В САЩ "За" за тестове на умствените способности на политици над 75

77 процента от американците подкрепят идеята
70
В САЩ "За" за тестове на умствените способности на политици над 75
Снимка: БГНЕС

Нова анкета показва, че мнозинството от американците подкрепят предложението на кандидат-президентката от Републиканската партия Ники Хейли да се изискват тестове за умствена способност на политици на възраст над 75 години, предаде кореспондентът на БНР в Чикаго.

Анкетата е на Фокс Нюз и показва, че 77 процента от американците подкрепят тестовете, само 20 процента са против, а 3 процента не са сигурни.

Хейли, която преди дни обяви кандидатурата си за Белия дом, призова за по-възрастните политици да се изискват тестове за умствените им способности в очевиден ход срещу президента Джо Байдън и предшественика му на поста Доналд Тръмп, които са съответно на 80 и 76 години.

Байдън обаче побърза да каже в интервю, че опасенията относно възрастта му са "напълно основателни", но че той не взема предвид възрастта си, когато решава дали да се кандидатира отново за президент. Всъщност той е най-възрастният президент в историята на САЩ и  ако бъде преизбран отново ще бъде на 82 при полагането на клетва през 2025 г.

Според допитването сега 43 процента от гласоподавателите на Републиканската партия са  за  Тръмп, 28 процента подкрепят губернатора на Флорида Рон ДеСантис, а за Ники Хейли и за бившия вицепрезидент Майк Пенс са само с по 7 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: тестСАЩполитици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв тест не е нужен. Просто трябва да се промени конституцията и на по-възрастни от 65 да не им се позволява да се кандидатират за политически постове. Както има изискване за минимална възраст така да има и за максимална.
65
1
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Байдън казал на тестващия го лекар : Ако оспориш или дори подложиш на съмнение някой мой отговор и ще те изпратя в Антрактида с тропическа екипировка да лекуваш пингвините ....
64
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и от кога да остарееш достойно е"грях",според "младите"путин,си,тръмп...???
63
4
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уау,руската пропаганда с нови опорни!и кой ще ги тества?кгб на путин ли или китай?или може би тръмп...наредил атаката срещу Капитолия и убийствата на невинни служители там?лудите са другаде...лудите са в Украйна и убиват жени и деца,опитващи да им отнемат Свободата и правото да живеят Свободни!!!
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само на политиците в Сащ, ами на целия им народ. Сигурно са най-ниско интелигентната нация в света.
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами той човечецът си каза, че понеже живеел здравословно, никой не му давал повече от 50, моля ви се!
60
1
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вкараите де=мен-ция-та в клиника ще съсипе света
59
0
 
19
 
! Отговори
баце преди 1 година
Споко , ще намерят някой чироз дето ще бъде на 74 години към 2025-та за да мине метър през проверката. Сегашният е видимо изветрел ....
58
0
 
6
 
! Отговори
Бай Дън преди 1 година
Ай.... стига бе !
57
0
 
11
 
! Отговори
SWAN преди 1 година
И след като ги изтестват, и всичко продължи да става все по-злe, дали ще се усетят мaймуните, че артиститe-пoлитици не определят нищо :))))))))))))))))))))))))))))
56
0
 
12
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Ако господ е рекъл и всеки от Вас да стигне възраста над 70,80 и ....тогава друго ще говорите. Проблема на много политици, най вече в България е, че им липсват първите години на възпитание и обучение!Татко като изпратен в чужбина за агент не му е останало време да възпита детето си. И следва ...ум робува ,ум царува ум ПП.
55
0
 
10
 
! Отговори
ЙОРДАНОВ МС преди 1 година
Или се опитва да изпее нещо или се е напънал да върши големи работи.... :)
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай та това не е старчок а хищна акула, цялата настръхвам.
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо само над 75г.? Трябва всички да минават тестове. В България примерно политиците ако ги пуснат на тестове по всички предмети за 8 клас половината ще изкарат тройки. А хора като Бойко, Корнелия и другарите от ДПС изобщо няма да минат. Освен умствени тестове трябва да има тестове за физическа подготовка. Държавата НЕ трябва да се управлява от разплути торби. Хората са го казали Здрав дух в здраво тяло!
52
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са пълни глупости. Такъв тест не може да има. Психиката на човека е много по-сложен комплекс от качества.
51
0
 
12
 
! Отговори
българина преди 1 година
остава въпроса как тогава над 50 пр гласуваха за Байгън? или явно не са, но това е резултата!
50
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яка снимка на Памперса:)))))))))
49
0
 
11
 
! Отговори
Задължително преди 1 година
У нас тези тестове трябва да са задължителни за АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И ОБЩИНАРИ, А СЪЩО И ЗА ОНЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ В ИНСТИТУЦИИ НА БЮДЖЕТНА ИЗДРЪЖКА (включително кадрите на БАН и преподавателите във всички учебни заведения, които получават субсидии от бюджета), независимо от възрастта и образованието им!
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И под 75 г. няма да се класира никой защото политичките няма да искарат и слаб 2.
47
13
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЧЕ НА БАЙДЪН МОЗЪКА МУ Е СДАЛ БАГАЖА Е ЯСНО! НО ТОЗИ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН ИЗОБЩО НЕ Е ПО-ЧИТАВ!