Шефът на ЦРУ: Бяхме убедени, че Русия ще използва тактически ядрени оръжия

Бърнс заяви, че западните лидери не трябва да се плашат от риториката на Путин
8 сеп 2024 17:00, Нели Христова
293
Шефът на ЦРУ: Бяхме убедени, че Русия ще използва тактически ядрени оръжия
Снимка: БГНЕС

Западните лидери не трябва да се плашат от заплахите на Кремъл за ядрена ескалация. Увереност в това изрази директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ в рамките на дебат в Лондо за това дали ракетите Storm Shadow трябва да се използват от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за удари дълбоко в Русия, съобщава британският вестник The Guardian.

Бърнс, който е на посещение в столицата на Обединеното кралство, подчерта, че "САЩ са отхвърлили страховете“ от руски ядрен удар през есента на 2022 година, и отбеляза, че заплахите от Москва не винаги трябва да се приемат буквално.

"Путин... ще продължи да дрънка със саби от време на време. Не можем да си позволим да бъдем уплашени от това... трябва да го имаме предвид. САЩ предоставиха огромна подкрепа за Украйна и съм сигурен, че президентът ще обмисли други начини, по които можем да ги подкрепим“, коментира Бърнс.

Що се отнася до Украйна, директорът на ЦРУ бе попитан дали във Вашингтон и други западни столици са притеснени относно риска от ескалация на войната чрез даване на разрешение далекобойната ракета Storm Shadow да бъде използвана за удари по цели дълбоко на територията на Русия.

"Никой от нас не трябва да приема с лека ръка рисковете от ескалация“, предупреди Бърнс, като призна, че в ЦРУ са били убедени през първата година от войната, че Русия може да използва тактически ядрени оръжия на бойното поле.

"Имаше момент през есента [есента] на 2022 година, когато смятам, че имаше истински риск от потенциално използване на тактически ядрени оръжия от Русия в Украйна“, обясни директорът на ЦРУ.  Но по думите му "никога не съм мислил... че трябва да бъдем ненужно уплашени от това“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от САЩ
Има простреляни на магистрала в Кентъки, стрелецът се издирва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
7
 
21
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Според вас имаше и атомно оръжие в Ирак и какви са последствията? Една унищожена земя ,унищожен народ. Сега Европа съпричастна и *** шпека ,а ЦРУ си карат работата.
225
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тези хора в САЩ са болни. От както са независима държава само проблеми правят и все си купуват земя от някой. Първо от Франция, после от Мексико и накрая от Русия. Сега правят опити да вземат от Дания. Страдат от някаква мания. Научили са се че някой като не им играе по свирката го принуждават по другия начин било то с инфлация или война.
224
5
 
28
 
! Отговори
Руси преди 1 седмица
Истината е ,че единствено САЩ са използвали такова. Не знам защо приписват всичко на Русия ?!
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 228 Няма такова оръжие, и ти си чувал само некви слухове от едно време. Бас държа че си около 50-те години от живота си. Има много писано за събитията тогава и никъде не се споменава за такова оръжие. Чети, не се излагай така, нищо че си анонимен..
222
2
 
13
 
! Отговори
Това целяхте преди 1 седмица
Но руснаците го разгадаха и не се случи. Нека всеки сам да си прави извода кой кой е и за какъв се представя.
221
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе русофляци, къде е това страшно безаналогово оръжие,, бай Лазар"ли беше, където изпари китайската армия през 68год. що не пържат и украйнците с него? Май и то е безаналогово като танк,, Армата", Су-57,С-400, и ред други,, безаналогово изостанали оръжия.
220
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не ги използва, защото нищо чудно и да няма. Руснаците са силни на безаналогови празни приказки и лъжи.
219
8
 
10
 
! Отговори
гошкУ много просто преди 1 седмица
"Добре, че Путин е проявил блогоразумие" си.
218
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи те са подтикнали Зеленски към действия, за които са предполагали, че ще доведат до употреба на тактическо ядрено оръжие. При хората км фронт, това би отровило водата, почвата и въздуха в Източна Европа и Черно Море. Ние вече сме били похарчени. Добре, че Путин е проявил блогоразумие.
217
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече разбрахме че нато играе срещу руснаците- факт дълго отричан по всички медии дълго време. Виждаме какво се случва. Но оттук нататък да му мислят американци и англичани - мръсната игра на руснаците срещу тях още не е започнала с пълна сила. А е въпрос на време да започне. Всички знаят какво ще последва- радикални групи ще започнат да ползват руско оръжие срещу американски и английски цели.Лощи времена предстоят.
216
5
 
11
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
Допускатето на такава употреба трябва да отрезви някои Български и Европейски политици!
215
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бум - шака лака - ла! Скоро Ще се отвори ада на земата! покайте се грешници, иде края на света!
214
6
 
20
 
! Отговори
Бритни Памперс преди 1 седмица
Ако не е помощта на наглосаксонците, Украйна да е капитулирала за няколко седмици. Това е хибридна война на изстощение. Въпросът е, че не са си научили уроците..
213
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако тоя цирк не завърши скоро, ще се *** до тактически ядренни удари.
212
10
 
10
 
! Отговори
Кремълските преди 1 седмица
бандити около късия фюрер знаят, че при ядрен конфликт всичките им откраднати милиарди се обезсмислят. Затова и никога няма да има използване на ЯО. Дори тактически...
211
6
 
11
 
! Отговори
Колко глупав преди 1 седмица
трябва да е някой, че да си помисли, че използването на ядрени оръжия ще бъде лесно при условие, че вече ще се изгуби напълно доверието между ядрените държави...? Всяко подобно действие ще предизвика непредсказуеми реакции и почти сигурно ще има ядрен апокалипсис... Освен това Русия публично ще признае своята безпомощност да победи с конвенционални оръжия. Кремълските фашисти не са толковаТъпи...
210
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми ясно е като бял ден, че Путин своите с атомни бомби не ще да ги убива. Но за американците и англичаните - не е ясно. Затова Ми6 и ЦРУ малко ги е шубе.
209
7
 
18
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 седмица
Зеленски наистина е абсолютно л..у.д, щом се съгласява да се изпробва готовността на Путин за ядрена война, използвайки собствените си войници.
208
5
 
12
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 седмица
Те руснаците така дрънкаха с оръжие на границата на Беларус с Украйна. Надявайки се Зеленски да се усети и да се откаже от нахлуването на ВСУ в Донбас. Накрая - о, изненада, руските специални части нахлуха в Украйна и за 3 часа бяха под носа на Зеленски. Ако Путин се реши на тактически ядрени удари, най-вероятно няма да са в Украйна, а директно по британска и американска територия, откъдето идва оръжието. И няма да го обявява публично.
207
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има ли разумни хора, които да спрат тази агресия и опасност? Това не е шега, стоварили са бомби, нагнетявайки събитията, в опасност е целия континент, вижте последната новина от "Скандално.нет".