Кой ще избере Камала Харис за вицепрезидент?

Ще се срещне с трима потенциални кандидати
5 авг 2024 17:37, Инна Ангелова
54
Кой ще избере Камала Харис за вицепрезидент?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за президент на демократите Казала Харис се среща с трима потенциални кандидати за неин вицепрезидент. Това са губернаторът на Минесота Тим Уолц, сенаторът от Аризона Марк Кели и губернаторът на Пенсилвания Джош Шапиро.

Очаква се срещите между Харис и кандидатите да се проведат в резиденцията ѝ във Вашингтон. След нея тя трябва да вземе окончателното си решение за вицепрезидентската номинация, съобщава Ройтерс. Крайното решение на Харис трябва да стане ясно в понеделник (5 август), а на следващия ден във Филаделфия ще се състои и първата ѝ публична изява с новия партньор за вота през есента.

Освен това предизборният ѝ щаб планира да представи двамата в социалните мрежи, посочва БТА. Камала Харис, която се очаква да бъде издигната официално за кандидат-президент на Демократическата партия, се срещна с екипа си за проверка на кандидатите още в събота.

Финансите и миналото на потенциални кандидати е проучено от бившия главен прокурор Ерик Холдър, който сега има адвокатска кантора Covington&Burling. Именно след презентацията на Холдър са определени трите най-добри кандидатури, твърдят източници, запознати с процеса.

По-рано вицепрезидентът се е срещнала с министъра на транспорта Пит Бутиджидж, както и онлайн с тримата кандидати, обясниха източници. Губернаторът на Кентъки Анди Бешир и губернаторът на Илинойс Дж. Б. Прицкер са другите кандидати, които се борят за номинацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не "Кой " ,а "Кого" ще избере Камала за вицепезидент.Без коментар за правописа.
4
1
 
7
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Медведев няма да е.
3
8
 
4
 
! Отговори
Биг Майк и Камала преди 1 месец
за Тотална Победа!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минесота е така или иначе демократически щат, ще избере или Шапиро или Кели, тъй като са от колебаещи се щати, и това би могло да наклони везните в нейна полза
1
2
 
9
 
! Отговори
които и наредят преди 1 месец
него ще избере.