В САЩ се питат: Защо не съумяваме да опазим децата си?

"Ню Йорк таймс": По-трудно е да вземеш шофьорска книжка от пушка
26 май 2022 14:02, Елка Василева
141
В САЩ се питат: Защо не съумяваме да опазим децата си?
Снимка: архив, БГНЕС

В. "Ню Йорк таймс" публикува под заглавие "Защо не съумяваме да опазим нашите деца?" писма на читатели, които коментират кръвопролитието в тексаско училище.

Още по темата
В едно от писмата учителка от Флорида разказва, че нейната 10-годишна дъщеря се е криела заедно със съучениците си в гардероб или тоалетна по време на учебна тревога и е пазела тишина, за да не я намери "лошият човек". В писмото се посочва, че този човек винаги е мъж, обикновено млад, който е решил, че светът му е навредил или му е длъжен и избира да тероризира по-малките от него. Авторката се възмущава, че страната е изпаднала в самодоволство, призовава за реформа в правилата за притежание на огнестрелни оръжия и се обръща към Конгреса с призив да покаже на американския народ, "че повече ни е грижа за децата, отколкото за оръжията".

Друг читател, представил се като консервативен християнин от Калифорния, разказва, че е израснал в среда, където са били стриктно спазвани правилата за безопасно притежаване на оръжия, но сега, след толкова много кръвопролития в училищата - 27 на брой от началото на годината, се пита дали запазването на Втората поправка е по-важна от опазването на живота на един второкласник. Авторът декларира, че все още е привърженик на правото да притежаваш и носиш оръжие, гарантирано от Втората поправка на конституцията, но също се обявява за въвеждане на по-строга регулация в търговията на дребно с огнестрелни оръжия. Как е възможно да е по-трудно да вземеш шофьорска книжка, отколкото да си купиш автоматична пушка с голям калибър, се пита подателят.

Читателка от Минесота заявява: "Всички учители в тази страна трябва да стачкуват, докато не бъдат въведени нормални закони за оръжията. Стига толкова".

Човек от Канзас се съгласява с думите на президента Джо Байдън, че му е дошло до гуша от това безсмислено насилие и че трябва да се действа, но заявява, че това е недостатъчно. Според него президентът трябва да каже на американския народ какво да направи, за да бъда накаран своенравният Конгрес да вземе мерки. Авторът на писмото приканва Байдън да каже на хората точно и ясно какво да направят и заявява, че те ще го направят.

В писмо от Ню Джърси се изказва съмнение, че мнозината изтъкнати политици, които ще произнесат утре речи на годишното събрание на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия, ще проявят почтеност сега, след кръвопролитията в супермаркета в Бъфало и училището в Ювалди, и ще подкрепят мерки за ограничаване на оръжията, или просто ще призоват за назначаването на повече въоръжени охранители в училищата и обществените сгради.

Жителка на Манхатън пише, че няма никакво значение какви са мотивите, начинът на мислене или душевното състояние на стрелеца от Ювалди. Но ако 18-годишният нямаше възможност да си купи в тази страна полуавтоматично оръжие от военен образец, тогава вероятно загиналите във вторник малки деца и учители щяха да бъдат живи, пише жената. За тази стрелба тя хвърля вината върху онези федерални и щатски законодатели, гласували против законите за ограничаване на разпространението на огнестрелни оръжия.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
15
 
! Отговори
Чук и Гек преди 2 години
Запомнете! Катастрофичните резултати винаги са в следствие на комбинация от 2 и повече предпоставки! В каквато и да е сфера и дейност. Тук, при тези симпатяги имате комбинация най малко на основния закон от зародиша на тази създадена от престъпници държава - по бързия стреля, по силния побеждава и наличието на темпераментни етноси - виж коментар 3! И по света действат така - самолетите удариха кулите, те отидоха и разрушиха Близкия изток, а търсят сметка на Путин какво прави на своя територия!?
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само с питане не става.А с пипане...на законите.
10
21
 
4
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Защото сте най-силната икономика и това привлича хора от целия свят. И не всички са читави. Да си най-великата демокрация има и минуси.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отговора е много *** , опазват укрите , световния ред , в който са единствените владетели на света и никой нама право да съпва по собсвеноста на НАГЛОсаксонците разбирайте петрол газ и цялата менделеева таблица
8
1
 
18
 
! Отговори
Татул преди 2 години
Най-циничното е, че дядо Джо и кликата му ще се възползват от това нещастие и ще вдигнат нова всесветовна кампания в поддръжка на американските деца, наречена Keds' lives matter, за да покрият всички недомислици, с които докараха населението на тази територия USA до изстъпление.
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете си изпълнената с войни история и ще ви се изясни.
6
3
 
26
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Не съумявате да опазите децата си,защото сте психопати и моралът ви го няма никакъв. Всички сте пистолетаджии и продукт на Стивън Кинг,Алън Гинзбърг и Гестапо. Не ставате за нищо,американци,защото нямате добра генетика. Вие сте дотолкова смесени,че нямате съзнание за Род.
5
1
 
12
 
! Отговори
Док преди 2 години
Не, Путин е виновен!!
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото сте безумни затова не съумявате! САЩ е най-силно надрусаната нация на планетата! Измислихте хиляда психологични разтройства и друсате децата от малки. Какво е ADHD? Attention Deficiency Hyper Disorder - когато момче не внимава в час. Ми да ви кажа ВСИЧКИ МОМЧЕТА НЕ ВНИМАВАТ В ЧАС ЗАЩОТО СА ДЕЦА! На лекарствата пише - странични реакции - 1 на 10000 проява на агресия, параноя, неспособност за създаване на трайни емоционални връзки с връстници и т.н. Що ли друсани деца изперкват?
3
5
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Защото е пълно с *** и латино американци В затворите 90% са от тези раси!!!
2
0
 
37
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Ами да Ви кажа моята версия.... Прекалено заета е президентската администрация да подпалва войни и да граби ресурси по целия Свят ... и те затова!!!
1
0
 
25
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Защото сте се превърнали в "Содом и Гомор"