Трейлъри

Офицери и пешки
Трилър
Lions for Lambs
Година: 2007
Производство: САЩ
Актьори: Мерил Стрийп, Том Круз, Майкъл Пеня, Питър Бърг, Кевин Дън
Режисьор: Робърт Редфорд


Какво е риск? Какво е кураж? Какво е дълг? И какво означава наистина да отстояваш позициите си, що се отнася до медиите, нашите политици, днешната младеж? За многократно награждавания с Оскар режисьор Робърт Редфорд това е един провокативен филм, който съсредоточава вниманието ни върху някои от най-големите въпроси, свързани с живота в Америка в днешни дни, по един нов начин - директен, но в същото време и трогателен.

Действието се развива в реално време като филмът използва прикривани и неизлъчвани до този момент събития от един единствен ден с цел да направи връзка с останалите факти и да разкрие как един амбициозен брокер, който прави смели маневри в Уошингтън, една журналистка, която преследва под напрежение сензационната новина и двама смели войници, изпратени на тайна и рискована мисия, са свързани с един млад мъж на ръба да осъзнае истинската сила на свободата, вярата и отговорността.

Историята се развива на три различни фронта с еднакъв емоционален заряд и напрежение, и за всеки от героите залогът е голям, защото е от личен характер.

В офиса на Конгреса сенатор Джаспър Ървинг (Том Круз), който е кандидат за президент, се готви да предложи сензационна история за нова военна операция на журналистка (Мерил Стрийп), която води разследване в тази насока, като и двамата се впускат в ожесточена игра на котка и мишка, демонстрирайки проницателност, чар и ораторски умения.

В университет на западното американско крайбрежие един университетски професор идеалист, Д-р Мали (Робърт Редфорд) се изправя очи в очи с един привилегирован студент (Андрю Гарфийлд), който смята че се нуждае от пробуждане, поради опасението, че никога няма да реализира огромния си потенциал.

Същевременно, на другия край на света, в сърцето на войната в Афганистан, двама от бившите студенти на Д-р Мали, Ейриан (Дерек Люк) и Ърнест (Майкъл Пеня), нищят дебатите и аргументите на своите наставници и политици в една ожесточена битка за оцеляване, болезнените последици от която ще се отразят върху живота на всеки един от героите.

Режисьорът Робърт Редфорд подчертава, че докато „Офицери и пешки” разглежда актуалните събития на бърз ход, универсалните теми в него са залегнали на много по-дълбоко ниво и филмът в никакъв случай не е просто антивоенна драма.

По-скоро в центъра на повествованието са човешките съдби, които карат публиката да си задава въпроси, да се удивлява и да чувства, както и вземе активно участие в своята собствена съдба, както и в тази на страната. „В края на краищата, въпросите повдигнати от трите истории във филма се пренасят върху публиката „Как бихте постъпили Вие? Как бихте се чувствали?”, обяснява Редфорд.

„Офицери и пешки” е режисиран от Робърт Редфорд и е по сценарий на Матю Карнахан („Кралството”). Филмът е продуциран от Редфорд, Трейси Фалко и Андрю Хауптман. Изпълнителни продуценти са Том Круз, Пола Уагнър и Даниел Лупи.

Във филма участва знаменит актьорски екип, отличен с награди, като носителя на Оскар оператор Филип Русло („Другата в мен”, „Там тече река”), двукратния носител на награда Оскар редактор Джо Хътшинг („Почти известни”, „Джери Магуайър”), двукратно награждавания с Оскар дизайнер на продукцията Ян Ралфс („Световният търговски център”), дизайнер на костюмите Мери Зофрес (“No Country For Old Men”) и оригинална музика от номинирания с Оскар Марк Ишам (“Reservation Road,” „Там тече река”)

гледано: 2326   Още трейлъри
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
23 гласа

Топ трейлъри

Анимация
След 1 час започват