Три нови обвинения за Тръмп по делото за секретните материали

Опитал да изтрие запис от камера
28 юли 2023 22:22, Стела Стоянова
24
Три нови обвинения за Тръмп по делото за секретните материали
Снимка БГНЕС, архив

Службата на специалния прокурор, която разследва Доналд Тръмп за боравенето му със строго поверителни документи в дома му в Мар а Лаго в Уест Палм Бийч, вчера повдигна нови обвинения срещу бившия президент, като добави и трети обвиняем към делото, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Разширеният обвинителен акт включва още три обвинения срещу Тръмп. Едното е за умишлено задържане на информация за националната отбрана, а другите две са за възпрепятстване на правосъдието заради опит „да се изтрият видеозаписи от камери за наблюдение в клуб Мар а Лаго през лятото на 2022 г.“, съобщи службата на специалния прокурор Джак Смит.

Електронният протокол в Окръжния съд в Южния окръг на Флорида беше актуализиран и показа, че Карлос де Оливейра е добавен като обвиняем по делото.

В обвинителния акт се посочва, че от януари 2022 г. насам Де Оливейра е бил наеман в Мар а Лаго на различни длъжности. Той е обвинен във възпрепятстване, както и в даване на неверни показания пред ФБР.

Още по темата

Де Оливейра е призован да се яви във Федералния съд в Маями на 31 юли.

През юни прокурор Смит обвини Тръмп в неправилно боравене със строго класифицирани документи съгласно Закона за шпионажа, тъй като бившият президент ги е държал в Мар а Лаго и отказвал да ги върне на федералните власти.

Тръмп и друг негов помощник – Уолт Наута, също бяха обвинени в заговор за възпрепятстване на правосъдието.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: обвинениятръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези действия на 82-годишния президент на САЩ започват все повече да приличат на издевателство над евентуалния бъдещ конкурент за поста президент! Само че тази жажда за предварително брутално справяне се прехвърля към подходящия окръжен прокурор и той ревностно се захваща с тая задача. Няма нормални хора,които да го озаптят, няма висши административни чиновници,които да спрат тази мъст А се говори, че САЩ е най-демократичната държава на света. Моля?
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бай Тръмп да избяга у Русия като Едуард Сноудън :)))
20
3
 
2
 
! Отговори
Дълбоката тайна преди 9 месеца
Кувейтска аристократка заявила "Абсолютно всички западноевропейци и САЩ са УБИЙЦИ на деца" и като я чули САЩ и съюзници презглава на спринт избягали от ИРАК е официална версия на самите САЩ................Ислямска Хилядолетна митология твърди че Исус Христос е убиец на деца които ги убивал бутайки ги от висок покрив като на Саграда фамилия във Барселона.........Спасителят в ръжта на Селинджър сякаш е щом Християнин е застанал на ръба пропаст от Ислямофилия САЩ да го бутнат да падне в пропаста
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зле се развиват нещата за руската агентура в САЩ. Резидента Тръмп отива в затвора.
18
1
 
2
 
! Отговори
ТОВА ТЪРСИТЕ преди 9 месеца
Исляма съвместно със Западна Германия заедно са убили Лейди Даяна.....Убит на 17 число Рудолф Хес в Западна Германия е отварачката на Лейди Даяна родена 1 точка 7 да се подвизава като Мата Хари и преди да умре дава писмо на ХРИСТИЯНИН панически страхувайки се от мюсюлманите...............1993 е възможно Израел и Мосад да са класирали за САЩ България на Парк де Пренс което е видно...............МАКРОН да признава всичко за Първи Юли и числото 17 имаше ислямски бунтове скоро във Франция
17
7
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 9 месеца
ТРЪМП Е С ШАНС 0 ДА ПОБЕДИ СРЕЩУ БОЙДЪН, ЗАЩОТО ФАЩ Е ПОВЕЧЕ ЗА СВОБОДА А НЕ ЗА МИР. 90% ОТ ФАЩ НЕ ОДОБРЯВАТ НАХЛУВАНЕТО НА ПУТИНАРНИКУТ В УКРАЙНА СЪС СПЕЦИАЛНАТА МУ ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ. ТРЪМП ИМА САМО ГЛАСОВЕТЕ НА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ КОИТО СА СИ ТАКИВА ОТ КРАЙ ВРЕМЕ И ДРУГИ СМЕШНИ ПОДКРЕПИ НА ПАЦИФИСТИ И СМЕШНИЦИ!
16
0
 
2
 
! Отговори
Шизофренията ЦРУ преди 9 месеца
По етнос Доналд Тръмп е предимно германец като Рудолф Хес.........В ЖЪЛТАТА преса на Западна Германия имаше осмиващо Лейди Даяна нейно посещение в Англия там на Християнско многодетно семейство където споделила нещо в смисъл:"Искам всички Християнски семейства да имат многобройни деца"...............Куриозното е че убийците на 17 число в Западна Германия на Рудолф Хес и матахарито Лейди Даяна вероятно са едни и същи клонящи към Западна Германия
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То и на байдъна намериха секретни документи в една от къщите му, но някак си го позатулиха
14
2
 
6
 
! Отговори
аха преди 9 месеца
Айде бе, другите президенти на САЩ досега нямат поверителна информация..............само Тръмп...........да бе, да,повярвах на фалшивите обвинения с/у Тръмп!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
John Kennedy преди 9 месеца
John Kennedy тръгна срещу т.нар. истеблишмънт(establishment)в САЩ и го убиха............има много хипотези защо,но най-достоверната е тази, че искаше да национализира Федералния резерв на САЩ, сега това е една частна ортганизация, които печата пари без покритие и се контролира от ционистите!!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 1 - Абе да, ама макартиьма се е позлвал за добро .. А тук за зло!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тез няма се спрат,ндокато не ги изритат ...
10
12
 
3
 
! Отговори
ВЪZРАЖДАНЕ преди 9 месеца
ТРЪМП: ТРЯБВА ДА СТАНА ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ ЗА ДА СЕ ПОМИЛВАМ, ЧЕ ИНАЧЕ МЕ ЧАКА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР И БЕЗ ТОВА НЕ МИ ОСТАВА МНОГО ЖИВОТ НА 77 ГОДИНИ СЪМ!) САМО ПУТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕН ПОМАГАЙ ПУТЕНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
9
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тръмп е най големия и истинския президент ! Но виждам тук има много повредени болни мозъци които са за кабал .. Жалки Уутррепки !
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мечтата на русофила Тръмп да спечели войната на Русия срещу Украйна няма да може да се осъществи от затвора.
7
6
 
12
 
! Отговори
Тръмп преди 9 месеца
е най-добрият президент на САЩ заедно с Кенеди............но да не забравяме,че президентът на САЩ е само кукла на конци на масоните и глобалистите............ако не слушка, го убиват(Кенеди) или го сменят(Тръмп)!
6
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тръмп успя да си заработи поне 50 години затвор за 4 години президентстване. Най-слабият президент в цялата история на САЩ. Комунистите го харесват защото едва не развали НАТО и за малко да установи диктатура в Америка на 6 януари 2021г. А сега го харесват единствено защото им обеща че ще подари Украйна на Русия.
5
6
 
6
 
! Отговори
Кога? преди 9 месеца
Кога в България ще има президент осъден и пратен в затвора? А премиер?
4
3
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 9 месеца
В Южна Корея има наводнения и загинали в тунел в автомобили и автобуси. За това обвиняват кой мислите ... Президента, затова, че не бил в страната, когато това се е случило, а посещавал Европа и Украйна, по медиите говорят за него какъв негодяй бил, как можел така да постъпи със страната си в такъв тежък момент, да не се намира в страната си, макар, че той е бил по работа навън. И в Корея кой е виновен, разбира се Президента. И му се карат, а той навел глава се оправдава ...
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Virtuozzo Няма нищо лошо в Маккартизма. Това е единственият начин Америка да стане отново велика, а не *** лозунги на празната лейка Тръмп.