САЩ започват да изпращат оръжия на Украйна още тази седмица

Зеленски благодари на Сената, че одобри помощта от 61 млрд. долара
Обновена: 24 апр 2024 06:23 | 24 апр 2024 06:23, Елка Василева
229
САЩ започват да изпращат оръжия на Украйна още тази седмица
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия и оборудване на Украйна още тази седмица, каза американският президент Джо Байдън, след като помощният пакет за Киев бе окончателно одобрен в американския Конгрес, предаде Франс прес.

Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван с убедително мнозинство, предаде Ройтерс.

Още по темата
Законодателството ще бъде изпратено на Байдън за подпис.

Пакетът помощи на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против".

Помощта бе одобрена от Камарата на представителите в събота. Пакетът предвижда средства за Украйна, Израел, Тайван и партньори на САЩ в Индийско-тихоокеанския регион.

"Ще подпиша законопроекта и ще направя обръщение към американския народ веднага щом законопроектът пристигне на бюрото ми", се казва в изявление на Байдън, публикувано от Белия дом.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари от своя страна на Сената на американския Конгрес за това, че одобри военна и икономическа помощ за Украйна в размер на 61 милиарда долара, предаде Франс прес.

"Благодаря на лидера на мнозинството Чък Шумър и на лидера на републиканците Мич Макконъл за тяхното силно лидерство при прокарването на това двупартийно законодателство, благодаря и на всички американски сенатори от двете партии, които подкрепиха законодателството", написа Зеленски в социалните мрежи, след като Сенатът одобри помощта.

Съединените щати са основният донор на военна помощ за Украйна в битката с Русия, но новата помощ беше блокирана в продължение на месеци в Конгреса. Това е първият помощен пакет за Украйна, одобрен от Конгреса, откакто Републиканската партия установи контрол върху Камарата на представителите през януари 2023 г., припомня БТА.

"Оценявам също и подкрепата на президента Байдън и се надявам, че законопроектът скоро ще бъде подписан", заяви още Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от САЩ
Петьо Еврото, футболните фенове... Какви са проблемите на България според САЩ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
9
 
12
 
! Отговори
Този преди 3 седмици
До Анонимен129 За твое съжаление и всекобщо такова, единствените чудовища по света, които избиват невинни хора, са Евреите и украинците, естесвено подкрепяни от свободният и демократичен свят :) Това са фактите! Всичко останали тъпотии, служат за оправдание за изпращането на все повече и повече оръжия
127
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До AAAAAAAAA - и само от вмириZаната Русия струи добрина! Идва на талази - на крилете на брадати ирански дронове и криви северокорейски ракети. Руската добрина руши жилища, училища и болници, оставя хората на улицата и без покрив, разкъсва жени и старци! Толкова сте из4еластрени путинофилите, че не зная как сами се търпите. Щото околните не ви дишат!
126
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Боби - леуе, сън те не лови бе! Вчера цял ден бълва тука пяна, днес - пак! Който и да ти плаща заплатата, си хвърля парите на вятъра! Ти си завършен путинофиляк със съответното ментално разстройство. Много интересно какви ще ги дробиш като почнат да летят ваtенки!
125
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички русофисилисти вън от Бг.Дъ гее
124
6
 
10
 
! Отговори
Мухаха преди 3 седмици
Докато САЩ подготвя пратката с оръжия отпуснати ВЧЕРА на Украйна..... Зеленски подготвял НОВО искане за още поне една помощ от 180 милиарда долара които били крайно нужни за "отблъскване" на руските атаки . Новата помощ очаквал да бъде гласувана днес и най-късно изпратена УТРЕ.
123
11
 
21
 
! Отговори
AAAAAAAAA преди 3 седмици
Цялото зло на планетата идва от този сенат !
122
9
 
13
 
! Отговори
R преди 3 седмици
За две години им изпратиха повече от 150 милрд оръжие и резултатът е виден.... Да видим сега, до къде ще стигнат... Проблемът им с хората - пушечното месо, хич не е за пренебрегване
121
11
 
13
 
! Отговори
Боби преди 3 седмици
Абре ХОРИЦА Вие можете ли да ЧЕТЕТЕ? от 61 милиарда $ помощ 50 милиарда остават в САЩ за попълване на запасите на Пентагона. За 11 милиарда обявиха вече какво ще доставят - Брадли, БРЕМ, Камиони, Хъмвита, ПВО като от Патриотите ще е само един, 155мм снаряди и парите свършиха
120
7
 
10
 
! Отговори
121-ви, Мисля, че преди 3 седмици
получавам дежавю. Точно същото се говореше и преди голямото контра-реконтра настъпление от миналата година. Само дето тогава се говореше много за някакви тигри, леопарди и пуми.
119
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От три дни путинофилията в България е в амок! Шок ен олл! Рижия Клоун зад Океана не можа да се справи - и о, пак греда за Могучая! Бяс, злоба и храчки текат от тоя форум вече три дни! Вековната злоба на роба - както казва пролетарския поет. Е, дълбоко неуважаеми путинофили - с това няма да помогнете на любимите си мужики! Очаквайте новото руско позорище безбрежно в действие! А тепърва идва и авиацията.
118
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Виц - така де! И днес с един подпис такъв го забоде Дедо Джо в ауспуха на "триизмерния шахматист" Дедо Вова, че последния не знае на кой свят се намира. Май пак ще има лов на буряти, дегестанци и чеченци. *** ти си се шегувай де!
117
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Таваришите сън ги не лови! Въртят *** като онея малки сладки мишоци дето тичат в колелата! Ако ги впрегнеш - ще извадят ток като един блок на Козлодуй! Свиквайте Тавариши! Това беше. Сега Могучая пак ще срещне на бойното поле противник който знае и ема с какво да отговори. До сега беше лесно - противника нямаше оръжие и амуниции. Сега предстои да докажат колко са могучи, ама срещу равностоен протидник. Пяна да пуснете Другари, това са фактите.
116
6
 
17
 
! Отговори
Виц преди 3 седмици
- По какво си пада дедо Джо? - По стълбищата!
115
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Единственият резултат от тези доставки ще е печалба за американските оръжейни фирми и комисионни за корумпираните им политици, които гласуваха помощта. Войната вече е напълно загубена и сега се търси и последното, което може да се извлече като печалба. Крахът на укрофашистката хунта, който наближава, ще е тотален и човек трябва да е умствено увреден, за да не го вижда.
114
6
 
9
 
! Отговори
до Крундел преди 3 седмици
11 милиона?! Ехааа! Де да имаше и с какво да ги изстрелват тия снаряди, а? :D
113
18
 
7
 
! Отговори
Крундел преди 3 седмици
най-важното е, че всички 11 милиона 155мм касетъчни от виетнамската война отиват в украйна, което ще предизвика сериозно разширяване с порядъци на производството на руска салата.Понеже сега ростр0л бригадата ще каже, че са негодни, да им напомня, че плондира от пхенян им прехвърли техни, 60 годишни, съхранявани в някакво блато, поне по снимките на руснаците, които ги ползват и все стават за нещо, е американските са правилно съхранявани...
112
6
 
19
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 3 седмици
да де, ама единственият резултат от тази грандиозна БайДрън-"подкрепа" ще е, че всяко нещо, което колкото и малко да прилича на склад на територията на бивша неонацистка Укриана, за по-сигурно вече ще се "прослушва" с по 5-6 дълбокобойни ФАБ-и, вместо с по 1-2 леки, както е било досега...Ако има - има, ако не - здраве да е, ФАБ-и има колкото щеш... ще останат и за по-натам... А може да потрябват и на братския народ на КНРД, а нищо чудно - и на братския китайски народ...А защо не и за други?
111
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
110
10
 
23
 
! Отговори
Хахах! преди 3 седмици
Зеленски благодари на сената и... капарира едно имение в Швейцария.
109
2
 
11
 
! Отговори
Демек, да очакваме преди 3 седмици
резултати на бойното поле, така ли? :D