Зеленски: Нямам представа какво има предвид Тръмп с готовността си да спре войната

Предизборните послания са си предизборни послания, допълни той
14 сеп 2024 14:40, Нели Христова
154
Зеленски: Нямам представа какво има предвид Тръмп с готовността си да спре войната
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обясни в интервю за американската телевизия Си Ен Ен защо възнамерява да сподели своя план за постигане на мир в Украйна на висши американски политици и разкри подробности от телефонен разговор с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп отпреди два месеца, предаде БТА, цитирайки Укринформ.

"Аз съм готов да споделя плана с президента Джо Байдън", каза украинският лидер. "В такъв случай, разбира се, мисля, че ще бъде честно и правилно да го споделя с двамата кандидати за президент - Камала Харис и Доналд Тръмп", заяви още Зеленски.

Тъй като много неща зависят от решенията на Конгреса на САЩ, "победният план" би трябвало да бъде представен и на Конгреса, посочи украинският  държавен глава. "След тези стъпки ние сме готови да го споделим с народа", добави президентът.

Той каза, че няма представа какво има предвид Тръмп, когато заявява готовност да сложи край на войната до дни - даже преди да е встъпил в длъжност, ако бъде избран за президент. Изборите в САЩ са на 5 ноември.

"Сега не мога да разбера това, защото не знам какво точно има той предвид и какво означава то. Предизборните послания са си предизборни послания, понякога те не са много реални", отбеляза Володимир Зеленски.

Понякога подобни послания "изнервят", каза той, но допълни, че по време на телефонен разговор с Тръмп преди два месеца кандидатът за президент на САЩ е обещал да подкрепи Украйна.

"Той каза, че иска много да помогне и ние имахме един много хубав разговор. Той разбира колко ни е трудно да оцелеем във войната и ще направи всичко, за да направи Украйна по-силна", заяви Зелевнски. "Ето защо искам да му споделя този план, за да чуя неговото мнение", заключи президентът на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от Русия
Вицето на Тръмп каза как ще разрешат конфликта в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Американците създадоха конфликта.Те целят да бъде слаба Европа.
78
0
 
10
 
! Отговори
До 68 преди 4 дни
Бъдещето е гоненето на всички просешки украински суяци и тролеи от България и ЕС
77
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленски не разбира един *** факт - САЩ няма да наливат пари в загубена кауза. Те използваха украинския народ докато имаше войници, сега като свършва украинската армия колкото и оръжия да им пращаш няма кой да ги ползва. Зеленски трябва да разбере, че фронта се пука по шевовете и скоро вече никой няма да може да го спаси.
76
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 дни
Още в началото на всички им беше ясна политиката на семейство Байдън. Бяха им нужни няколко месеца, до година, за да си оправят "финансиите" в Украйна. Вече нямат много там. Малко Монсанто и на "малкия" бизнеси. Наистина САЩ , Байдън и син няма какво да губят там... Украйна е Русия!
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ама то е ясно бе празнокухий. Спира военната помощ за Украйна докато ТИ и хунтата ти сте на власт.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами нама да имаш. Аут си. Като тоалетна хартия използван.
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Като спечели Тръмп изборите на Зеленски много неща ще му се изяснят за много кратко време,ако все още е президент на Украйна,и ако той не се съгласи ще има драстично спиране на военните доставки и орязване на паричните потоци от страна на САЩ, а както се вижда и Европа не е много ентусиазирана да подписва празни чекове до безкрайност колкото и да говорят разни политици с комсомолски устрем и високопарни лозунги...
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най-вероятно има в предвид, че ти спира издръжката и парите за корупция, от там ще се оправяш сам, т.е. той спира войната за САЩ.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеленски наистина е голям експерт в празните предизборни обещания, защото самият той обещаваше, че ще спре бойните действия в Донбас, а реално направи точно обратното - така ги ескалира, че руснаците се принудиха да го успокоят.
70
2
 
2
 
! Отговори
Лудия Макс преди 4 дни
Той и Тръмп няма представа какво иска да каже. Важното е да изглежда значим в очите на избирателите.
69
1
 
6
 
! Отговори
Отвратен преди 4 дни
Нямал представа ... Ами да му обяснят, че това, което искат всички нормални хора е мир и спокойствие!
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Победен план? Зеленски пак е предозирал. А, защо Зеленски не покаже победния си план на Байдън и да го изпълнят веднага? Ако имаше такъв без включване на САЩ и трета световна война, то Байдън до сега да го е изпълнил 100 пъти. Щом Конгресът е толкова важен за плана на Зеленски, тогава защо го показваш на Тръмп бе аланколу? Отивай в Конгреса и ги убеди да ти доставят 1млн пехотинци, 500 Ф22, 1000 танка и 50 ядрени ракети. По друг начин не виждам как ще има победен план. Предозирало е животинчето.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Много добре знае какво иска да каже Тръмп. Да им се спрат парите е най-хуманното решение в момента.
66
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 4 дни
Като ви спре парите, които така или иначе ще изплащат поколения украинци (разбира се под формата, че просто ще бъдете слуги на запада).
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
само глу7паците не са разбрали че войната е между америка и русия а разходния материал са украинците с измити канчета- умират и стават още по-големи длъжници за доставките на оръжие - а цял свят знае че украинската земя е най плоздородна и вече е изкупена от краварите - нещо като нашите залежи от злато - честито бели индианци
64
0
 
8
 
! Отговори
Просроченият Зе преди 4 дни
да не се прави на чалнат. Руснаците казаха: Извършите ли ракетни удари, ще ви надъним "так, что мало не покажется". Търпението свърши. Шойгу говори с Ким и отива при Си в КНР за съвместен отговор срещу Запада. През октомври Си ще посети форума на БРИКС в Казань, РФ.
63
0
 
2
 
! Отговори
До 62 преди 4 дни
Бяха 300000 и мобилизираха още толкова,ама няма значение резултата ще е едни и същ и още 450000 да пратят
62
1
 
10
 
! Отговори
Курския чувал преди 4 дни
Продължава операцията по обкръжението на украинските терористи намиращи се в регион Курск. За последните 24 часа са освободени над 10 населени пункта - по самопризнания от самите ВСУ ! Цитирани са единични украински солдати , успели да избягат от обкръжението : "Руснаците първо пробиват по фланговете, после завземат и тила. Свършват ти боеприпасите и продоволствията а върху теб падат 500 килограмови руски бомби "ФАБ" . Единственото което можеш да направиш е да умреш или да се предадеш"
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ЕС - спад на стандарта на живота, срив на средната класа.
60
1
 
13
 
! Отговори
До 56 преди 4 дни
Украйна разполагаше с 600,000 редовна армия в началото. Реално това беше най-голямата сухопътна армия в НАТО, защото Украйна неофициално си беше в НАТО. В момента всичко се попълва от наборници, а първоначалната армия я няма. Има близо милион загинали украински войници. Така че И цялата Американска армия и турски аскер да съберат и да го хвърлят срещу Русия, ще трябват още две години, но резултатът ще е същия.