Белият дом: Путин да спре да се намесва в изборите в САЩ

Руският президент заяви, че подкрепя Камала Харис
5 сеп 2024 21:57, Нели Христова
60
Белият дом: Путин да спре да се намесва в изборите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Белият дом призова в руския президент Владимир Путин да "спре да се намесва" в изборите в САЩ.

Предупреждението на Вашингтон дойде, след като Путин заяви, че подкрепя Камала Харис, а не Доналд Тръмп на предстоящите президентски избори в САЩ, предаде АФП.

Путин говори ден след като САЩ издадоха обвинителни актове, в които обвиняват Москва в намеса във вота.

Лидерът на Кремъл често коментира политически и социални въпроси в САЩ, по подигравателен начин.

Миналата година той заяви, че американската политическа система е "прогнила" и че Вашингтон не може да поучава другите държави за демокрацията.

Американски официални лица неведнъж са предупреждавали за усилията на чужди сили да се намесят в предстоящите избори в САЩ.

В отговор на коментарите на Путин говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби призова руския лидер да "спре да се намесва" в изборите в САЩ.

"Единствените хора, които трябва да определят кой да бъде следващият президент на Съединените щати, са американският народ и ние ще бъдем много благодарни, ако Путин спре да говори за нашите избори и спре да се намесва в тях", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от ЕС
Светещи чадъри, лаещи кутии за лекарства... Идва ли край на Интернет нещата?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 1 седмица
Явно я лекуват след като стана за подигравка на цял свят. Но това нейното заболяване е нелечимо. Потискането на ментални проблеми е цъкаща бомба, която може да гръмне внезапно когато никой не очаква. Любопитно е дали изобщо изкара нормални хора в Белият дом.
26
0
 
7
 
! Отговори
Та Шаци преди 1 седмица
Занася ги и не вдяват майтапа. Каквото и да каже по повод изборите, все ще е подозрително.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мъск вчера е пуснал нещо уникално, дето го видях сега. Точно по темата за намеса и само американските граждани да решават е. Картина тип плакат от 50те с хора и "Не оставяй Тръмп да хитрува. Настоявай за проверка на документи и хартиена бюлетина.". Демократите са пълна изгалация с манипулациите си да няма проверки и да може да се бъркат машините. Нелегални, дублирани гласове и игра с машините са им единствения шанс и го знаят.
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е майстор на сарказма, повечето западни политици нямат капацитет да му разберат шегите.
23
0
 
5
 
! Отговори
Муа ха ха преди 1 седмица
Обвинителни актове срещу държава. Или сайта ви не е в час, или САЩ не са в час.
22
0
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 1 седмица
През последните дни Камала Харис вече не може да се смее както преди. Сякаш подтиснат с лекарства някакъв психиатричен проблем. Неузнаваемо изчезна истеричния и смях.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Официалната позиция на Белия дом кърти мивки. Само американският народ има право да решава. Дотук добре. Сега да кажат защо ни искат лични документи за гласуване и натискат нелегалните имигранти да гласуват. Те американски народ ли са или чужденци нелегално пребиваващи в страната? Само в САЩ може без документи да гласуваш, колкото пъти искаш с различни имена, че и да пратиш 2-3 наръча бюлетини по пощата. Демократите са против да се иска документ и да има избирателни списъци по места.
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разгелеее най сетне да стане ясно за какво се води войната в Украйна лично Баидън се закани, че изберат ли го Путин ще бере ядове така и стана .
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин каза: "Щом Камала Харис се смее толкова заразително, значи с нея всичко е наред." И това ли е намеса в изборите? Та тя е с установена словесна диария. Защо се обиждат?
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
...крадеца вика дръжте крадеца. А те дето си навират гагата навсякъде? Няма такава наглост...
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смятай... Щом с една шега застрашава изборите в САЩ... Бре тоя Путин го признаха за най-влиятелния човек
16
16
 
3
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 1 седмица
Точния израз беше "Путин да си затваря устата". С всеки изминал ден призрака на Андропов все по често ще го навестява
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин ще прави каквото си иска. Щом според САЩ това да се коментират кандидатите за президент е намеса, тогава какво да кажем ние с гайдите? Посолството на САЩ в България се меси директно не само в изборите, а и в съставянето на кабинет, в избора на посланици, а цяла България се подиграва с някаква Галя, която казва какво да се случи. Реално цял свят трябва да гласува на изборите в САЩ, понеже САЩ се месят в политиката на всяка държава.
14
0
 
4
 
! Отговори
мис Кърби, преди 1 седмица
а сега Путин в момента в стаята ли е? :)
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аиде ся не с лошото и аз подкрепям леиката,стареца ще умре и ще остави читав наследник,но тая със зъби и нокти ще копае ковчега на американците
12
2
 
0
 
! Отговори
Директорът преди 1 седмица
Така. Сега, 10 - ти напиши нещо в статията за зодиите. 6 и 7, с повече емоция коментирайте ви казах. 4, ти слагай запетайки от време навреме. Поне когато си поемаш дъх. 2, всичко е добре, но искам повече количество от тебе. 3, ти поеми статиите за България. На работа, момчета и момичета!
11
0
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 седмица
и какво ги дразни, той казва предпочитание...яд ги е янките че губят!
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 8 ;;;; Ами пробити са. Президента им постоянно ходи на колоноскопия. Да не забравя че е дупкан. Ама той не помни.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това наистина си е намеса в изборите щом преднамерено и недоброжелателно избираш човекът с доказано нарушени когнитивни функции да не кажа шизофреничка. Путин ходи по тънък лед защото една незадоволена шизофреничка може да бъде много опасна за целия свят. Добре че законодателите в САЩ решиха кардинално този проблем като приеха закон заради Байдън, президента да не може еднолично да се разпорежда с ядреното куфарче.
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знаете ли колко елементарно американците се усетили, че Путин е замесен в изборите им?- На урните пишело - "Put in."