САЩ трупат арсенал от противокорабни оръжия срещу Китай

Китай все още ще има голямо предимство в големия брой противокорабни ракети
17 сеп 2024 14:21, Гергана Попова
103
САЩ трупат арсенал от противокорабни оръжия срещу Китай
Снимка: БГНЕС

САЩ натрупват арсенал от изобилни и лесно направени противокорабни оръжия като част от американските усилия за възпиране на Китай в Индо-Тихоокеанския регион и подготвяне на американските сили там, пише Reuters.
Руската инвазия в Украйна тласна мисленето на САЩ към нова философия - "достъпна маса", както се изрази един главен изпълнителен директор на ракетната индустрия, говорейки при условие за анонимност, имайки предвид наличието на много сравнително евтини оръжия в готовност.

„Това е естествено противопоставяне на това, което Китай прави“, каза Юан Греъм, старши анализатор в мозъчния тръст на Австралийския институт за стратегическа политика, имайки предвид китайския арсенал от кораби и конвенционални балистични ракети, включително тези, предназначени да атакуват плавателни съдове.
Пентагонът и китайското министерство на отбраната не отговориха веднага на исканията за коментар.
Съединените щати засилиха тестовете на своето оръжие QUICKSINK, евтина и потенциално изобилна бомба, оборудвана с евтин GPS насочващ комплект и търсач, който може да проследява движещи се обекти. Военновъздушните сили на САЩ използваха стелт бомбардировач B-2 по време на тест миналия месец в Мексиканския залив, за да ударят целеви кораб с QUICKSINK.

Китай все още ще има голямо предимство в големия брой противокорабни ракети, според експерти, и може да ги базира на собствена територия. Но увеличаването на американското производство на QUICKSINK ще намали тази разлика, като изложи около 370-те военни кораба на Китай на по-голям риск по време на всеки бъдещ конфликт, отколкото те са изправени отпреди Пекин да модернизира армията си през 90-те години.

QUICKSINK, все още в процес на разработка, се произвежда от Boeing (BA.N), отваря нов раздел, със търсач от BAE Systems (BAES.L), отваря нов раздел. QUICKSINK може да се използва със стотици хиляди опашни комплекти боеприпаси за съвместна директна атака – системи, които могат да бъдат пуснати от американски или съюзнически военни самолети и евтино да превърнат „глупави“ 2000-фунтови (900-килограмови) бомби в управляеми оръжия.

Индийско-тихоокеанското командване на американската армия иска хиляди оръжия QUICKSINK - и иска от години - според ръководител на индустрията, който отказа да разкрие точната цифра, тъй като е класифицирана.
С достатъчно „достъпни масови“ оръжия, насочени срещу тях, отбраната на китайските кораби ще бъде победена, според този изпълнителен директор, говорещ при условие за анонимност.
При такъв сценарий американските военни биха използвали противокорабни ракети с голям обсег (LRASM) или ракети SM-6, за да повредят китайски военен кораб и неговите радари, след което да бомбардират кораба с по-евтини оръжия като QUICKSINK.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от САЩ
US дроновете Reaper тренират за големи морски операции срещу Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
америка може да победи българия
59
1
 
2
 
! Отговори
До 38 до27 преди 2 дни
Китай нападна Виетнам! Брежнев ги изгони! Преди това нападна СССР 1969!
58
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
Много експерти има тук,браво всички русофили на думи са големи
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма шанс САЩ да не разпали война, дабомбардират някой и да си върнат боррчовете.
56
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
До урсулаБраво ти си голям военен експерт,възхищавам се на простотията истински копейкин
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Анонимен 49 - обаче са пропуснали един вид който се въди тук, в тоя сайт - Путинозавър Булгарикус!
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
САЩ разпаднаха римската империя!
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тръмп дерибей ли е?
52
2
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 2 дни
Да направя една прогноза за война САЩ-Китай. Доктрината на САЩ е мобилизация на голяма част от населението. Жертви по 30х. на седмица, значи ще трябва да се мобилизират поне толкова за седмица. Това ще доведе до масова миграция на младите американци от САЩ в Мексико. В крайна сметка САЩ ще са принудени да въведат яка диктатура и да затворят границите. Американците са пълни с оръжия, Вашингтон няма да има шанс срещу собствените си главорези в щати като Тексас. Няма да има и тоалетната хартия.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Само дерибеи реват срещу САЩ!
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Миротворците от Сащ освен да мислят как да потопят света в кръв за друго не мислят
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
САЩ са унищожили динозаврите!
48
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 2 дни
До урсулаТо и Иран имат 6 пъти по голямо население от израел но виждаш кво става то днешните войни не е до населението
47
0
 
2
 
! Отговори
До до 37 грешиш преди 2 дни
И в, Планетата на маймуните са замесени...
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"до 25, преди ден / два, русия им се закани, прясна новина, а северна корея няколко пъти, америка мълчи, а ти пишеш глупости" - Русия се заканва на САЩ и Запада през няколко дни от 2-3 години насам. СК пък го прави от горе-долу 70 години. Чувал ли си поговорката "Ку_че, което лае не хапе"? Руснаците като имат такива велики ракети, защо ей така предупредително не ударят някой военен обект в САЩ в пустинята, за да си знаят американците да не им се заяждат? Явно нещо ги спира. Нарича се страх.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
С Корея, Виетнам, Ирак , Либия, Сирия може да се пошегуват, но Русия и Китай са други бири и рано или късно САЩ ще си намерят майстора.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
америка когато губи, прибягва до атомни бомби, това са америка, убийци
43
4
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 2 дни
Ако имаме "късмет" да сме свидетели на конвенционална война между САЩ и Китай, то САЩ не ги чака нищо повече от съдбата на Украйна. Китай с близо 5 пъти по-голямо население. Русия беше с 3,5 пъти по-голямо население. До какво доведе тов? Украйна 1 млн армия срещу 800 х. на Русия и закучване на ситуацията. Китай САЩ ще е същото, след като елиминират флотите си :) Отделно, че американецът не е такъв патриот като руснака и няма да се бие за кефа на Камила или Тръмп.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сащ - световния дерибей.
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
америка не смее да се меша в бг гетата като филиповци, страх ги е