Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати

Избирателите смятат Камала за победител в дебатите
13 сеп 2024 06:55, Александър Попов
123
Харис дръпна с пет пункта, Тръмп отсече: Без повече дебати
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на САЩ от Демократическата партия Камала Харис води пред републиканеца Доналд Тръмп с 47% срещу 42% в надпреварата за спечелването на президентските избори на 5 ноември и е увеличила преднината си след дебата срещу бившия президент Доналд Тръмп, според приключило днес проучване на Ройтерс/Ипсос. Избирателите също така като цяло смятат, че Харис е спечелила дебата, посочва Ройтерс.

По информация от продължилото два дни проучване Харис води с пет процентни пункта сред регистрираните гласоподаватели, в сравнение с преднината ѝ от четири процентни пункта от проучване на Ройтерс/Ипсос от 21-28 август.

От гласоподавателите, които казват, че са чули поне нещо за дебата във вторник, 53% казват, че Харис е спечелила, а 24% казват, че Тръмп е спечелил. Петдесет и два процента от респондентите казват, че Тръмп не се е справил добре и не е изглеждал целеустремен, а 21% са казали това за Харис.

Още по темата
Петдесет и девет годишната Харис постави 78-годишния Тръмп в отбранителна позиция по време на оспорвания президентски дебат с поредица от атаки срещу неговата годност за президентския пост и множеството му правни проблеми, посочва Ройтерс.

В запитването са участвали 1690 пълнолетни американци от цялата страна, включително 1405 регистрирани гласоподаватели. При регистрираните гласоподаватели допустимата грешка е около три процентни пункта.

Въпреки че националните социологически проучвания, включително проучванията на Ройтерс/Ипсос, дават важна представа за гледната точка на електората, резултатите по щати в Избирателната колегия на САЩ определят крайния победител и само няколко щата, в които изборите ще бъдат оспорвани, вероятно ще бъдат решаващи за това кой от двамата кандидати ще стане президент, отбелязва Ройтерс.

Тръмп отсече: Без повече дебати

Доналд Тръмп заяви, че няма да участва в друг президентски дебат с вицепрезидентката на САЩ Камала Харис преди изборите на 5 ноември, след като няколко социологически проучвания показаха, че съперничката му от Демократическата партия е спечелила дебата между двамата по-рано тази седмица.

В социалната си мрежа "Трут соушъл" Тръмп написа: "НЯМА ДА ИМА ТРЕТИ ДЕБАТ!"

Тръмп участва в дебат с президента на САЩ Джо Байдън през юни преди дебата му с Харис на 10 септември. Въпреки че оцени високо представянето си в дебата с Харис, шестима донори републиканци и трима съветници на Тръмп, които говориха пред Ройтерс по-рано тази седмица, заявиха, че според тях кандидатката на демократите е спечелила, защото Тръмп не е успял да се придържа към посланието си.

Дебатът привлече 67,1 млн. телевизионни зрители по данни на компанията за маркетингови проучвания "Нилсън".

Харис иска нов дебат

Вицепрезидентката на САЩ и кандидат за президент на Демократическата партия Камала Харис заяви пред свои поддръжници на митинг в щата Северна Каролина, че според нея двамата с бившия президент и кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп дължат още един президентски дебат на американските избиратели, предаде Ройтерс.

Двамата кандидати участваха в дебат във Филаделфия на 10 септември, който премина в ожесточен спор за икономиката, имиграцията, абортите, националната сигурност и други теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от САЩ
Няма да има реванш на дебата Харис-Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
12
 
1
 
! Отговори
до 75 преди 5 дни
И Тръмп и Доктор Костадинов са истински лидери и оратори.Трябва да сме горди,че такива че застанат начело на САЩ и съответно скоро на България.
78
4
 
10
 
! Отговори
Помня Хиларито как преди 5 дни
дърпаше пред Тръмп, после нещо стана и Тръмп беше избран за президент.
77
4
 
10
 
! Отговори
Тръмп преди 5 дни
не можа ли да съобрази, че се изправя срещу професионален прокурор който умее да ти зивърта думите и да води разговор стил разпит.
76
0
 
4
 
! Отговори
Фантомас преди 5 дни
Не знам на кое училище си ходил, но полза не е имало. Един европейски билион има 12 нули, както е с американския трилион.
75
4
 
6
 
! Отговори
-10 преди 5 дни
Щом и в САЩ печели комунизма, явно остана само на Русия да държи за капитализма.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До ФантомасПърво на български език са ТРИЛИОНИ, а не билиони (американската система). Ем не ходил на училище, ем дава акъл за БВП.
73
2
 
5
 
! Отговори
Фантомас преди 5 дни
До 69Първо на български език са билиони, а не трилиони (американската система). Второ руснаците дори и в рубли нямат такъв висок БВП.
72
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Като гледам Тръмп се сещам за нашия Копейкин те много си приличат лъжи и популизъм същия безумен поглед и да си повтаря едно също без да отговаря на въпросите но Копейкин е по добър в лъжите от Тръмп
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Харис е свежа енергична симпатична и усмихната Американците отхвърлиха Байдън че бил добър старец но Тръмп е злобен старец Всеки нормален човек се чувства добре сред позитивни и нормални хора В България също застаряха вечните политици и е време да се пенсионират политическия елит трябва да се обнови с нормални образовани умни свежи и позитивни хора
70
10
 
12
 
! Отговори
мда преди 5 дни
Другарката води, ама само в медиите. :-)
69
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 дни
До Анонимен 80. БВП на Русия е малко над 2 трилиона, а не 20 трилиона както си написал. Поне като си решил да пишеш глупости да беше променил и процентите, щото всеки със завършен пети клас на ум може да сметне, че се отнасят за 2 трилиона. Аз па кво се учудвам - копейката не проумява колко е жалък в напъните си да изкара Русия рай
68
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А тоя от ABC, дето каза за предварително дадените въпроси? Хайде сега - знаем си хариската. Преди 5 години сричаше по дебатите, ама сега, видиш ли, на 60 години се подобрила.
67
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 79 - Честно казано, съдбата на Украйна не ми влияе особено, но щом казваш ...
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"хаха какъв реванш бе, тя иска да го довърши :) Колко наивни хора има не е истина." - Не знам .. и двете страни не се представиха добре. Работата е, че изкарах, че едва ли не само Тръмп не се е представил добре, а Камала едва ли не, се нарежда някъде между Рейгън, Кенеди и Бен Франклин ...
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"По информация от продължилото два дни проучване Харис води с пет процентни пункта сред регистрираните гласоподаватели, в сравнение с преднината ѝ от четири процентни пункта от проучване на Ройтерс/Ипсос от 21-28 август." - Цял процент? Уау!
64
10
 
10
 
! Отговори
Твърдо за Тръмп преди 6 дни
Най-добрия възможен президент за САЩ, от който цялото човечество и България ще спечели много, ако бъде избран. Не случайно се опитаха да го очистят, защото е неудобен и казва истината и се опитва наистина да помогне на хората! Човека има ценности, иска да спре войната, каза, че семейството е от мъж и жена и т.н. За съжаление всички сатанисти, банкери и ЛГБТИ са против него, които не са никак малко! Дано разума на хората да надделее на изборите!
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 79 Всъщност медиите бая промиват мозъка. Русия грам не мизерства В МОМЕНТА. БВП 20 трилиона(80% от на САЩ при 144 мил население), външен дълг 360млрд 13.6% от БВП, дефицит 30 млрд 1.7% от БВП. САЩ 25 трилиона БВП при 333мил нас., 35 трилиона дълг 160% от БВП, 1.7трил дефицит 6.8% от БВП. ЕС е същото. Германия е на 6.6 трил дълг при 4.4 БВП или 160%. Кой според теб мизерства и страда от санкциите? Русия при 1/2 население има 80% от БВП на САЩ! При двойно- 5 пъти БВП на Германия.
62
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Дреме ми за Расия, тия вече са бита карта. Ще пострелят още малко и след това ще си мизерстват на воля. Камала е по-добрия вариант за ЕС. Аз живея в ЕС и само това ме интересува.
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Русофобите радостно потриват ръце, че ако Харис спечели, подкрепата за Украйна ще продължи. Истината обаче е, че тя действително е предпочитания от Русия президент на САЩ по няколко важни причини. Най-главните от тях са слабата външна политика на нейната партия, особено срещу Китай и още по-слабата им вътрешна политика, която стратегически отслабва страната им. Нека невежите се радват. Безплатно е.
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Анонимен 76 хаха какъв реванш бе, тя иска да го довърши :) Колко наивни хора има не е истина. Дори неговите приятели от фокс нюз коментираха колко зле се е представил оранжевия.Битката на тези реванши не е за твърдия елкторат, а за онези 15%, които се чудят. Камала от тях взима.