки 3D изглежда ще е най-успешния филм.

Проследявайки жизнения цикъл на богомолката и пеперудата - на хищника и на жертвата, филмът създава драматично напрежение, като едновременно с това продължава да образова. Богомолката има шия доста необикновена за насекомо, тя може да върти главата си и да гледа наоколо, като изглежда се забавлява и изучава света около себе си по начин, който хората разбират.

гледано: 2634   Още трейлъри
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
23 гласа

Топ трейлъри

Анимация
След 1 час започват