Публикуван документ на ФБР: Подкупи за Байдън от Украйна

Твърдението във вътрешния доклад не е доказано
22 юли 2023 09:13, Александър Попов
124
Публикуван документ на ФБР: Подкупи за Байдън от Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висш сенатор републиканец публикува документ на ФБР, в който подробно се описва твърдението, че президентът Джо Байдън и синът му са приели подкупи от украинска фирма.

Чък Грасли, който е член на сенатската комисия по правосъдие, заяви: "Сега американският народ може да се запознае с този документ", предаде Би Би Си.

Разсекретеният документ представлява вътрешен доклад на ФБР от юни 2020 г., в който се излагат твърденията на чуждестранен информатор.

Няма доказателства, че Джо Байдън е получил някакви плащания от Украйна. Високопоставени републиканци от Конгреса признаха, че твърдението не е проверено.

Докладната записка съдържа твърдение, че Хънтър Байдън е бил нает от украинската енергийна компания "Буризма" през 2013 г. като начин да получи подкрепа от баща си, който по това време е бил вицепрезидент на САЩ.

В нея се твърди също, че "Буризма" е извършила две плащания на стойност 5 млн. долара (3,9 млн. паунда) на "Биден" като част от усилията си за отстраняване на тогавашния главен прокурор на Украйна Виктор Шокин - и че има аудиозаписи на Хънтър и Джо Байдън, които подкрепят това.

Информаторът заявил пред ФБР, че е научил тези подробности по време на разговори, които е провел с главния изпълнителен директор на "Буризма" и други служители на компанията през 2015 г. или 2016 г.

Чък Грасли заяви, че публикуването на документа на ФБР е в обществен интерес.

Той и други републиканци заявиха, че ФБР смята информатора за много надежден, но в доклада се описва как информаторът е заявил, че не може да гарантира за точността на информацията, която предава.

В четвъртък Грасли публикува в Туитър копие от бележката. Той заяви, че сега гласоподавателите ще могат сами да вземат решение "без филтрацията на политици или бюрократи".

Публичното ѝ оповестяване обаче е крайно необичаен ход и може допълнително да нагнети напрежението между републиканците в Конгреса и служителите на ФБР и администрацията на Байдън.

Откакто миналата година възстановиха мнозинството си в Камарата на представителите след четиригодишен контрол на демократите, републиканците започнаха редица разследвания срещу президента Байдън и семейството му.

Твърденията, подробно описани в документа на ФБР, са подобни на тези, излъчвани през последните няколко години от политическите опоненти на Байдън, включително бившия адвокат на Тръмп Руди Джулиани, който многократно е пътувал до Украйна, за да провежда свои лични разследвания.

Обвиненията на Джулиани срещу Байдън станаха фокус на първия процес за импийчмънт на президента Тръмп през 2019 г., който се съсредоточи върху усилията на тогавашния президент да окаже натиск върху украинския президент Володимир Зеленски да обяви, че започва разследване на предполагаемите връзки на Джо Байдън с Бирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
8
 
3
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 10 месеца
И от Русия за Тръмп.
81
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И Байдън и Земенски са марионетки в чужди ръце и интереси, никой от двамата няма власт, кураж и сила да води политики. Изкукал демент и клоун са удобните марионетни лица на бизнес и неприлична политика на сенчести, властови кръгове и бизнес интереси.
80
2
 
35
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 10 месеца
Китай и Русия си траят за Ковид 19 ? Дали чакат подходящ момент за Съд в Хага , с Доказателства за Милионите Загинали , които надминават Холокоста ?
79
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И става спорно, Байдън ли държи съдбата на Зеленски в ръцете си....или украинските корупционери държат Байдън на каишка с доказателства за подкупи! Може би затова нищо не може да им откаже!?
78
2
 
37
 
! Отговори
а Лай Нэн преди 10 месеца
Получила Милиарди от Пфайзер - Опоскваме Всичко и после на Частните Острови в Тихият Океан - това е Висш ЕвроАтлантизъм, какъвто и Дебел00окият Нахал и Нагляяяр Коко демонстрира в Записа
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Евразин Алахакбаров, коя е скабеева? Колко тежат и кой ти преведе на български език нейните думи, че ми ги съобщаваш? Нямам си друга работа, че да ти вярвам.
76
2
 
33
 
! Отговори
Ходещата Мумия преди 10 месеца
Бай Дэн е в Джоба и на Киев и на Пекин - Синът му Наркоман за Доза Кока - Продаде САЩ на Враговете й!
75
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма доказателства, че Джо Байдън е получил някакви плащания от Украйна. Високопоставени републиканци от Конгреса признаха, че твърдението не е проверено. Поредната мисирска псевдосензация за събуждане...
74
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Публикуван документ на ФБР. Да ви стъпа и на демокрацията. Дорде бе президент бай Дончо 4 години твърдеше за подкупи в Украйна и за използване на държавната служба за лична изгода от байДжо. Чак сега публикуван документ, а за намерения в бялата къща кокаин прекратиха разследването, защото батерията на камерата се била изтощила и не можели да установят кой го е донесъл. Смях в залата.
73
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо чудно да е взел подкупи и от България, за да отстрани главния прокурор на България, така както отстрани главния прокурор на Украйна. Да няма изненадани скоро след нов доклад от ФБР?
72
13
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 10 месеца
абе, скабеева в открит текст е призовала за удари по българското черноморие. няма външно, няма мутрофанова, у емсат циклят джо байден. че не так, чуваки
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БайДън е пред Импийчмънт.
70
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
До Анонимен72 ако не продадат хилядите единици бронетехника и самолети наклепани покрай джумбуша в персийския залив, ще се наложи да обясняват разходите за съхраняването им. woke тата баш им се не носят зелени чорапе, а и едва ли ще се проврат през люка на танка, имайки предвид колко от тях са "боди позитив". тва беше идея на ориндж мен да изкара за биричка, но му туриха шпагат и син му обра парсата. за тва е целия цирк
69
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Буризма де,а Нюланд с курабийки на Майданя.Жалко за младите мъже в Украйна ,тия си направиха гaргaрa с тях.Ама то зат това стои Блек Рок ,тая деменция взима трохи.
68
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя май ще го компрометират,защото е загазил яко в Украйна и няма измъкване, а Америка иска точно това.Очевидно след ковид измаммата на янките им писна и от Украйна.Не , че няма да сътворят нещо друго.Очакваме пак поредната доза псевдо интелектуалци на тепиха из медиите да говорят глупости денонощно!
67
18
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
търся статия с коментар на вчерашното фрийк шоу по руска държавна медия, в което се твърди че черно море е тяхно и че, цитирам "руски жители са окупирали българското черноморие и чакат сигнал"
66
2
 
6
 
! Отговори
блицкриг преди 10 месеца
За 5 млн.$ да си осигуриш САЩ за съюзник?! - гениално.
65
2
 
16
 
! Отговори
Това е преди 10 месеца
Хората купени от посолството,спамят умишлено,но истината си е истина.
64
29
 
3
 
! Отговори
Поручикът преди 10 месеца
Тази нахална и безочлива лъжа е измислена и позициониран към ниско образованите прослойки, с дефинирани ментални дефицити и огромни мераци.
63
2
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 10 месеца
Май ще се организира нова процедура по импийчмънт - този път на Байдън.