Зеленски към Тръмп: Ела лично да се запознаеш с мащабите на конфликта

24 минути са нужни на президента за да обясни, че не може да сложи край на войната
6 ное 2023 20:00, Нели Христова
135
Зеленски към Тръмп: Ела лично да се запознаеш с мащабите на конфликта
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова САЩ да предоставят повече средства, за да помогнат на силите му да се противопоставят на Русия, и покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да посети страната, за да се запознае лично с мащабите на конфликта.

Зеленски заяви, че американските войници в крайна сметка могат да бъдат въвлечени в по-голям европейски конфликт с Русия, ако Вашингтон не увеличи подкрепата си.

"Ако Русия убие всички нас, тя ще нападне страните от НАТО и вие ще изпратите синовете и дъщерите си [да се бият]", каза Зеленски според стенограмата на интервюто за предаването "Среща с пресата" на NBC, излъчено снощи.

Президентът на САЩ Джо Байдън, демократ, настоява Конгресът на САЩ да приеме законопроект за допълнителни разходи в размер на 106 млрд. долара, като по-голямата част от парите ще бъдат насочени за укрепване на отбраната на Украйна, а останалата част ще бъде разпределена между Израел, Индо-Тихоокеанския регион и охраната на границите.

Вместо това ръководената от републиканците Камара на представителите на САЩ представи свой собствен план за финансиране. Миналата седмица тя прие законопроект за предоставяне на 14,3 млрд. долара помощ за Израел, но не включи увеличение на помощта за Украйна.

Американският сенатор Чък Шумър, лидер на мнозинството в контролирания от демократите Сенат, заяви, че няма да подложи на гласуване законопроекта на Камарата на представителите, а Байдън се зарече да наложи вето.

В интервюто Зеленски покани бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е републиканец, да посети Украйна и да види последиците от конфликта, започнат от руския президент Владимир Путин през февруари 2022 г.

Тръмп, който иска да бъде преизбран през 2024 г. и е водещ кандидат за президентската номинация на своята партия, остро критикува подкрепата на САЩ за Киев и заяви, че ако бъде преизбран, може да сложи край на войната "за 24 часа". "Ако той може да дойде тук, ще ми трябват ... 24 минути, за да обясня на президента Тръмп, че не може да сложи край на войната. Той не може да донесе мир заради Путин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЗЕЛЕНСКИ СКОРО ЩЕ ИЗБЯГА ОТ УКРАЙНА, АКО НЕ ГО УБИЯТ ПРЕДИ ТОВА
51
1
 
11
 
! Отговори
Феминистът. преди 6 месеца
Тръмп не можел да сложи край на войната, според думите на Зеленски. Напротив, може! Тръмп като президент може да сложи край на войната като се договори с Путин за сметка на Украйна. Зеленски изглежда забравя, че е вече бита карта и че има много по-големи геополитически играчи с договарянето на които САЩ ще имат много по-голяма полза, отколкото да поддържат Украйна. А Украйна ще бъде жертвеното агне.
50
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
начи poccиянитe са отишли в гората и викат неволята - тръмп.да бъде избран за президент през 2024, невольо къде си :)
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Къде сте тръгнали веее, кравари и западняци??? Путин за една смоооотана зимна олимпиада в Сочи пръсна 100 МИЛИАРДА долара. Нека да е бедна Русия. Ще ви купи и продаде всичките бе!
48
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зелката кани гости да видят как превратът ще премине с едно летално атентатче
47
0
 
11
 
! Отговори
Судоплатов преди 6 месеца
Тази вечер нещо се случи в Куеф. Тази вечер в Куеф е загинал майор Генадий Частяков, съвеник на главнокомандващия на ВСУ Валерий Залужний. Първите новини отпреди час и половина бяха за самовзривяване с ръчна граната, като Частяков е загинал на място, а 13 годишният му син е тежко ранен и е в реанимация. Дъщерята и женат на майора са без наранявания. НО! Преди един час самият Залужний пусна пост в Телеграм, че съветникът му, който днес е имал рожден ден, е бил убит с бомба в подаръчна кутия! БУМ!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
до 54 Наливаха по няколко милиарда наведнъж краварите на наркомана, а сега му се подиграват с 450 милиона долара помощ. Муахахахаха
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Уффф, разкарайте го това малко грозно зелено човече.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
200 Милиарда евро наляха запада и краварите за да продължи тази пародия на война до момента вече година и 9 месеца и накрая едно нищо. Путин си взе Донбас, а наркомана реве като вдовица за х....й
43
2
 
8
 
! Отговори
От Посолството преди 6 месеца
Зеля, сам си си виновен - ти ocpa войната .
42
2
 
17
 
! Отговори
Ром"с преди 6 месеца
А нещо да напишете за "войната" между Зеленски и Залужни която е започнала с интервю на Залужни в западна медия ,няма ли а напишите.Залужни казва ,не се получи да направим красиво контранастъпление и трябва да спрем да атакуваме,а то много жертви ни струва това .Заместника на Залужни загина в своят дом под Киев.Победата която искат от Вашингтон към Зеленски май ще му струва главата на Зеленски ,щото или ще го свалят военните или той трябва да ги уволни-революция наближава в Украйна.
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Друсалка,войната ще свърши на мига в който твоите западни ментори решат и ти спрат кранчето,от теб не зависи абсолютно нищо!
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Джуджака почна да ликвидира помошниците на Залужни днес е убит генадий чистяков дясната ръка на залужни синът му е ранен от взривното устройство под колата
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гледах интервюто на Смъркача. Беше или надpycaн или пиян. Позволи си да нарече Путин с думи, които бяха заглушени(пиууууу!!!). Изтърва си нервичките. Той толкова си може. Клоун.
38
4
 
17
 
! Отговори
паф преди 6 месеца
путин ще си върне цяла украйна - другото е дрън-дрън!
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тръмпугера може и да не дочака да ходи, където и да било, че такива дела са му отпрали, че още не знае къде се намира и какво му се случва.
36
0
 
12
 
! Отговори
7 преди 6 месеца
Уморените коне ги убиват, нали?
35
1
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 6 месеца
Този наркоман няма ли да го бесят вече .
34
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 6 месеца
Липсата на първите 7 г. не е Путин.
33
2
 
15
 
! Отговори
бай дончо преди 6 месеца
ша дойда що да не дойда ама първо ела в моята родина ю ес ей в моя хотел да работиш ще те назнача хигиенист да изчистиш всички тоИлетни на моя хотел...ако не знаеш кой е моя хотел изгледай пак филма сам в къщи ще ме видиш имен там на младини...