80% от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст

Американски тийнейджъри все по-често на операции за отслабване
40
80% от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст
Снимка: Pixabay

Тийнейджъри със свръхтегло в САЩ се подлагат на хирургически интервенции за отслабване, съобщи АП. Засега младежите, предприемащи драстични мерки за загуба на тегло, са малко, но групата им се увеличава.

Джон Саймън, който е на 14 години, тежи 195 кг преди да се оперира. Премахната е част от стомаха му. Преди операцията той тежи 195 кг, след нея отслабва с 68 кг. "Това е нов старт", казва Джон, който ще бъде ученик в гимназия в Калифорния през тази есен.

Едуард Кент от Минесота тежи 136 кг и е диагностициран с омазняване на черния дроб. Момчето започва да приема медикамент за отслабване през януари - месец, след като регулаторите в САЩ разрешава употребата му за деца над 12-годишна възраст.

Джон и Едуард представляват малка, но увеличаваща се група от тийнейджъри, които се обръщат към медикаменти и хирургично лечение за загуба на килограми. Макар тези методи да имат своите критици, според пациентите  и техните родители физическите упражнения и диетите, спазвани години наред, са се оказали неефективни. 80 процента от подрастващите със свръхтегло го запазват в зряла възраст. В социалните медии лекари и родители биват обвинявани, че тръгват "по лесния път". Според критиците на подобни методи за отслабване при тийнейджърите вината е в бързата храна и видеоигрите.

Според доктор Дейвид Лудвиг, ендокринолог в детската болница в Бостън, новите лекарства за отслабване не трябва да ограничават немедикаментозните методи. "Особено при децата диетите и упражненията остават основната превенция и лечение на затлъстяването", пише д-р Лудвиг в доклад, публикуван в официалното издание на Американската педиатрична асоциация./ Розалия Благоева,БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ами както с тавана на дълга, да вдигнат и тавана за затлъстяване и повечето китове ще изчезнат.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко от младите като влезнат в магазина си взимат боб,леща и грах. На всеки му текат лигите по пица,картофи и пържоли. Няма как да се получат нещата тогава ако не тренираш. Но все пак в България дебелите не са чак такъв процент. Все още им готвят поколението отраснало с истинската храна. Като си отидат и те да му мислят
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ставаме както навсякъде на запад - става все по скъпо и непосилно да храниш детето си с натурална храна, полуфабрикатите пълни със захар са евтини и достъпни. Става все по скъпо и непосилно да го водиш да спортува -за всичко се плаща, трябва да пътуваш с кола или транспорт да го водиш и прибираш,а в голяма част от случаите плащаш за някаква половинчата тренировка от която няма голяма полза. Децата са свикнали да получават ВСИЧКО КОЕТО ПОИСКАТ ВЕДНАГА, без труд и усилия -ето за това стават по 100
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И българите са тръгнали по тоя път. За съжаление вече има все по-дебели хора и дебели малки деца.
26
8
 
11
 
! Отговори
Топчо преди 10 месеца
Аз лично преди 5 години спрях кока-колата и 10 кг за два месеца стопих. Десерти, ако аз или някой от семейството е направил. Пилешко ям само, ако съм го видял живо преди това. Никакви ваксини също..
25
2
 
8
 
! Отговори
Demonaz преди 10 месеца
И какво да направим,че но гарите са дебели в америка? Там пишат ли за проблемите на България?
24
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 10 месеца
Така е. В цената на една дреха се включват всички операции по веригата: от добив на суровината, нейната преработка, транспорт, дизайн, кроене, рязане, всеки шев поотделно, зачистване, подгъв, опаковка, етикетиране, окачествяване, пак трансоирт, продажба на едро, продажба на дребно....
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"изглеждат странни" Да! Бурените винаги са по-устойчиви, по-лесно се разможават и заглушават културните растения. Така и при човека, иска се характер, за да не те отнесе помията.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ЧичоАдолфичичоСталинВ затворите често мъжете наблягат на тренировките и също някой почват и да четат. Имат много свободно време там и хората развиват себе си.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 20Реално се получава че една тениска струва 26 лева независимо от размера на тениската. За малък размер тениска отива малко плат а за голям размер тениска отива много плат но цената е една и съща за всички размери. Според мен в цената се включват и разходите за направата на големите размери тениски
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На децата е трудно да им обясниш че всякаквите снаксове и газирани напитки са вредни и особено когато "всички" го правят, а те да изглеждат странни
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дебелите хора са по-изгодни за икономиката. Консумират повече. не само храна, но и лекарства, всички предмети, с които са обкръжени изисйват повече материал и по -бързо се скапват. Това са хора по-самодоволни, по-малко разсъдливи, по-лесно се водят за носа, зашото са лениви в общия смисъл, с ленив мозък.
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На снимката - дебели жени. В текста -примери за дебели мъже.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най-обичам някоя докато хуа пица на парче и баничка да обяснява как й е бавен метаболизма.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като видиш стройна красива девойка онемяваш, но ако видиш пълна жена просто махаш с ръка и е забравяш :)))
15
9
 
3
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 10 месеца
Просто сме под влияние на старгръцката представа за красиво и здраво тяло. Виж, на изток нещата са съвсем различни. Там старогръцките шампиони ще възприемат като гърчави. А добре оформено коремче и големи зачервени бузки са признак на благоденствие, здраве и красота. И впрочем, сумистите въобще не живеят по кратко от останалите хора.
14
1
 
23
 
! Отговори
ЧичоАдолфичичоСталин преди 10 месеца
Са доказали , че нито гени, нито хормонален дисбаланс не предизвикват затлъстяване , доказателството .концлагерите . Може да звучи вулгарно , не съм видял снимка на дебел затворник там . А на затлъстелите деца , трябва да се търси отговорност на родителите им .
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Самата храна вече е изкуствена, не е натурална в повечето случаи :)))Аз не ги обвинявам, че са станали дебели, просто немат култура за хранене, което не е срамно, но една жена ако е пълна отблъсква мъжете, това е истината :))
12
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 10Клиновете правят така че и малкото дупе да изглежда поне средно.Аз съм мъж и като спортувам нося клин и дупето ми става доста голямо като облека клина.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко е математика - плюс и минус. Баниците, саламите и шоколадите са плюс, ходенето, тичането, работата са минус.