Лидерът на Ал Кайда призова за нападения в САЩ и съюзниците им

Зауахири: Вече спечелихме войната в Сомалия, Йемен, Ирак и Афганистан
Обновена: 13 сеп 2013 14:24 | 13 сеп 2013 07:04, Елка Василева
92
Лидерът на Ал Кайда призова за нападения в САЩ и съюзниците им
Айман аз Зауахири. Снимка: Reuters

Лидерът на Ал Кайда Айман аз Зауахири призова към нападения и бойкот на САЩ и съюзниците им в аудиопослание, пуснато в джихадистки интернет форуми за 12-ата годишнина от атентатите от 11 септември, предаде Франс прес, позовавайки се на сайта за следене на онлайн дейността на терористични организации SITE.

"Трябва да обезкървим икономически Америка, като я накараме да продължи огромните разходи за сигурността си. Икономиката е слабото място на Америка, която вече е нестабилна заради всички военни разходи по сигурността си", казва Зауахири, който замени Осама бин Ладен начело на Ал Кайда.

"За да държим Америка под напрежение и в състояние на тревога, са нужни няколко нападения тук и там. Вече спечелихме войната в Сомалия, Йемен, Ирак и Афганистан, затова трябва да продължим тази война на нейна земя", добави той, като прикани поддръжниците си да действат поединично или групово за извършване на нападения.

Египтянинът Айман аз Зауахири, чийто брат бе задържан в Египет за подкрепа на сваления ислямистки президент Мохамед Морси, коментира положението в Кайро и заяви, че легитимността на едно правителство не идва от демокрацията, а от ислямския закон шериат.

В 72-минутното аудиопослание Зауахири заяви още, че членовете на Ал Кайда не са "жадни за кръв терористи" и препоръча на поддръжниците си да укрепват съществуващите в мюсюлманските страни терористични звена с цел да установят там ислямистки държави.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
1
 
! Отговори
Good Job преди 10 години
Като чуя "САЩ играят ролята на световен жандар" или "световен полицай" все се чудя на човешката неграмотност!Полицията е винаги на СЛУЖБА и ОТЧЕТ пред висша инстанция и е подчинена на ЗАКОН. Когато някой се е развихрил и убива сам - това е "тероризъм" в световен мащаб това е "световен тероризъм" а не полиция!!Брата на този значи подкрепя американското протеже Мурси. Колкото до "Списъка" или "Ал Каида", базата данни цру агенти, след такова изказване САЩ изглеждат като "good guys" - good job!
72
2
 
2
 
! Отговори
Tihomir1488 преди 10 години
Неточно е заглавието - той в речта си поздравява със 12 годишнината по случай Националния празник на Ал кайда !
71
3
 
5
 
! Отговори
Robin Hoodov преди 10 години
До боСАЩ и морални ценности -ти луд ли си? Научи какво е морал.Може би стриптиза или кеча са морални ценности или да имаш яхта и да шмъркаш кока на нея, или всички певци, музиканти, артисти, пропагандиращи хомосексуализма са морални.Нещо здраво си се обърал.На всички гореизложени мурафети ни научиха САЩ-всъшност те ни просветлиха, че морала е демоде.
70
6
 
3
 
! Отговори
бо преди 10 години
Никой не обича силните на деня. Това е истината. Само, че давате ли си сметка, че ако няма кой да контролира ей тези *** дето ни управляват, тогава жална ни майка. САЩ играят ролята на световен жандар, но някой да има по-добра идея. Русия ли или Китай? И двете пост соц-феодални държави с много съмнителен престиж и морални ценности...Така, че САЩ са по-малкото зло. А тоз *** скро ще има свиждане със загинал антифашист...
69
3
 
3
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До NIKO11111---Скоро и тоя брадатия ще отиде при педшественика си Бин Ладенчо.
68
2
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
71 излагащия се си ти , егати абстракцията Джордж Буш Младши понеже страстно желае да го издялкат на скалата в планината играе редовно на криеница и стражари и апаши със Осама Бин Ладен , последния горкия пострада наскоро по време на поредната игричка , това ли успя да начучиш от тъпите компютърни игри , там всеки може е всеки и срещу всеки , примерно Кроманьонеца срещу Батман и Робин в комбина с Пепеляшка , успя ли да вденеш.
67
2
 
7
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До ОдисейИ моля, те като робуваш на клишета, заради липса на абстрактно мислене, да ми кажеш, кои са афроамериканци в Америка.Защото не знам белите например там да ги наричат евроамериканци, по силата на идиотското клише, на което ти слугуваш.Много ти е промит мозъка от либералната пропаганда.
66
2
 
4
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До ОдисейНе знам защо се излагаш въобще да си публикуваш мненията, след като разсъждаваш толкова елементарно и първосигнално.Все едно, че си боец в електронна игра.Чудя се дали въобще имаш способности за абстрактно мислене.Ами какво искаш в огледална двойна игра на мними противоположности Америка и Ал Кайда да бият тъпаните и зурните, че са заедно ли?Не ставай смешен.
65
4
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
67 от руската , къде пък ти от пишештите тук очакваш отговор , те чакат Москва какво ще каже интересно аериканци и евреи си правят сами атентатите а руснаците все някой друг им ги прави ,егати несъвпъдъка
64
4
 
0
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
68 Браво бе Нико как стигна до тези гениални прозрения , не спирате с болните фантазии , поздравления , да сигурно в чест на 11 / 09 имаше илюминации в Кабул , нали така им викате на атентатите .
63
3
 
2
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До 67Ами доколкото знам сме съюзници със САЩ в НАТО, значи сме съюзници и с Ал Кайда, само че ако можеш да го разбереш. Омразата между САЩ и Ал Кайда е фалшива, привидна. Само че, понякога рожбите изяждат създателите си или един ден Ал Кайда може да спре да изпълнява поръчките на ЦРУ, когато лидерите й се усетят, че Америка още повече е отслабнала.
62
2
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Balgaria ot koi e? Ot sauznicite na USA,ili ot "priatelite" na isliamistite? Tozi s bradata se zakanva i zaradi tova triabva da znaeme ot koia strana na barierata sme.
61
2
 
3
 
! Отговори
taka e!!! преди 10 години
До ВирджинияКой говори и се презастрахова, освен ако не е виновен и съучастник!
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Одисейке, ще ви сбера с Марийка и ще ви разширя "мирогледите" от секс! Щото и двете разсъждавате с г.за си!(
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Марийке, спри да ме триеш ***, ***!!!
58
8
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Тзои на снимката прилича ли ви на селския ви поп , май не а
57
7
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Не спитае да ме учудвате статията е за един отявлен терорист , най0 исдирвания в момента от американците на планетата Земя и вие пак си пеете вашто .
56
7
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
61 Преди 20 год.Нико извинявай но черен Президент нямаше как да стане , тоест имаме положително развитие през този период имаше Двама държавни секретари от афроамериканците и един Щеф на началик щабовете на американската армия , който е най-визшия пост в тази армия , това нито пред 20 а да не говорим преди 40 нямаше как да се случи , ти расист ли си виждам че си и срещу юдеите.
55
3
 
16
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
До кКаква велика Америка те гони.Америка беше велика държава, докато беше бяла държава преди 20 или 30г. например.САЩ са умираща империя и то от тези империи, които ще умрат сравнително бързо.Ти да не си мислиш, че и аз не съм харесвал Америка допреди 20 г., но тогава тя беше държава, която все още носеше основно положителни неща на света и беше коректив.Но сега вече е една префинена юдеиска диктатура, граничеща до сатанизъм и абсолютно краен секуларизъм.
54
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
уж америка ги финансираше явно а сега.... май нещо го дават рекетьори - пак искат да ги финансират?а може би и сега ги финансират чрез подставени лица фирми начини...?