Доживотна присъда за масов убиец, застрелял 17 души във Флорида

Никълъс Круз, тогава 19-годишен, стреля в гимназия
3 ное 2022 11:42, Елка Василева
11
Доживотна присъда за масов убиец, застрелял 17 души във Флорида
Снимка: архив, БГНЕС

Никълъс Круз, убил 17 ученици и преподаватели при нападение с полуавтоматична пушка в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" във Флорида, беше официално осъден на доживотен затвор вчера, съобщи Ройтерс.

Съдебните заседатели гласуваха миналия месец да не осъдят 24-годишния Круз на смърт, като вместо това наложиха доживотен затвор без възможност за условно освобождаване на извършителя на едно от най-големите масови убийства в историята на САЩ. Миналата година Круз се призна за виновен в предумишлено убийство за нападението на 14 февруари 2018 година.

Съдията от окръг Брауърд Елизабет Шерер се съгласи с искането на прокуратурата първо да позволи на роднините на жертвите на Круз да се обърнат към съда, преди да бъде произнесена присъдата. Производството по присъдата започна във вторник с изявления за отражението на нападението върху жертвите.

Много роднини на жертвите осъдиха решението на съдебните заседатели и разкритикуваха изискването на щатския закон 12-те съдебни заседатели да вземат с единодушие решението за налагане на смъртна присъда. Други отправиха критики срещу адвокатите му.

Много роднини на жертви се обърнаха директно към Круз, който седеше на една маса с адвокатите си. Ан Рамзи, майката на 17-годишната Хелена Рамзи, го нарече "чисто зло". Инез Хиксън го нарече "вътрешен терорист" заради убийството на тъста ѝ Крис Хиксън, ръководител на атлетическия отбор на гимназията.

Още по темата
Круз беше на 19 години по време на нападението си срещу гимназията в Паркланд. Преди това той е бил изключен от учебното заведение.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно ли разбрах, че Крис Хиксън бил тъст на нея /Инез Хиксън/?
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родителите на жертвите бяха истински животни и простацци, наричаха го животно и заплашваха с линчуване и искаха да го убият. Заплашваха и съдебните заседатели, които са анонимни, за да се спасят от тези животни, родители на животни като тях. И едните, и другите са маскари. Никой не обвини държавата, че се продава полуавтоматично оръжие за военни цели. Никой не поиска забрана на оръжието и изземване на оръжието от населението. Заслужават случилото се. Всеки от тях е същият като убиеца на децата.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Безпристрастен Това е резерв от готови убийци за война.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуснете го за малко в нашия парламент...!
6
1
 
8
 
! Отговори
Тормоз преди 1 година
Тва лапе е било много тормозено още от доведения си баща на малка възртаст, а после тормозен от съучениците си и накрая взима м-16ката и ги почва наред. Трябваше да го опаткат направо, дори ме изненадва, че не са му дали смъртната присъда.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше от тъмните, щеше да е вече вън.
4
4
 
8
 
! Отговори
Безпристрастен преди 1 година
После тука нямало съдилища и справедливост....При условие, че имат законодателна възможност, би трябвало да му наложат смъртно наказание. Сега винаги ще съществува опция, макар и хипотетично да излезе като се жали през няколко години.
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като са го тормозили, просто е превъртял и ги е изтрепал. Тук няма много достъп до оръжия иначе и тук щеше да има много такива случаи, със селянията която върлува.
2
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е по-тежко от смъртна присъда!
1
7
 
2
 
! Отговори
o>O преди 1 година
Oт птиче око към такова на Кит