Най-кошмарните квартали в света

Вижте местата по света, за които трябва да благодарите на съдбата, че не са ваш дом
Обновена: 16 окт 2013 07:42 | 16 окт 2013 07:42, Теодора Драгоева
8
Най-кошмарните квартали в света
Снимка: listverse.com

Ако съседите ви редовно си правят партита до късно през нощта, ако боклукчийския камион ви буди всяка сутрин преди изгрев слънце, ако до вашия блок, строят друг и всеки ден тропат, чукат или режат нещо, ако улицата ви е цялата в дупки и кал, то може би сте проклинали квартала, в който живеете, не веднъж.

Но дори и да не живеете на перфектно място с хубави сгради, гладки улици и красиви тревни площи, пак имате достатъчно много късмет да не сте родени в някои места по света, където елементарните удобства като отопление, течаща вода, електричество и интернет са недостъпен лукс.

За съжаление, има много хора, които не са толкова благословени да се родят в „бяла държава", а живеят в гета на места, управлявани от престъпност и сред опустошителни болести.

Първото такова място е Cité Soleil в Порт о Пренс, Хаити. Това е най-бедняшкият квартал в столицата на островната държава. Той е управляван от бандити, а жителите на квартала тънат в мизерия. Cite Soleil няма канализация, кошчетата за боклук и екскрементите редовно застояват и привличат редица зарази. Хората, които живеят тук рядко преминават 50-годишната си възраст.

Според "Червения кръст", Cité Soleil е микрокосмос на всички злини в обществото на Хаити - безработица, неграмотност, липса на хигиена, ширеща се престъпност и въоръжено насилие.

През 2004 г. ООН разположи хиляди войници в близост до квартала и те успяха да възстановят някакъв ред в него. Опустошителното земетресение в Хаити през 2010 година обаче разруши местния затвор, който се намира в близост до квартала и от там излязоха повече от 3000 затворници, които отново предизвикаха предишния хаос.

Вижте кои са другите най-кошмарни квартали за живеене в света в галерията на TIALOTO.BG.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
40
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
zabravili sa druzba, mladost, fakulteta, stolipinovo
6
8
 
38
 
! Отговори
ivo преди 10 години
До гогоМного си *** бе,другите квартали да не са по добри.
5
8
 
45
 
! Отговори
az преди 10 години
то4но такова място има и във варна когато тръгнеш от автогарата надолу ( паралелно на дерето през *** махала)
4
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахха. Ферганската долина (Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан) било квартал :)
3
8
 
49
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Една поправка 6 не е Коулун, Хонг Конг, а Walled City в град Kowloon. Въпросния форт Walled City дори не е квартал, а парцел с размери 210 на 120 метра на който са живели в края на 80-те години над 33000 човека или гъстота на населението 1.2 милиона на квадратен километър. Направо е бил уникален в това отношение, сега от него са останали само снимки които могат да се намерят ако с гугъл потърсите Kowloon Walled City
2
11
 
52
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
То БГ стана гето, бе!Не залъгвайте хората?
1
16
 
67
 
! Отговори
гого преди 10 години
защо са пренебрегнали столицата на софия-люлин