Хонконг се тресе от протести - срещу насилието, в подкрепа на Тръмп

Активистите ще поддържат темпото с манифестации
1 дек 2019 13:15, Петя Славова
34
Хонконг се тресе от протести - срещу насилието, в подкрепа на Тръмп
Снимка: БТА

Около 200 души излязоха на протест в Хонконг срещу използването на сълзотворен газ срещу демонстранти от силите на реда, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите, държейки жълти балони в ръце, се отправиха днес към сградата на местното правителство. Сред събралите се имаше и много семейства с деца. Те протестираха срещу полицейското насилие и употребата на сълзотворен газ. Хората носеха жълти балони и плакати с текст "Без сълзотворен газ, спасете децата ни!", докато преминаваха през централния бизнес квартал към централата на правителството.

Други протестиращи жители на Хонконг се включиха в демонстрацията пред консулството на САЩ в знак на благодарност за подкрепата на Вашингтон за антиправителствените протести в китайската полуавтономна територия, предадоха Ройтерс и БТА.

Демонстрантите носеха американски знамена и разпънаха транспарант, изобразяващ президента на САЩ върху танк на фона на американския флаг. Друг транспарант призоваваше: "Президент Тръмп, моля освободете Хонконг!", а оратор с микрофон викаше в началото на проявата: "Благодарим, президент Тръмп, за вашия голям подарък за Хонконг и нека Бог благослови Америка".

Тази седмица Тръмп узакони с подписа си резолюция на Конгреса в подкрепа на протестиращите в Хонконг въпреки острите възражения на Пекин, припомня Ройтерс.

Тази седмица в Хонконг бе относително спокойно, но активистите са се заканили да поддържат темпото на протестите с три манифестации в неделния ден - всичките с разрешението на властите. Трета предвидена акция днес в късния следобед ще бъде в квартала Цим Шацуи в близост до Политехническия университет, станал арена на яростни сблъсъци с полицията преди две седмици.

Китай обвини Върховния комисар на ООН за правата на Човека Мишел Бачелет, че подпомага "радикалното насилие" в Хонконг. Бачелет бе призовала регионалните власти в Хонконг да започнат "съдържателен и всеобхватен" диалог за излизане от кризата, като и да назначат "независимо и безпристрастно съдебно разследване" за действията на полицията срещу демонстрантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Metodiy преди 4 години
До Анонимен"Скочат ли студентите и учениците,правителството пада"Е тука нали ръкоблудните студенти подскачаха, обарваха се и накрая какво стана? Нищо
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом не им харесва на умните и красиви сороститутски *** в Хонконг ,до си хващат куфарчетата и при демократите-унищожители и наследници на индианците.Там да видят на живо дивата капиталистическа демокрация.Много ги галеха от Пекин.Гнидите си помислиха ,че и 200-тате са велики .
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това което се случва в Хонг Конг,се нарича пречупване на ,,свободният дух''.Тези хора там досега живяха свободно според ,,Хартата за Правата на Човека'',е сега вече искат да им ограничат тези права,и между тях да пуснат комунистическата мрежа от доносници и червени пропагандатори.Младите които искат да учат в чужбина най ги дразни фактът че тази привилегия е запазена само за децата на висшият ешалон,и то на чисто държавна издръжка. Скочат ли студентите и учениците,правителството пада.Доказано.
23
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на хората, избират Свободата пред салама на червените китайски мандарини!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да протестират, ако не им обръщат внимание и ще загубят интерес.
21
3
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 4 години
Хиляди в най-най-лошия случай. Когато излъгаха протестиращите в Политехническия университет, че могат да излязат и вместо това полицията започна да ги арестува, десетки хиляди се събраха за час-два да помогнат като атакуват полицията с подръчни средства... Просто хората имат какво да губят, демокрацията им работи и не искат да си я загубят.
20
3
 
1
 
! Отговори
от снимките преди 4 години
ползват нови мобилни приложения и нагло престъпни съоръжения за пси манипулации инсталирани незаконно в телефони и лични документи. На снимките черни пси манипулатори включени на 4.59
19
5
 
3
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Смърт за КНР - свобода за Китай !
18
6
 
6
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Хонконг Е ЗЕМЯ НА Свободен Китай - не на червените поробители !
17
1
 
5
 
! Отговори
334 преди 4 години
200? Нещо сте се объркали. Че те само на снимката са повече.
16
4
 
8
 
! Отговори
тва е фиаско преди 4 години
Тия съвсем объркаха методичките, плаща им сорос, те подкрепяли тръм?!
15
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой създаде протестите кой,а Новите индианци от Север.Амер.Разбъзикаха ц. свят.С Китай номерата им няма да мина
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този Сорос, този Сорос пак ги бий с пара в главите. Не искат да са под крилото на Китай, а искат пари и свобода - не са прости.
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Хонг Конг се тресе от протести"Краварски блянове,и родни припявания! 200 протестиращи от 7.5 милиона население!
12
3
 
18
 
! Отговори
интересноо преди 4 години
А пък България екстрадира Варненец в Us защото щракал компа си,американците сега го плашат с 100 години затвор,а протести няма в БГ що така!
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза,че в БГ е по тежка диктатура от китайски Хонконг!Знаете ли ,че Борисов праща Българи да бъдат съдени в държава изпълняваща смъртно наказание,а от ЕС и ЕК знаят ли,държавата се казва САЩ!?
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
200 от осем милиона? Че болните от шизофрения са повече
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Амеканците да се спасяват от Китай и без това има редица страни с по-евтина работна ръка.
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Китай финансират социалистическа пропаганда в много американски университети без да подписват резолюция.
7
4
 
20
 
! Отговори
WTF преди 4 години
...Oколо 200 души излязоха на протест в Хонконг... Който е с население около 8 милиона.С други думи - 0,0025% в подпкрепа на Доналд Дък.