Тръмп категоричен: САЩ са готови да се справят в коронавируса

Готвят се до 8,5 милиарда долара за борба със заразата
27 фев 2020 09:30, Елка Василева
27
Тръмп категоричен: САЩ са готови да се справят в коронавируса
Доналд Тръмп и Майк Пенс. Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп увери, че неговата страна е готова да се справи в коронавируса в страната.

На пресконференция в Белия Дом Тръмп обяви, че назначава вицепрезидента Майк Пенс да ръководи усилията срещу разпространението на болестта.

Президентът се изправи пред журналистите след обвинения, че не прави достатъчно за заплахата от новия коронавирус. От залата за брифинги той заложи на послания, които да го представят като лидер, държащ нещата под контрол и напълно убеден в потенциала на експертите си.

Още по темата

Тръмп заяви, че налагането на забрана за влизане в страната по-рано е помогнало за минимизиране разпространението на вируса и увери, че Америка е готова да се справи с предизвикателствата.

Това е ключов тест за президента, който неведнъж е поставял под въпрос констатации, идващи от научните среди. Сега той описа експертите като „невероятна група от талантливи хора“, предаде БНР.

Здравните власти предупреждават, че се очакват нови случаи на коронавируса и наблегнаха, че е сега е времето  различните организации да се подготвят, като преразгледат плановете си за действие при подобни ситуации.

По-рано Тръмп обвини демократите и медиите, че се опитват да всяват паника, като това стана след изказване на официални лица, в което бе отправено предупреждение, че разпространението на коронавируса в САЩ е неизбежно.

Администрацията в Белия дом е поискала 2,5 милиарда долара за борба с респираторния  вирус, но законодатели и от ляво, и от дясно смятат, че сумата не е достатъчна. В момента се работи над изготвяне предложение за пакети средства между 4 и 8,5 милиарда долара. Тръмп заяви, че няма против отпускане на по-голям бюджет.

В САЩ има поне 60 случая на Covid-19, в това число 42-ма, които са в карантинаq след като са били на борда на круизен кораб в Япония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Добре че беше Франция да ви създаде държавичката, да ви построи столицата, да ви подари Статуята на Свободата, да ви напише конституцията. Пaлячовци. За вас Франция трябва да бъде БОГ. коронавирус ще борите, вие незнаете на кой свят се намирате.
21
0
 
1
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Говори се, че ваксиналния вирус е патентован преди 6 месеца.
20
2
 
1
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 4 години
Много плямпаш Дони , дърпаш дявола за опашката, внимавай!Защо ли? Защото навсякъде сте се оакали!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще отделя щото има,само наш глупи (борисов)му хариза 1.5 милиарда долара авансово за фърчила!
18
2
 
3
 
! Отговори
бай х преди 4 години
даже вече имат и ваксината.....а дано китайците им го върнат тъпкано
17
1
 
3
 
! Отговори
гадо-ве преди 4 години
Дяволи в човешки тела,по делата им ще ги познайте
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия-50 мил.население-500 заразени,САЩ-330мил.-90 заразени!Айде стига бе!
15
4
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
За алкашами Тръмп е втори бащица след ***!Адови изчадия!
14
4
 
9
 
! Отговори
Симо преди 4 години
Има си хас. Нали те са го създали.
13
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
както пуснаха спина така и сега стана с коронавирус можели да се справят амадруг път целта му е да продава оръжие и да сее смърт по света
12
5
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Тръмп е в основата на коронавируса!След като разполага с ваксината, той ще излезе герой от създалата се ситуация и безапелационно ще спечели следващите избори в САЩ!И тук ще се "усвоят" едни милиарди, уж за борба срещу вируса.
11
6
 
19
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Изглежда вече имат ваксина, но си траят изчакат да се натръшкват повечко хора. Част от плана да направим САЩ отново велика.
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами щом ТрЪмпата е толкова сигурен,че ФАЩ ще се справят с коронавируса,ТОВА НАТРАПВА ИЗВОДА,ЧЕ СЪЩИЯ Е СЪЗДАДЕН В АМЕРИКАНСКА ЛАБОРАТОРИЯ,КАТО СЪЗДАВАНЕТО МУ Е СЪПРОВОДЕНО И СЪС СЪЗДАВАНЕ НА СРЕДСТВО ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ!!!Наблюдавайте и сигурно ще видите,че ФАЩ в скоро време ще "създадат" такова средство и ще го продават на цял свят!!!Така,ще постигнат две големи цели - удар върху икономиката на Китай,а и на света,като цяло и създаване на нова зависимост на света от ФАЩ.И КОЙ СЪЗДАДЕ ВИРУСА???
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5С ГМО-вирус е така!Когато проф.Фицпатрик ги предупреди да престанат с ХААРП,щото все едно боцкат с игла спяща мечка,моментално го уволниха от Масачузетския университет!Ама с прости и богати комплексари е така-чакай само неприятности!
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1В Китай може. Това е един от недостатъците на демократичните системи - дори и най-богатите държави не разполагат с достатъчен финансов ресурс - основната част от парите се държат от частни лица, а те не са склонни да си ги дават за общо благо. Неизбежно зло, така да се каже ...
7
8
 
17
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Разбира се ,че ще се справите ,нали вие го създадохте. Сега алчните фармацевти ще прилапат тия 8 милиарда и като ,,открият. ваксината- още няколко пъти по толкова
6
3
 
11
 
! Отговори
по същество! преди 4 години
Защо сега не обвинят Китай за разпространението на коронавируса?Огнището идва от там....Те защо не обявиха под карантина цялата държава и никой да не напуска, докато не бъде овладяно положението??
5
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ни са праи на луд, вие я пуснахте :)
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам и от ваксина дали ще има полза, защото беше съобщено за повторно заразяване на излекувани пациенти, което значи, че организмът не си изгражда имунитет. При това положение и ваксина няма да помогне.
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стопанина си знае болестта въпрос са е кога ще изкарат на пазара ваксината