Украйна и САЩ работят по споразумение в сферата на сигурността

Вече има такива подписани с няколко европейски държави
23 апр 2024 08:53, Елка Василева
74
Украйна и САЩ работят по споразумение в сферата на сигурността
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след телефонен разговор с американския си колега Джо Байдън, че САЩ и Украйна са "започнали да работят по двустранно споразумение в сферата на сигурността", предаде Франс прес.

"Нашите екипи - на Украйна и САЩ - започнаха да работят по двустранно споразумение за сигурност", заяви Зеленски в ежедневното си видеообръщение, като също така увери, че Киев и Вашингтон са постигнали напредък по въпроса за доставката на американски ракети с голям обсег на действие АТАКМС.

Още по темата
През последните месеци Украйна подписа споразумения за сигурност с няколко европейски държави, включително Франция, Великобритания и Финландия.

Тези споразумения по същество представляват ангажименти на тези държави да продължат да предоставят дългосрочна военна и финансова подкрепа на Украйна за борбата ѝ срещу руска инвазия, посочва АФП.

В събота Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри нова помощ за Украйна в размер на 61 млрд. долара, която беше блокирана в продължение на месеци поради политически спорове във Вашингтон.

Байдън обеща в телефонния разговор на Володимир Зеленски, че ще изпрати тази помощ "бързо", след като Конгресът на САЩ я приеме окончателно, за да отговори на "спешните нужди" на Украйна.

 "Благодарен съм на президента, на неговия екип и на всички членове на Конгреса на САЩ", каза Зеленски във видеообръщението си, след като по-рано благодари в телефонен разговор на Байдън за "безрезервната му подкрепа" за Украйна.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от САЩ
Tesla намалява цените на електромобилите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
Е имаше статия за нашите 100БТР. Украинците им сменят двигателите, слагат допълнителна броня, монтират нова електроника и оптима, режат корпуса и правят по-голяма врата за десантчиците, седалките няма да са с гръб една спрямо друга, а ще са една срещу друга. 3 члена екипаж и 7 десантчици. Бронята ще издържа на картечници.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никаква пропаганда дори и сорросоидната не може да накара хората да си викат братушки ако те не искат. На украински е братухи. Що не им викате така на укрите.
48
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Там където е замесена Украйна сигурност не може да има!
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 46 - когато живееш две години ръководейки защитата на Родината си и обикаляш Света за да молиш за оръжие и подкрепа - и ти няма да си приличаш. Тоя живот не е най лесния.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не знам кой има двойници но Зеленски не си прилича със снимките от птеди войната.
45
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До абе - "братушка" какъвто ти горди се наричаш, е презрително наименование на руските офицери към местните българи родено през Руско Турската война. Евгений Утин е руски кореспондент съпровождащ руската армия от първия ден на войната. В книгата "Писма от България" която горещо препоръчвам на всеки русофило-путинофил има епизод в който Негово Благородие Интенданта разказва как налагал "братушката" по главата с нагайката "..така, за да си знае мястото.."! Вероятно затова сте така горди?
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От тия 61 милиарда долара гласувани за Украйна, 50 милиарда долара ще бъдат отпуснати за нуждите на отбраната (т.е. финансиране на военно-промишления комплекс на САЩ), почти 8 милиарда долара за подкрепа на държавния бюджет, 1,5 милиарда долара за икономическа помощ и 400 милиона долара за защита на границите и хуманитарно разминиране. Значи финансират и граничарите, за да ловят украинци бягащи от могилизацията. Но пари за пазене границата на САЩ с Мексико няма.
43
4
 
5
 
! Отговори
абе преди 4 седмици
абе, нашите 100 БТР къде са бе? порят ли украинската пустош, или вече братушките са ги направили на скрап, заедно с по 10-12 укрофашиста вътре!
42
3
 
5
 
! Отговори
Бай Кор преди 4 седмици
Украинският президент Володимир Зеленски....Ми той не е президент след 01.04.2024г. ?!? Мандатът му изтече. Не знам и как да го наричаме : изпълняващ длъжността, заемащ временно длъжността, незаконно действащ...Както си прецените, дето се вика. Но си е абсолютно нелигитимен. Та, каквото и да подпише или каже си е незаконно.А ако пък, се доставят ракети с голям обсег, не ми се ще да виждаме отговора...До тук се пипа с "ръкавици". Ако се предприеме израелския подход...не ми се мисли.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
28 - Потърси във ЮТУБ - #best7×7 #зеленский #россия # да видиш миш"оците двойници. Единият от двамата се крие, ама кой ли?
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тоя съвсем си е повЕрвал :) Нищо не зависи от него, само изпълнява заповедите на дЕдо Джо. Непонятно е защо продължава да се натиска да подписва споразумения за сигурност със Запада, при положение, че по будапещенският меморандум за ядрените оръжия, гаранти на Украйна бяха САЩ и Великобритания, по Минск 1 и 2 - Франция и Германия. И четирите държави категорично отказват да вкарат армиите си в защита на Украйна, а само хвърлят оръжия като съчки в огън. К'ви споразумения сънува тоя?!?
39
3
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
Единственото, което ще постигнат ATAKMS е да консолидират руското общество и да озлобят привържениците на бързото приключване на войната чрез крути средства. Лошото е, че ще загинат много мирни хора. Дано Русия осъзнае, че и трябват удари не на фронта, а в центъра на Киев.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако сам не си изковеш способността да отцелееш недей разчита на друг. Помнете как се развиха "приятелствата" на САЩ в Азия, Ю.Америка и Африка.... Бедни държави с олигарси пълнещи кошничкита на американската индустрия. Или както казва Чърчел , няма приятелства има интереси !!! Американците никога няма да позволят силни и независими икономики, последен пример ЕС. Независимият не се потдава на диктат, а това не е в интерес на САЩ. Не съм за ушанките, но проследете историята.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
АБЕ ТЕ СА ЗА РАБОТИЛИ ОТ НАД 10 ГОДИНИ БЕ. ЗАТОВА И "ТЕРИТОРИЯТА" МАЛКО ПО МАЛКО ОТИВА КЪМ РУСИЯ.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Индийския ром да не остане назад и той подарил 500 милиона за Зеленски ,но явно не е дал от неговата сметка ,а от сметката на Англия ,гад
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
19 - "американската помощ за Украйна" може и да не я дочакат. защото трябва да мине на второ гласуване във сената, а след това и ДЕМЕНЦИЯТА трябва да подпише. ТА УКРИТЕ май ще чакат от умрял писмо.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Някои май сами си копаят гроба. Путин беше обещал да не убива зеленски но на предишния премиер на Израел. ....
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не Путин е в дупка ,азеленски се крие в подземен апартамент в Полша и от там дава съвети на сащ и ЕС
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Геноцидът в Украйна , Крокус и давенето на крепостните ,всичко това лежи на съвеста на кремълската хунта .
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Директора на ЦРУ каза че Украйна е загубила войната ,а който се е захванал с сащ е пълен провал,особенно с Байдън )