Републиканците се научиха, че трябва да коленичат пред Тръмп, макар и неохотно

Бивши лица на Републиканската партия не присъстват на конгреса
17 юли 2024 22:00, Елка Василева
100
Републиканците се научиха, че трябва да коленичат пред Тръмп, макар и неохотно
Снимка: архив, БГНЕС

Втората вечер на националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки е водеща тема в американски и британски издания.

Ники Хейли и Рон Десантис, някога най-големите съперници на Доналд Тръмп в Републиканската партия, снощи подкрепиха президентската му кандидатура с призиви за единство, които подчертаха контрола на бившия президент на САЩ върху партията, пише в. "Гардиън".

Още по темата
Първоначално не се очакваше нито Хейли, нито Десантис да държат речи на конгреса, но те бяха добавени към програмата след покушението срещу Тръмп в събота, посочва британското издание.

На големите екрани в залата се виждаше как Тръмп се усмихва широко, докато двамата произнасяха речите си, пише вестникът. И той имаше основание да е доволен - само преди месеци Хейли и Десантис бяха най-изтъкнатите републиканци, които критикуваха Тръмп, коментира "Гардиън".

Появявайки се на сцената под смесица от аплодисменти и освирквания, Хейли се отрече от посланието, което проповядваше по време на кампанията си, за да се опита да внуши, че светът ще бъде по-безопасен, ако Тръмп спечели втори мандат, пише друг британски вестник - "Телеграф".

Тя заяви, че хората, които гласуват за него, "не е задължително да са съгласни с него в 100 процента от случаите", и подчерта, че той ще чува "мненията" на другите хора, когато е на поста, посочва изданието.

Преди по-малко от пет месеца тя се зарече да не "целува пръстена", ако загуби от Тръмп, и заяви, че той е "катастрофа" за републиканците, отбелязва "Телеграф".

Нямаше съмнение, че Хейли и Десантис ще подкрепят Тръмп - републиканците се научиха, че трябва да коленичат пред него, макар и неохотно, пише в. "Вашингтон Пост".

Ако има реч, която вероятно ще намери отзвук отвъд снощи вечерта, това може би е тази на активистката за борба с престъпността Маделин Брейм, посочва обаче изданието.

Брейм, майка на ветеран, който е бил убит в Ню Йорк през 2018 г., използва времето си в края на програмата снощи, за да разкритикува окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг - същият прокурор, който повдигна обвиненията срещу Тръмп, в резултат на които той беше признат за виновен по 34 обвинения в престъпления, коментира американският столичен вестник.

Републиканците се стараят да представят на своите конвенции и обикновени хора, пише "Вашингтон пост". А решението да бъде поканен критик на човека, който повдигна обвинения срещу бившия президент, със сигурност е било избор, целящ да изпрати послание към други прокурори, които биха преследвали Тръмп, коментира вестникът.

За всеки, който търси доказателство за трансформацията на Републиканската партия, откакто Тръмп беше избран за президент през 2016 г., това става напълно ясно от списъка с личности, които не присъстват на конвенцията тази седмица, пише в. "Ню Йорк Таймс".

Мъжете и жените, които някога бяха лицето на републиканското статукво - сред тях бившият президент Джордж Буш, двамата вицепрезиденти Дик Чейни и Майк Пенс - пропускат събитието, което е признание за степента, в която партията се е променила в сравнение с дните, когато беше известна като партията на Роналд Рейгън, посочва изданието.

Тази класа на републиканското статукво е мишена за нападките на Тръмп отдавна, пише "Ню Йорк Таймс".

"Те биха се чувствали неудобно", цитира вестникът думите на Нют Гингрич, бивш републикански председател на Камарата на представителите и поддръжник на Тръмп. "Това показва колко много се е променил светът", продължава Гингрич, който ще бъде един от ораторите на конгреса, и допълва: "Те вече не са на власт в тази партия." (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каквото има мита от китай ще се внася от индия или други околни държави, накрая ще ви направим и аутсорсинг в конго. Така ще изкараме до 2080-2090, а междувременно роботиката ще е много напреднала и постепенно ще въведем и ббд. Вашият националкомунизъм е най-мъртвата идея на света.
25
5
 
1
 
! Отговори
Частни охранители преди 1 месец
Не знам защо нашите ---лози не са погледнали CNN сутринта след атентата, между 6 и 8 часа сутринта, българско време.Там подробно с обясняваше, че Тръмп НЕ Е президент затова не е имал право да го охранява Сикрет Сървиз. Охранявали са го частни охранители, които май стояха предвидливо настрана и цялата история за забелязания стрелец, качващ се на покрива.
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дyпe да ви е яко, ако тези двамцата безотговорници спечелят, това е края на Европа и на БГ (да уточня, че явно има доста малoyмницидето си мислят, че БГ някак ще се "оправи" и без Европа). Недораслекас име на жeнскипoлoв оpгaнще ви шибaчистo гoли да не ви се мачкат дрешките.... и няма кой да го спре.
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копайте лития, тръмп не е толкова важен.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калкулаторке, да ти вкарам малко акъл в празната ччутора - малко цялата работа върви "наобратно". Няма Тръмп, няма републиканска партия. Набийте си го в шорущоидните кифочи. Няма друг вариант света да оцелее в нормалния си вид!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спонсорите не са дори либерали а техъри либертарианци, само да ги слуша и всичко е точно.
20
1
 
6
 
! Отговори
Агент Купър преди 1 месец
Завъртането на главата на Тръмп спаси света от две войни.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Летящите коли са по-важни от тия дементиращи кримки.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политическите убийства в най-ново време започна с убийството на премиера на Япония Шиндзо Абе през 2022г. През 2021г Байдън застъпи на власт в Белия дом като президент и зад гърба на стария човек с вече УМЕРЕНА старческа деменция се крие дълбоката държава на САЩ или иначе казано военнопромишленият комплекс. Това е пошло, а всъщност истината е, че зациклилата поколенческа смяна на елита в САЩ, зацикли целия свят.
17
9
 
3
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
До Анонимен 17Искаш да ни кажеш, че Бог отклони куршума от осъден измамник, корумпе, ужасяващ егоцентрик, женомразец, насилник, прелюбодеец, хвалипръцко с фалшив морал, перчем, зъби и тен, за да убие пенсиониран пожарникар??? Евала на тоя Бог викаш, а?
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много евтино могат да се печелят избори в Америка . Трябва ти едно 20 годишно изперкало хлапе , една пушка и си готов печелиш. А тук купуваш телевизии, политически наблюдатели , ромски гласоподаватели и накрая взимаш 60- 70 депутата.
15
7
 
2
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
Не че нещо, но и тоя път Тръмп няма да спечели... Някой иска ли да слага пари??
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре Тръмп, отколкото "първата чернокожа жена" Байдън. :-)
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Trump е пратеник на Доброто в света. Затова Бог каза НЕ на куршума. Това беше края им, те го знаят и се примиряват вече лека полека. Нямат избор
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп is back baby.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямат избор, провалиха се
10
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Мелания Тръмп беше кандидат за президент щях да ги разбера американците. Но на Доналд Тръмп какво му харесват не мога да ги разбера.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кво става на фронта ? Що не на информирате кой напредва ? Евроатлантиците или наще ? Май евроатлантическите оръжия не стават . Дайте там сводка . Как се движи фронтовата линия . Все пак това е война до нас а може и тука да дойде .
8
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 11 "Просто хората знаят, че след 45 годишна възраст хората стават бавни и изкукват." - като видя 44 годишния Киро и 65 годишния Борисов, веднага мога да заявя, че само про'с'таците като ТЕБ си мислят така.
7
4
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Тръмп е велик борец и затова пълзящите брюкселски апаратчици го мразят.