САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия

Такова разрешение вече бе дадено от Великобритания
158
САЩ не подкрепя използването на нейни оръжия на руска територия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Вашингтон иска да помогне на Украйна да се защити, но не подкрепя удари с оръжия, произведени в САЩ, по руска територия“, заяви посланикът на САЩ в Киев Бриджит Бринк, съобщи „Свободна Европа“.

Украйна продължава да настоява пред западните си съюзници за оръжия с по-дълъг обсег. Партньорите се колебаят дали да доставят оръжия, които потенциално могат да бъдат използвани за нанасяне на удари на руска територия.

Володимир Зеленски заяви, че Киев няма да използва оръжия, доставени от чуждестранни партньори, за поразяване на цели извън границите на страната. Тези ограничения не се отнасят за оръжията местно производство, за някои от които се съобщава, че могат да нанасят удари дълбоко в Русия.

Още по темата
На въпроса как Украйна би могла да спечели войната, ако има ограничения от страна на САЩ за нанасяне на удари във вътрешността на Русия, Бринк заяви, че тази позиция остава непроменена от началото на пълномащабната инвазия.

"Първата част от подпомагането на Украйна да се защити е доставката на нашите оръжия и тези на нашите партньори, за да подкрепим усилията на вашите смели герои на фронтовата линия да си върнат териториите", каза посланикът.

"Нашата позиция от самото начало е, че не даваме възможност и не насърчаваме използването на нашите оръжия в Русия, извън територията на Украйна", добави тя.

Външният министър на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжията, предоставени от Лондон, за нанасяне на удари по цели в Русия и че от Киев зависи дали ще го направи.

Неотдавнашната поредица от удари срещу руската петролна индустрия предизвика критики от страна на официални представители на САЩ, които дадоха да се разбере, че Вашингтон не подкрепя насочването на Украйна към петролни рафинерии.

Украйна отвърна, че смята руските рафинерии за легитимни военни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: войната в Украйна
Още от Страната
Деца заляха кола с боя, водачката отказала да им даде пари
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
4
 
! Отговори
до14 беше ясно преди 4 седмици
Че САЩ имат козове и че не се знаят-- много пъти е казвано че САЩ имат поне 20 г технологично предимство което по никакъв начин няма да позволят да бъде намалено ! Иначе те със каква смелост ще се репчат на тъпканите със атом руснаци ? А и това щом се знае вече е остаряло има и друго което се пази само за руснаци и китайци !!!
17
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Франция и Англия няма начин да не влязат във война с Русия защото:Англия беше унижена като велика сила след нахлуването на Русия в Украйна, Англия беше гарант на Украйна от 1994.Ако не измие позора, никой няма да я смята за велика сила вече.Франция иска да си отмъсти за северна Африка, Русия се набърка във френските дела и ще си плати.Франция е отмъстителна, след Наполеон чака 40 г но би Русия в Кримската война,Сега ще направи същото.
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те удрят по Крим, ДНР и ЛНР. Всичките са руски територии! И пак всичко се проточва, докато руснаците не вземат Киев. И ще го, както е тръгнало.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
A oт koлoниитe?
14
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Едно десантче в Севатстопол на британо френските сили и руснаците ще клекнат.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
САЩ са делегирали правото на Великобритания, тя пък на Полша. Макрон подсмърча отстрани и се мъчи да се впише индивидуално. Чака Си да му предостави малко печеливши проекти.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Краварите нещо почнаха да дават на заден,явно знаят че нещо може да им се случи за разлика от франсетата и англичаните....
11
8
 
3
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
изненадващо се оказа че извънредната декларация на руснаците за спиране на надпреварата във въоръжаването в космоса, е, че след като се опитаха да страхуват всички с орбитално ЕМИ, се оказа че сащ имат разработени устройства, които заглушават глонасс и орбиталните системи за ранно предупреждаване. което означава, че за първи път от изобретяването на ядреното оръжие, едната страна има шанс за изпреварващ удар. тълкувайте го както си искате
10
10
 
1
 
! Отговори
Паню Баирски преди 4 седмици
Явно американците са пъзльовци, браво на англичаните!
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
на укропите не им е ясно че загубата им е гарантирана, а това колко лоша, разрушителна, унищожителна и унизителна ще е зависи само от това кога, ако изобщо някога им дойде акъла
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ингилизите набързо изтриха глупостите на камерън. Още една такава глупост и острова като нищо да изчезне.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Очаквам френско британски корпус до септември.
6
4
 
3
 
! Отговори
читалище заря преди 4 седмици
и, в коя точно версия на "Свободна европа" е тая статия? че нещо не я откривам. откривам друга, че руснаците са се възпротивили на декларация на оон по повод клането в сребреница, щото била "едностранчива" и "политически насочена" : Russias envoy to the United Nations has dismissed a proposed General Assembly resolution on the 1995 massacres in the Bosnian town of Srebrenica as "one-sided" and "politically charged." Ambassador Vasily Nebenzya told the Security Council on April 30
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То само с оръжия и пари нестава беее!! Ако можеха оръжията и парите сами без хора можеше и да стане . Както виждате вече няма нито патриотично скачащи хохли който подскачаха на майдана но няма и смели Хамерикански британски германски и всякакви други наемници ! Разбраха че това не е Афганистан да ходят на сафари ! Живучеста на наемниците на 0 линия тоест на фронта е 3-4 часа . За никакви пари вече никой неходи наемник
4
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Франция и Великобритания вече са побеждавали Русия в Кримската война и без САЩ.САЩ е най -големият спонсор на Русия.
3
3
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 седмици
не подкрепя в смисъл забранява, или в смисъл "аз съм против, ама 30 милиарда долара са си 30 милиарда долара"
2
4
 
2
 
! Отговори
Фют преди 4 седмици
Време беше.
1
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
САЩ юркат страните от ес вкл Англия да разрешават удари с техни оръжия, но САЩ пак са настрани. Щото после като стане съвсем големия панаир да кажат. Ааа ние нямаме общо оправяйте се. Както правят винаги. Забъркват коктейла и изчезват и само подстрекават не умниците. Вместо да се търси мир се търси провокация на. Която Русия няма да издържи. Ама с това управление на ес и на повечето държави друго не ложе да се чака освен тотален разпад!