Северна Корея пусна нова песен във възхвала на Ким Чен Ун

Тя носи името Friendly Father
19 апр 2024 19:35, Нели Христова
74
Северна Корея пусна нова песен във възхвала на Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС

Северна Корея излъчи нова песен във възхвала на своя върховен лидер Ким Чен Ун, придружена от видео на възторжени граждани, които пеят името му и възхваляват "светлото бъдеще", което той обещава.

Новата композиция, шеметно забързана по стандартите на много севернокорейски пропагандни песни, изглежда е част от усилията за укрепване на личния култ към Ким и за омаловажаване на хората около баща му и дядо му.

Песента Friendly Father беше изпълнена на екстравагантно събитие на открито, отбелязващо откриването на нови апартаменти в столицата Пхенян.

"Когато Ким Чен Ун пристигна на мястото на церемонията сред свиренето на музика за добре дошли, избухнаха ентусиазирани възгласи, разтърсващи небето и земята", съобщи държавната Корейска централна информационна агенция. "Участниците бяха развълнувани от песните, представящи ерата на промяната, великата ера на Ким Чен Ун, в която е изградено идеално общество от хора и процъфтяваща нация, където най-красивата социалистическа цивилизация е в пълен разцвет."

Видеото, което беше излъчено по централната корейска телевизия, показва сияещ Ким, който е нападнат от емоционални севернокорейци. След това има поредица, в която хора от различни сфери на живота вдигат палци във въздуха и подскачат наоколо.

Строителни работници, войници, ученици, моряци, четеци на телевизионни новини и професионални певци – всички са показани в видим възторг от великолепието на Ким.

Това не е първият път, когато музиката се използва за насърчаване на обожанието му. Преди да наследи покойния си баща Ким Чен Ир, във време, когато повечето севернокорейци дори не знаеха името му, песен Footsteps намекваше за идването на нов лидер.

"Стъпки, стъпки", гласеше текстът. "Разпространяване на звука на едно блестящо бъдеще напред/Скитник, скитник, скитник, ах, стъпки!"

Беше отбелязано леко охлаждане в пропагандата, възхваляваща добродетелите на бащата на Ким
и неговия дядо, основателя на Северна Корея, президента Ким Ир Сен.

Понеделник беше годишнината от рождението на Ким Ир Сен, ден на интензивно празнуване в миналото. Тази година обаче честванията бяха по-приглушени и някои държавни медии го наричаха просто с датата му - 04.15 - вместо с предишното му име, Денят на слънцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Русия
Шефът на ЦРУ: Без помощ Украйна може да загуби войната още тази година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
9
 
1
 
! Отговори
aZ-ът преди 3 седмици
Краварника, като направиха Зеления маймонек Зеленски - герой на комикс - летящ супермен с лазерен меч - на българските мисирьоци (да - точно такива сте !!!!) журналисти не им направи впечатление. Даже аплодираха. Ама сега видиш ли - една нищо и никаква песен - им е трън в гъдзецът.
21
1
 
5
 
! Отговори
Браво! преди 3 седмици
Аа това нас обикновените pycopoби вече наистина ни интересува. Браво! Благодаря за приятната новина!
20
0
 
7
 
! Отговори
Бг Капейка преди 3 седмици
Ехе Супер ! И то точно преди лятото ! Сега ще си я въртя цяло лято и ще изпия тон шльокавица и ще изям тон косело зеле на нея !
19
2
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Като гледам снимката на този *** ми идват спомени как преди години и нас тук в България като бехме пионерчета ни караха насила да се радваме на Тодор Живков и другата партизанска пасмина комунисти!Иначе си ги псувахме едно към гьотере до девето коляно кога нямаше кой да ни подслушва:):):)
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Време и за нашия вожд да измислим нещо,дълго време ни управлява,горе доле колкото Кимчо!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Така изглежда мокрия сън на Боко лъжецо
16
4
 
3
 
! Отговори
Ааа не бе..... преди 3 седмици
Браво!Така трябва, да има дисциплина, че ние с тази ДЕМОКРАЦИЯ, я втадахме
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ОК Тоталитаризъм...Тоталитаризъм...нека да бъде такъв строя...ЗАЩО се заключват границите...защо се обръща на затвор държавата.Отвори границите и който иска да остане,който иска да напусне...по логиката светло бъдеще никой не трябва да напусне...А дали е така....кооой ще ми каже...Васил Найденов..
14
2
 
0
 
! Отговори
Айде бе преди 3 седмици
До анонимен *** Ами не е ли така ?
13
4
 
8
 
! Отговори
Костадин преди 3 седмици
Този е пътник, а Путин е некролог.
12
6
 
2
 
! Отговори
Фърляй атома бат Ким преди 3 седмици
Фърляй го и да се свършва вече с тоя грешен свят.
11
3
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Според писаното тук под новините за нашите кАпейки Гуцито Кими е един млад,красив и умен мъж,Иранските брадати Талибани са Персийци,а терориститее от Хамас са борци за свобода:):):):):)Глей кво нещо бе:):):)
10
4
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛИТЕ НА МАСАТА преди 3 седмици
Опса... Опса........ ЗА ПУТИН ЩО НЕ СА ИЗМИСЛИЛИ ОЩЕ ПЕСЕН..... АЛОООРАДЕВА....?... СЛАВЧО ШЕ ПОМОГНЕ В АРАНЖИМЕНТА...
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Tия na ga нe виgaт oт CNN...
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Капейки, вие разучихте ли вече парчето? Или вие сте кАпейки коги ви дават сандвичи само от пасьолството?
7
0
 
3
 
! Отговори
Айде бе преди 3 седмици
Е,... нас пък какво ни засяга , кой каква песен пуснал или запял , ... особено пък Сев.Корея , която се намира на друга планета ?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Северния вариант на Гагнам стайл
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Възторжени граждани, които пеят името му и възхваляват "светлото бъдеще", което той обещава." И на нас така ни обещаваха с Москвичите и щайгите едно време
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин е невменяем.
3
1
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Кими бие Вовата по рейтинг:):):)Са очаквам съвсем скоро Филип Киркоров или оня другия изрусения *** Шаман къде пее"Аз съм руснак"да се скарат кой да напише подобна песен за Путин и да си изпокъсат екстеншъните:):):)