Признаха Харви Уайнстийн за виновен, отива в "Райкърс Айлънд"

Холивудския продуцент с присъда за сексуални престъпления
25 фев 2020 10:40, Ния Христова
28
Признаха Харви Уайнстийн за виновен, отива в "Райкърс Айлънд"
Снимка: БГНЕС

Бившият филмов продуцент от Холивуд Харви Уайнстийн бе признат за виновен по обвинения за сексуално посегателство и изнасилване, предаде БНР. Той беше признат по две от 5-те обвинения за сексуални посегателства.

Жертви на продуцента са бившата му асистентка Мими Хейли и актрисата Джесика Ман. Двата случая са от 200-та и 2013-та година.

Веднага след като беше признат за виновен от съдебните заседатели, съдията по делото в Ню Йорк нареди Уайнстийн да бъде арестуван.

След решението на съдебните заседатели в Ню Йорк 67-годишният Уайнстийн има шанс да получи присъда до 25 години затвор.

За 11 март е насрочено заседанието, на което ще се произнесе съдията.

Харви Уайнстийн бе оправдан по най-тежкото обвинение – „хищническо“ сексуално поведение, което означава, че подсъдимият е извършвал престъпленията многократно. Присъдата за такова престъпление е доживотен затвор. Обвинението се основаваше върху показанията на актрисата Анабела Шиора за престъпления, които са се случили през 90-те години на миналия век, но те все още имат давност.

Още по темата

Уайнстийн не призна вина по време на процеса. При прочитането на решението на съдебните заседатели продуцентът изглеждаше примирен.

Затворът "Райкърс Айлънд", където Уайнстийн ще излежи присъдата си е комплекс, който се намира на остров между кварталите на Ню Йорк и Бронкс. Там се намира и една от най-големите психиатрии за принудително настаняване на психично болни.

"Райкърс Айлънд" е известен с насилието между затворниците и лошото отношение на надзирателите. Други известни личности, които са били обитатели на затвора са Тупак Шакур и Сид Вишъс, Лил Уейн и Ди Ем Екс, серийният убиец Дейвид Берковиц, убиецът на Джон Ленън от Бийтълс Дейвид Чапман, както и бившия шеф на МВФ Доминик Строс-Кан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сащ отиваш в затвора ако нямаш пари.Ако имаш пари си плащаш гаранцията, плащаш на скъп съдия и си на свобода. Този също ще го пуснат.Колкото до величието... Без Франция нямаше да има САЩ. Франция > САЩ.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Америка няма значение какъв си, аки си се провинил отиваш в затвора.Затова Америка е номер едно! Най-великата страна. God bless the United States!
24
0
 
16
 
! Отговори
777-777-7777 преди 4 години
Защо така наречените "Актриси" не са се оплакали през 90 години когато са правели кариера? Защо не са подали оплакване тогава в полицията ?! А сега, когато им е казано да се оплачат. Аз не вярвам Харви Ъайнстиин да е виновен ! Когато един мъж те покани в 2 часа през нощта в хотелската стая, не те кани на кафе !
23
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
изобщо,веселба....А от 14 часа днес до сега-17:43 над Западна Тракия НАШАРИХА небето с ТРИДЕСЕТИНА "хемитрейрса"!!!!Един след друг,един след друг..И всичките от север на юг..По един и същ маршрут......Но,това са "щуротии",нали?..Да са върнем към "важните" неща!..Като например злодеяниятаначепа на въпросния..
22
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
във "Второ-Трето-Четвъртозаконието" на евреите въпроса с "изнасилванията" е решен много практично и логично!..Ето какво е казано там /преразказано/:-Ако некой хване мома в града /селото/ и я насили,ако тя не е викала и не се е съпротивлявала,да са убият с камъни И ДВАМАТА!-Ако е викала и се е съпротивлявала-да са утепа само насилника...а ако я е фанал в полето ,да са утепа само насилника,защото и да е викала,не е имало кой да я чуе....Та къде ги е насилвал тоя?..-"В полето"?..
21
4
 
2
 
! Отговори
размразен мозък преди 4 години
Виновни са и той, и използвачките. Основно виновният е точно той, защото е длъжностно лице, взимащо решение!!!!!
20
3
 
8
 
! Отговори
До размразен мозък преди 4 години
"Той използвал положението си да получи нещо ... ". Тя пък е използвала тялото си за да получи нещо.Ако не е бил той щяла е да го предложи на друг. Той е получил каквото му е предложено.
19
0
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
По тая логика половината Холивуд трябва да е в затвора,а кастингите да се сринат,във филмите да участват само обратни...Ку*вите ще умрат от глад.
18
6
 
8
 
! Отговори
една жена преди 4 години
Действително за българинът жената е винаги виновна - дори и при убийствата пак тя си е виновна, така мислят поне 30 - 40%. А че тези насилници убиват и мъже, не им минава през ума. Отвсякъде бедна и задръстена държава, не чакайте оправяне близките столетия, но при по-младите има някакво мръдване напред.
17
2
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Всички тук сте със замразени мозъци! Виновен е много повече този, който използува служебното си положение, за да получи нещо! Вие за рушвет не сте ли чували, и не ви ли е ясно, че точно сексът тук е рушветът - след като е осъден, и то за по-малко от половината обвинения, сигурно е виновен. Но *** знае, че жената винаги е виновна, той е задръстен ориенталец и в главата му само мисли от сорта на цитираните тука - сама си го търси, к....ва с к.....ва, я марш до печката и пр. Умря Марко!!!!!!!!!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
fact преди 4 години
а киното се сдоби с присъда да парви *** филми за още 50 години.кат немаш страстен продуцевн - излизат кастрирани ленти.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде бре, а тя въобще не му е въртяла опашка и правила мили очички, ама хич!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
този си е с криминална физиономия,не зная ,какво е продуцент,но явно с пари и влияние е получавал каквото иска,а може би и със сила в определени случаи,и точно тези случаи го правят виновен според мен
13
6
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 4 години
да живеят джендърите и педофилите и лезбийките и всички извратеняци. Олимпиада с тренсгендери и порно актьори.Плюя ви на либералните ценности, омаскарихте човека, защото е мъжкар! Позор!
12
3
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Добре го е изкормил рапоретините, ама всичко на тоя свят се плаща, ако си беше джиткал с елитни *** и си беше плащал кеш, нямаше да лежи в затвора.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е изнасилване.Поискал си човекът, тя заради облаги му дала. Нарича се проституция. След 20 години се сетила че може да изкара пари от цялата история.И не е само тя, много са такива. Заприличало е на бизнес.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
азбучна истина е че всички актриси в Холивуд пробиват с вдигане на краката. Която има късмет е жена или любовница на режисьора или на продуцента. Която няма трябва да обиколи доста легла, за да заслужи ролята...
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
явно този го сготвиха за да угодят на псевдо феминистките движения и разни пишман демократични борци за развноправие на половете
8
6
 
16
 
! Отговори
хуху преди 4 години
че си е искал, но то това си е ежедневие. Въпроса е защо не са отказали или не са се дръпнали и да си търсят работа другаде, а се съгласяват и след 20 години се сещат какво са правили. Всико е за интереса и това, че им дават поле за изява и раздухват случая, а никой не отбелязва какви алчни К*у*ч*к*и са всъщност тези и по нищо не се различават от този дето ги "насилил"
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко почва от ТЪПИТЕ филми , които дават по телевизията... Там дават само престъпления- кражби, изнасилвания, безсмислени убийства... И когато някой ***, без акъл, гледа тия глупости, почва да прави престъпления... По същия начин, турците лъжат българи *** да продават- наркотици.