САЩ изпращат още бойни кораби и изтребители в Близкия изток

Вашингтон се стреми да увеличи отбранителните способности в региона
3 авг 2024 08:12, Елка Василева
60
САЩ изпращат още бойни кораби и изтребители в Близкия изток
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ ще разположат още една ескадрила от изтребители, както и бойни кораби и установки за наземна противоракетна отбрана в Близкия изток, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Пентагона от снощи. Вашингтон се стреми да увеличи отбранителните способности в региона на фона на заплахите от Иран и от поддържаните от тази държава групировки "Хамас" (в Ивицата Газа) и "Хизбула" (в Ливан), отбелязва агенцията.

Американското министерство на отбраната взима мерки, след като Техеран заяви намерение за ответни действия след убийството на лидера на радикалното палестинско движение "Хамас" Исмаил Хания, за което бе обвинен Израел. Военният министър на САЩ Лойд Остин е одобрил изпращането на крайцери и ескадрени миноносци в Близкия изток.

"Остин разпореди промени в разположението на американските войски, предназначени да подобрят защитата на силите на САЩ, да засилят подкрепата за отбраната на Израел и да гарантират американската готовност за реакция при всякакви непредвидени обстоятелства", се казва в изявлението на Пентагона, цитирано от Ройтерс.

По-рано снощи Пентагонът съобщи, че министърът на отбраната на САЩ е информирал Израел за настоящи и бъдещи промени в силите на САЩ в Близкия изток, но без да упоменава подробности.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 34, според американската доктрина, не е важно какво правиш, а как ще го представиш на публиката. Убиваш някой учен и го представяш за терорист при ми сирките и всичко е точно. Убиваш 40 000 жени и деца, няма как да го оправдаеш, затова в САЩ гласуват закон да не се разпространяват новини от Газа, за да няма протести. Ако пък размениш шпиони, ми сирката пак ще помогне - ще каже че другите са били страшни убийци, а нашите са борци за права, журналисти и т.н.
29
13
 
21
 
! Отговори
Mda преди 1 месец
Без САЩ , Израел щеше да бъде размазан за няколко месеца. САЩ въоръжават и пазят тая фалшива държава вече 70 и кусур години , мит е непобедимостта на Израел.Без САЩ са пълни нещacтници.
28
5
 
7
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
А кого да подкрепят-женскоподобния тип мъже?
27
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Израел напада съседни държави с армия и окупира територията им, извършва редица престъпления, в това число и геноцид, а САЩ подкрепяли отбраната на Израел... Те май се опитват да правят целия свят на луди.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идат като овци, бягат като овци, що е то? Какво стана с операцията "Пазители на просперитета" отидоха в залива с много фанфари и големи статии при ми сирките, отшумяха от там без излишен шум и статии за ударения им самолетоносач и други кораби. Едно го мисли политика, друго е ако военните кажат, че позицията е незащитима, накрая военните печелят спора или губат въоръжението. Сега ще е същата работа, като им изпяркат няколко самолета и кораба. Американците може да се надуват , но не са безумци.
25
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия САЩ, Великобритания и Франция все повече и все по-нагло започват да подкрепят тероризма. Вместо да защитят Иран и древните култури и нормалността, те защитават Израел, убийствата, мракобесието и мъжете биещи жени на Олимпиадата.
24
0
 
5
 
! Отговори
Хамала хари преди 1 месец
Ти да видиш.
23
6
 
6
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 1 месец
ДОБРАТА НОВИНА Е, ЧЕ ДОКАТО СЕ РАЗПРАВЯТ ОТ ИРАН ЩЕ СИ ПАЗЯТ ОРЪЖИЕТО ЗА ЛИВАН И ЗА ТЯХ СИ И НЯМА ДА ИМА ЗА ТЕРОРУСКАТА! САМО ДА СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТА НА САЩ ЩЕ Е ЖЕНА НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА И НАПРАВО ЖИВ ТЪ ПУТИНИСТ НЕМА ДА ОСТАНЕ В УКРАЙНА!
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да пращат-те ги започнаха тия сега сами да си чистят оборите.И бежанците при тях-не при нас .Свърши тая с широката балканска душа,широки сме само за своите ,евреите като ги защитихме с кво добро ни се отплатиха
21
17
 
15
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 месец
АМЕРИКА пази Света от дивите азиатци.
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пентагонът е длъжен да взима мерки относно плачевното състояние на киевския режим. Снощи Арестивич каза, че всеки дрн от Украйна се опитват да избягат до 5 бригади с уклонисти.
19
11
 
7
 
! Отговори
Говеждо печено преди 1 месец
Говедата ще ядат бой от персите :)
18
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТО НЯМА КЪДЕ ДРУГАДЕ ДА ГИ ИЗПРАТЯТ СЛЕД КАТО ЕРДОГАН ИЗ ЗАБРАНИ НА ПОВЕЧЕ ОТ 2 БОЙНИ КОРАБА ДА ИМАТ В ЧЕРНО МОРЕ! ТУРЦИЯ ИМА ДОГОВОР ДОСТА СТАР КОЙТО И ДАВА ПРАВО ДА РЕШАВА КОЛКО БОЙНИ КОРАБА ДА ПУСНЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА ПРЕЗ БОСФОРА! КОЛКОТО ДО ВОЙНАТА ИСКАЕЛ СРЕЩУ ПАЛЕСТИНА, ИРАН, СИРИЯ , ЛИВАН И ТЕРОРУСКАТА МИ Е ТОТАЛНО БЕЗИНТЕРЕСНО КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ :D САМО БЕЖАНЦИ ОТ ТАМ КЪМ ЕС ТОВА КАТЕГОРИЧНО НЕ!
17
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На практика, САЩ, Великобритания и Западът, подкрепят юдео-ционизма! Те наводняват ЕС с черни мигранти-ислямисти и го разрушават отвътре! Израел е "малкият рог" в пророчествата! Отвратителният ционизъм е болестта, която ще унищожи цивилизацията!
16
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
само няколко руски подводници да се завъртят покрай краварника и всички кораби ще се приберат обратно...
15
1
 
3
 
! Отговори
Баба. преди 1 месец
Човек умира от страстите си! Това важи и за "държавите"
14
1
 
7
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
И в далечния изток да пратят - Чукотка мукотка.
13
10
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
убиици по генезис те са в основата на всички конфликти по света сега ще изпращаторъжие да защитават израел оон не взима никакво отношение поне еднадекларация
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз не разбрах, от кой ще се отбраняват САЩ?
11
7
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Отбранителни?