САЩ дава за енергийни проекти в Европа $1 млрд

Целта била да се защити свободата и демокрацията в света
Обновена: 15 фев 2020 18:23 | 15 фев 2020 18:15, Камелия Цветанова
33
САЩ дава за енергийни проекти в Европа $1 млрд
Снимка: Pixabay

САЩ ще финансират енергийни проекти за 1 милиард долара в страните от Централна и Източна Европа, за да засилят тяхната енергийна независимост от Русия, заяви днес държавният секретар на САЩ Майк Помпео, предава Investor.bg.

В знак на подкрепа за суверенитета, благоденствието и енергийната независимост на нашите европейски приятели (...) САЩ планират да предоставят до 1 милиард долара за финансиране на страните от Централна и Източна Европа, участващи в инициативата "Три морета", която обединява 12 членки на ЕС, заяви Помпео на конференцията по сигурността в Мюнхен.

Искаме да активизираме инвестициите на частния сектор в енергийните сектори, за да защитим свободата и демокрацията в света, допълни държавният секретар на САЩ.

Инициативата "Три морета" обединява 12 членки на ЕС, които са оградени от Балтийско, Адриатическо и Черно море. Това пространство се простира от Естония и Полша от север до Хърватия на юг и Румъния и България на изток.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: САЩпроектиинвестиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
4
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Този милиард е предназначен за корупция на управляващи. Законна.
28
1
 
5
 
! Отговори
.. преди 4 години
Каза ще дадем заем, като помощ а не подаряваме. Разликата е огромна. Тиквата нали изтегли 14 милиарда, икономиката да тръгна случайно, малко санирани сгради, малко дефектни магистрали, а повечето пари обратно при господарите.
27
0
 
6
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Услугата ще е такава: Получаваме заем от много авторитетно място, да кажем МВФ. Няма безсмислено размятане на торби с долари, България ще си има сметка, от която да изплащаща всяка доставка на продукта, като същевременно и погасява заема. Всякакви тарикатлъци от страна на клиента се наказват с такива глоби, че да се чуди как да излезе от бизнеса! Но бизнесите в Демокрацията са задължителни - може да се случи да си неплатежоспособен, но имаш разни резерви - България все още има територия!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха отпуснали 20 милиарда щях да ги призная. Тотова не стига Орбан да плаща сметките на апачите.
25
8
 
0
 
! Отговори
да преди 4 години
то и българския май си спрял да го учиш, освен руския.. тотално неграмотен си :))) от това освобождение няма
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че са американците, че иначе русия ще ни асвабади за пореден път. Да не дава Господ такова Зло да те асвабаждава. Раснаци, атидьете в дамой!!! Малко руския ми е слаб, защото спряхме да го учим на секундата в която стана незадължителен.
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новото робство на богатите държави е да дават заеми на бедните държави,за да могат после бедните да плащат с години тези заеми!!!МВФ световната банка дават колкото си искаш заеми и накрая бедните стават по бедни и роби на богатите!!!
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те дават ама после стократно ще си ги вземат!!!на 20 цента възлиза направата на 100 доларова банкнота вие си направете сметка по колко ще се връща този заем!!!
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не дават даром наглоамериканците. Ако дадат 1, то е за да вземат 3 или 5.
20
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
До 10 Много грешиш! И него някой го е платил.За да постигне целта си!-:)
19
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво се оказва днес всъщност? След 30 г " американска демокрация"! Че Америка е по агресивна от самият СССР?!!!!! Но го разбираме едва сега за съжаление! Мотото им днес излиза че е.Да ви "освободим" от СССР. За да ви заробим ние!!!-:) Ех Европейциииии!!! От трън та на глог! Да ви е сладка Американската супа! Гореща е.Нали се сещате какво се прави в такива случаи?-:)
18
2
 
13
 
! Отговори
муспи преди 4 години
За всяка приятелска страна от източна Европа ще има бонус - F16.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16. Това " Баце" наречие си го ползвайте в София! За България Борисов си е д-р Борисов!-:)
16
4
 
16
 
! Отговори
муспи преди 4 години
А сега, дето не се казва: Познавам и Сащ и Европа - американската мизерия я няма никъде, няма я и даже в България! Непрекъснато раздават помощи, а беднотията расте - това е прочутото еврейско лицемерие! Колкото по строят оградата с Мексико, толкова повече мексиканци пристигат, на тях и дават прословутите пособия. Тези дето се въргалят по гарите, улиците и парковете са главно бели, рядко черни и никакъв латинос.
15
3
 
18
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
А пък баце даде три пъти повече на САЩ
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи.С това си признание.на тази измислена държава.Която инфлационно парите и са шума без покритие! Ще напечата още огромна сума пари шума. Само и само.Да унищожи Русия икономически! След като не може да я " прецапа" военно както Ирак,Либия и да не изброявам .Открито поведе война с Русия!-:) Нагло племе! Все едно да изминеш излишно 100 км за да заредиш,вместо да заредиш там където си! -:)
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новият план Маршал за заробване на Европа ?
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не Ви се случва да имате нещо, което го иска САЩ ще Ви съсъпят, но ще го получат, изключително токсична държава е това.
11
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ практикуват бизнес с насилие и извиване на ръце. Те принуждават държави да купуват от тях. Ако влагат един милиард в енергетика в Източна Европа, това задължително е съпроводено със задължението на тези страни да купуват след това от тях на двойни и тройни цени. Колкото по-далече се държи една страна от такива "приятели" като американците, толкова по-добре за нея. И това, което пиша, се вижда от всички, просто няма избор, защото са силни и тъпчат всеки, който не им се подчинява.
10
3
 
14
 
! Отговори
арап дава чорап преди 4 години
Няма безплатен обяд.Само сиренцето в капана е безплатно.