Байдън: Тръмп е опасен за американската сигурност

Мотивът за оттеглянето му - да запази демокрацията
12 авг 2024 12:03, Инна Ангелова
84
Байдън: Тръмп е опасен за американската сигурност
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джо Байдън даде първото си интервю след новината, че доброволно се оттегля от президентската надпревара и няма да се кандидати за евентуален втори мандат като президент на Щатите. Байдън сподели, че се оттегля с мотива да запази демкрацията в страната и  отбеляза, че гледайки резултатите от проучванията сега, осъзнава, че е бил прав да се оттегли.

Говорейки в предаването на CBS News Sunday Morning, Байдън каза: "Проучванията показаха, че съперникът ни диша врата. Но това, което се случи, беше, че редица мои колеги от Демократическата партия  и Сенатът смятаха, че ще ги нараня в надпреварата. А аз се притеснявах, че ако остана в надпреварата, това ще бъде темата.

След като оттегли кандидатурата си, 81-годишният президент подкрепи вицето си Камала Харис за нов кандидат за изборите през ноември. Байдън подчерта, че освен това, което са му показали социологическите проучвания, основната причина за решението му е също така е не само да "запази демокрацията", но и "да победи Тръмп".

"Мислех, че е важно. Защото, въпреки че е голяма чест да бъда президент, мисля, че имам задължение към страната да направя това, което е най-важното нещо, което можете да направите. А то е именно: ние трябва, ние трябва, ние трябва да победим Тръмп".

Проучванията първоначално показаха, че Тръмп е натрупал преднина пред Байдън, включително в щатите на бойното поле, след представянето на Байдън в дебата на 27 юни, когато изглеждаше, че изпитва затруднения да говори последователно и когато представянето му засили аргумента, че той вече няма когнитивната способност да бъде президент.

Но влизането на Харис в състезанието промени динамиката. Проучване на Ipsos, публикувано в четвъртък, показа, че Харис води Тръмп на национално ниво с 42% срещу 37% в надпреварата за изборите на 5 ноември.
Докато Демократическата партия все още не е обявила официално Харис за свой кандидат за президент, някои в партията се съмняват дали тя може да победи Тръмп.

Попитан от CBS дали ще води кампания за Харис, Байдън каза, че той и Джош Шапиро, губернаторът на Пенсилвания, “подготвят предизборна обиколка в Пенсилвания, пише още “Труд”.

Харис обяви миналата седмица, че Тим Уолц, губернаторът на Минесота, ще бъде неин вицепрезидент. Смята се, че Байдън е предпочитал Шапиро за ролята. “Той е моят тип човек, той е истински, той е умен, познавам го от няколко десетилетия. Мисля, че това е страхотен отбор“, каза Байдън.

Президентът също така разкритикува Тръмп, като каза, че той е “истинска опасност за американската сигурност“.

Освен изборите, Байдън говори и за войната на Израел в Газа и подчерта, че все още вярва, че е възможно прекратяване на огъня преди края на неговото президентство.

“Планът, който съставих, одобрен от Г-7, одобрен от Съвета за сигурност на ООН и т.н., все още е жизнеспособен. И аз работя буквално всеки ден – и целият ми екип – за да се погрижа това да не ескалира в регионална война. Но лесно може“, каза Байдън пред CBS.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: ИзбориСАЩТръмпБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Успех на Тръмп и Дейвид Ванс!
29
3
 
10
 
! Отговори
фори преди 1 месец
Дълбоката държава не иска жена за президент. Тръмп ще спечели изборите.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А КАМИЛАТА мъжко или женско е???
27
5
 
4
 
! Отговори
НеВъзможно е преди 1 месец
Бял да Спечели в Държава, в която Белите са вече под 40% от Населението!
26
12
 
6
 
! Отговори
ЕвроАтлант преди 1 месец
Тръмп - Никога Повече няма да е Прецедент на САЩ - Решено е!
25
2
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Байдън е невменяем!!!
24
16
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Тръмп глътна вода. Камала Харис ще го отнесе като куцо пиле домат.
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента САЩ са с над 35 трилиона външен дълг. Байдън заради здравословни проблеми беше натиснат насила да се откаже от изборите. Всички първични избори бяха преминали и точно той ли ще казва кой е опасен и кой не? Дълбоката държава го заставя какво да говори. Колко демократично!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Te ga cu uзбepaт зa npeзugeнт лygaтa лuнrypka, na kaт' uм gokona яgpeнoтo konчe, чe шe вugaт kвo знaчu тyй onaceн...
21
1
 
12
 
! Отговори
Дрънканици преди 1 месец
на дементно старче прославящи кискащата се безмозъчна кикимора...
20
3
 
6
 
! Отговори
с Байдън Просто преди 1 месец
нямаше как пак да Фалшифицират Изборите, че пак да им се размине! сега с Камила, просто с достатъчно Медиино Промиване на Мозъчета смятат, че ще им се размине - аз също смятам същото и Новият Презедент ще е Камила ХАрис - гответе се - копайте бункери и зареждайте с Провизии и с каквото можете!!
19
3
 
4
 
! Отговори
Камала Харис е Супер преди 1 месец
ето Закачих се и аз с Грант от 100ците Милиони, които Валят към Кампанията й от Богатите, от Червивите с Пари, Евреи Управляващи САЩ - Обичам Ви!!
18
4
 
4
 
! Отговори
Тръмп Загуби преди 1 месец
още Когато Повярва, че имало СмъртоНосна КОВИД Пандемия - това беше Краят му Завинаги - Дълбоката Държава, която Организира това Активно МероПриятие - Пландемията е под Пълен Контрол - Гласуването - няма Значие - Резултата е вече Написан, Протоколите са Подпечатени!
17
23
 
2
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 месец
Камала Харис твърдо подкрепя Украйна. А най-хубавото е, че тя ще е следващия президент на САЩ. На американците им писна от старци като Тръмп и Байдън. Те ще гласуват за Камала Харис.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То ти Тръмп,не го мисли Бидон! Той е с Целият си! Ами Ти Тиии...-:( За съжаление си!!-:(((
15
2
 
21
 
! Отговори
КуКлус преди 1 месец
По скоро е опасно за икономиката на САЩ .....войната в Украйна ще спре , а от това губят именно краварите ! Потока от пари и убийствата ще спрат ........несъвместимо с желанията на САЩ !
14
8
 
3
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
"Камала Харис увеличава преднината си пред Доналд Тръмп" - Мача е Свирен! Иде Ядрена Война с Русия, 8 години Камала - Източна Европа - няма как да ги преживее!!
13
1
 
10
 
! Отговори
тоя е преди 1 месец
като вентриложка кукла. Дийп стейт му слага репликите
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надали неадекватен човек като Байдън е в състояние да разпознае заплахите за националната сигурност.
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо Байдън - "Аз се оттеглих от надпреварата, но подкрепете от тези двете новите, тази открая"