Трейлъри

Началото на мрака
Приключенски
The Seeker: The Dark Is Rising
Година: 2007
Производство: САЩ
Времетраене: 94 минути
Актьори: Александър Лудвиг, Иън МакШейн, Франсиз Конрой, Кристофър Елекстън, Грегъри Смит, Амелия Уорнър, Джеис Козмо
Режисьор: Дейвид Кънингам


Базирана на одобрената от критиката и спечелила отличие Нюбери поредица на Сюзън Купър – „Търсачът: Началото на Мрака” разказва за Уил Стентън, младо момче, което ненадейно разбира, че е последният представител на група воини, отдали живота си на борбата със силите на Мрака. Пътувайки напред и назад във времето, Уил открива низ от следи, които го отвеждат до решителната битка със сили, притежаващи невъобразима мощ. С настъпването на Мрака, бъдещето на света е в ръцете на Уил.

„Търсачът: Началото на Мрака” е продуциран от Twentieth Century Fox и Walden Media. Режисьор е Дейвид Л. Кънингам (THE PATH TO 9/11); продуцент е Марк Плат („Професия блондинка”); по адаптация на Джон Ходж („Трейнспотинг”) и по книгата на Сюзън Купър.

Семейство Стентън се мести от своето познато и уютно обкръжение в Америка и заминава за непознат град в Англия. Това, което не знаят обаче е, че всъщност имат корени в този град — от преди няколко века. И най-младият син, Уил Стентън (Александър Лудвиг) – който се опитва да се впише в новата обстановка в училище и да заговори момичето, което харесва – е най-неочакваният герой, който ще бъде тласнат в епичната битка между защитниците на светлината и зловещите войни на злото. 

Уил открива, че той всъщност е последният от потекло на бойци наречени Старите, които са водени от Меримен (Иън МакШейн) и Мис Грейторн (Франсиз Конрой.) Всеки един от тях взема Уил под опеката си, за да го води в неговото пътешествие като Търсачът, той ще трябва да използва специалната си дарба да открива следи, скрити от разстоянието на времето, за да възстанови равновесието между светлината и мрака.

Както Мис Грейторн обяснява на Уил – той е „част от нещо, което го е очаквало през целия му съзнателен живот.” Тя казва „Ние, Старите, служим на Светлината, а Ездачът служи на Мрака. Светлината дава живот, Мракът разрушава. Уил, ти си този, който трябва да възвърне силата на Светлината”. Тя му разкрива, че неговото усещане за отчуждение, примесено с дежа-вю, е всъщност част от плана. „Ти си необикновен, Уил, един Стентън, който се е завърнал в родното си място. Седмият син на седмия син”.

Потегляйки към приключението на своя живот – Уил използва своята дарба, за да пътува назад и напред във времето, да кара различни предмети да летят и да използва свръхестествените си сили в борбата срещу злото, което на Земята се е превъплътило в мистериозния Ездач (Кристофър Еклестън). Докато Ездачът се опитва да овладее света със студ и мрак, Уил се бори със самия себе си и с всички тъмни сили, които са се надигнали срещу него, за да спаси света. Въпреки че се съмнява в себе си и своите възможности, Старите са винаги до него и му вдъхват увереност с думите: „Дори и най-малката светлинка може да пробие в мрака”.

гледано: 2206   Още трейлъри
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
23 гласа

Топ трейлъри

Анимация
След 1 час започват