Байдън мисли за използването на оръжия с голям обсег от Украйна

САЩ имат резерви, но май ще вдигнат забраната
11 сеп 2024 10:10, Инна Ангелова
118
Байдън мисли за използването на оръжия с голям обсег от Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън заяви, че правителството му размишлява над въпроса с отмяната на забраната за използване на доставени от САЩ оръжия с голям обсег от Украйна, предаде Ройтерс.

САЩ имат резерви във връзка с доставянето на оръжия, с които може да бъдат нанасяни удари дълбоко в територията на Русия, както и по отношение на даването на разрешение за употребата на тези оръжия.

Съюзници на Киев доставят на Украйна подобни оръжия, но налагат ограничения за това как и кога могат да бъдат използвани за удари по територията на Русия, тъй като има опасения, че подобни удари могат да доведат до отговор, който да въвлече страните от НАТО в конфликта или да стане причина за ядрен конфликт, отбелязва Ройтерс.

Ройтерс разполага с информация, че Съединените щати обмислят да предоставят на Украйна оръжия с голям обсег, но за тази цел ще са необходими няколко месеца, тъй като е нужно време за решаването на технически въпроси преди доставката. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още по темата: оръжиеУкрайнаСАЩ
Още от САЩ
Тръмп е убеден, че това е бил най-добрият му дебат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Това е като да тъпчеш с допинг куц кон с три крака и да се надяваш да спечели състезанието. То е ясно, че ще се мине и през това. Но няма да промени нищо на фронта, а само ще увеличи обхвата на специалната военна операция (макар след нахлуването на Украйна в Курска област, вече това да е официално война). Русия ясно е заявила - ако има по-далекобойни оръжия, ще трябва да влезе по-навътре в украинска територия. И може би точно това искат тези на запад.
55
1
 
13
 
! Отговори
Бг преди 1 седмица
Тоя старец си заминава след месец. Но преди това има вероятност да запали Европа.
54
12
 
3
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Русо-роби, не плачете. Не плачете за Курск, Украйна. Не плачете и за горяща Москва, ударена от дрони вече два пъти тая седмица. Плачете за Путин, който започна войната вероломно, като страхливец, и който ще гние в Хага.
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън мисли?! Това е оксиморон!Светът е полудял, щом се оставил в ръцете на такива да го управляват.
52
14
 
4
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Путин е пътник към отвъдното и иска да подпали света. За него е все тая дали сега или след година ще умре, но аз не искам да умирам млад!
51
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дядо байдъне,изобщо, не си го и помисляй,така ще те удари дядо путин,че ще се чудиш откъде е дошло.
50
9
 
4
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
А Москва защо мирише на изгоряло.Поздрави от баба ви от Курск, Украйна, където няма жив руски войник
49
1
 
6
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Байдън,който се здрависва с въображаеми субекти и им дава" зелена светлина" със знакът за ОК?Байдън,който твърди,че е църнокожа дама? Мисля,че нашите приятели американжи трябва вече да нападнат основните три Институции на Великите САЩ и саморазправят с тази нагла еврейска шизофренична каста от катунджии. Един- единствен политик в САЩ не трябва да бъде пожален,защото всички те мразят нашите бели братя и сестри.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Байдън е пътник към отвъдното и иска да подпали света. За него е все тая дали сега или след година ще умре, но аз не искам да умирам млад!
47
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истината е че всички избори в Европа са фалшифицирани от нацистите и от американците. Иначе всеки нормален знае как се живееше по времето преди американската Демокрация
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В същото време според американски експерти, Украйна вече е използвала по-голямото количество ракети ATACMS...
45
6
 
1
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
А да пуснат ли едно референдумче в Суджа и Курск, Украйна? Да ги анексират законно. Това е волята на украинските граждани в Курск, Украйна.Нали русетата така правят. Влизат, референфум и анекс.
44
2
 
5
 
! Отговори
Дядо до Баба преди 1 седмица
Тя една четвърт от Украйна стана Руска ти за няколко селца с блата в Курск ми говориш, че са Украйна смях. Бадо ще ядеш дедовия както го ядат Укранците в Курск вчера голямо трепане имаше и много пленени Украински "герои" възхваляващи и благодарни, че са попаднали в плен на морската пехота на Русия. Много бой в района на Снагости и много пленени Украински праsета.
43
5
 
2
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
А в Москва какво гори? Питам, защото пушекът се вижда чак от Курск, Украйна.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Копейките постоянно сънуват някакви победи как заграждат и обграждат и като се събудят краката отвити.
41
5
 
1
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Поздрави от Курск, Украйна.Жив руснак тук няма
40
1
 
9
 
! Отговори
до Баба преди 1 седмица
А гледа ли как кокошки кълват и прасета ядат убитите Украински свiне в Курск клипа го има в Телеграм канала. А гледа ли вчера какъв ад беше за Украинските свиiне в Курск и как реват и как обръча се стеснява и няма измъкване. Бабо гледай си старините и не се занимавай с простотии, че от десетина дни нашите медии спряха да пишат за Курск защото знаят какво се случва и мълчат. От близо 16К Украински свiне влезли в Русия не са останали и половината пий си хапчетата и не пиши глупости.
39
3
 
2
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Поздрави от Курск, Украйна
38
9
 
1
 
! Отговори
АЗОВ в България преди 1 седмица
Като приключат с 00рките предлагам да поканим няколко бригади АЗОВ да стегнат България. по точно ромските села и квартали и да изловят каппейките. На гранцата също и ще видите как ще спрат да минават през бг мигрантите изведнъж
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
дреме му на Бай дън - почти е "оттатък", а синът му в панделата - за него този Свят вече няма значение