САЩ трупат арсенал от противокорабни оръжия срещу Китай

Китай все още ще има голямо предимство в големия брой противокорабни ракети
17 сеп 2024 14:21, Гергана Попова
103
САЩ трупат арсенал от противокорабни оръжия срещу Китай
Снимка: БГНЕС

САЩ натрупват арсенал от изобилни и лесно направени противокорабни оръжия като част от американските усилия за възпиране на Китай в Индо-Тихоокеанския регион и подготвяне на американските сили там, пише Reuters.
Руската инвазия в Украйна тласна мисленето на САЩ към нова философия - "достъпна маса", както се изрази един главен изпълнителен директор на ракетната индустрия, говорейки при условие за анонимност, имайки предвид наличието на много сравнително евтини оръжия в готовност.

„Това е естествено противопоставяне на това, което Китай прави“, каза Юан Греъм, старши анализатор в мозъчния тръст на Австралийския институт за стратегическа политика, имайки предвид китайския арсенал от кораби и конвенционални балистични ракети, включително тези, предназначени да атакуват плавателни съдове.
Пентагонът и китайското министерство на отбраната не отговориха веднага на исканията за коментар.
Съединените щати засилиха тестовете на своето оръжие QUICKSINK, евтина и потенциално изобилна бомба, оборудвана с евтин GPS насочващ комплект и търсач, който може да проследява движещи се обекти. Военновъздушните сили на САЩ използваха стелт бомбардировач B-2 по време на тест миналия месец в Мексиканския залив, за да ударят целеви кораб с QUICKSINK.

Китай все още ще има голямо предимство в големия брой противокорабни ракети, според експерти, и може да ги базира на собствена територия. Но увеличаването на американското производство на QUICKSINK ще намали тази разлика, като изложи около 370-те военни кораба на Китай на по-голям риск по време на всеки бъдещ конфликт, отколкото те са изправени отпреди Пекин да модернизира армията си през 90-те години.

QUICKSINK, все още в процес на разработка, се произвежда от Boeing (BA.N), отваря нов раздел, със търсач от BAE Systems (BAES.L), отваря нов раздел. QUICKSINK може да се използва със стотици хиляди опашни комплекти боеприпаси за съвместна директна атака – системи, които могат да бъдат пуснати от американски или съюзнически военни самолети и евтино да превърнат „глупави“ 2000-фунтови (900-килограмови) бомби в управляеми оръжия.

Индийско-тихоокеанското командване на американската армия иска хиляди оръжия QUICKSINK - и иска от години - според ръководител на индустрията, който отказа да разкрие точната цифра, тъй като е класифицирана.
С достатъчно „достъпни масови“ оръжия, насочени срещу тях, отбраната на китайските кораби ще бъде победена, според този изпълнителен директор, говорещ при условие за анонимност.
При такъв сценарий американските военни биха използвали противокорабни ракети с голям обсег (LRASM) или ракети SM-6, за да повредят китайски военен кораб и неговите радари, след което да бомбардират кораба с по-евтини оръжия като QUICKSINK.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от САЩ
US дроновете Reaper тренират за големи морски операции срещу Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
10
 
! Отговори
Китай е причината преди 2 дни
Разходите на едно средностатистическо Българско семейство за техника, обзавеждане, консумативи и дори автомобили да паднат драстично. От друга страна САЩ е причината да ни се покачат разходите за електроенергия, газ, а бъдещите поколения да бъдат заробени с милиарди и милиарди заеми за самолети и бронетранспортьори. А България се превърна в мишена за руски удар заради *** на янките които са складирани у нас, а ние даже не знаем какво има. Правете си сметка кой искате да подкрепите.
19
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ето я причината за всички войни по света. Навсякъде са замесени сащ.
18
2
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 2 дни
САЩ са много назад от реалните военни действия. Те имат представа за истинската война с Русия, само от телевизията и от надути наемници, които обикновено синплюят на петите като стане напечено. Все пак САЩ знаят, че точно за седмица инРусия и Китай ще имат противодействие на безаналоговите бомби на Боинг. Долу горе толкова е срока до повва на противодействие. Айде, да сложим 2 седмици.
17
3
 
7
 
! Отговори
Ужаст преди 2 дни
Мръсните янки само война и наркотици са им в главите.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
америка откраднаха и остров ГУАМ от Япония, но много хора мълчат, а сега там им е базата "андерсън" в източната част на острова, която северна корея искат да ударят, при евентуален конфликт
15
2
 
10
 
! Отговори
Китай произвеждат преди 2 дни
повече кораби от колкото САЩ ракети за Пейтриът. Нещо ми подсказва, че и противокорабните им са малко. САЩ не са водили морска битка от края на ВСВ. Те така си подбират и войните, срещу някакви хора по чехли, но тоя път не уцелиха. Китай оня ден успя да загради Тайван в рамките на едно учение, а двата американски флота не можаха да разберат колко бързо стана това.
14
2
 
5
 
! Отговори
MNENIE преди 2 дни
Явно САЩ се страхуват за Хавай - територия на Китай и Япония , както Украйна анексира Крим .За Критиците - вижте Историята на Хавай и как САЩ е превзема със Сила и Армия - там местните са с *дръпнати*очи .
13
3
 
6
 
! Отговори
А твзи оръжия преди 2 дни
са направени с части от Китай и със заем от Китай. Хахаха Тия са тотално загубили връзка с реалността.
12
2
 
3
 
! Отговори
Едни произвеждат преди 2 дни
и изнасят, други трупат оръжия. Кой каквото си може.
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ааа не може, според нашите копейки САЩ отдавна фалираха, а оръжията им свършиха... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
10
3
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 2 дни
Четох до там, че ще се произвежда от Боинг и спрях :)
9
1
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 2 дни
1. Чета тази статия е манипулативна2. САЩ знаят че скоро Китай няма да нападне китайски Тайван3. От 1 пълна година убеждавам всички контакти в Китай да нападат те шикалковят и нищо не става. Такива са те. Тази война е в мой интерес. Всичко им обещавам. НИЩО4. Вярно че такава им е културата мислят много. На мен ми писва на ... Искам тази война. Трябва ми...
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В навечерието на новата 1951 година китайците предприемат голямо настъпление на запад от Сеул. Отстъпвайки Сеул, войските на ООН организирано се установяват на река Ханган и се разполагат по линията на противника на североизток от района на Пхентхек на Жълто море. Настъплението на КНДР в централния сектор преминава успешно и в течение на 10 дена (07 17 декември 1951) Вонджу неколкократно преминава от едни в други ръце. Градът успява да устои до 24 януари, фронтът се стабилизира, а на войските на ООН се налага да отстъпят.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
америка са пълна скръб, няма да продължавам да коментирам, мисля, че достатъчно казах за тая жалка държава, която не е тяхна, и това го знае всяко дете
6
5
 
13
 
! Отговори
паф преди 2 дни
кой е казал, че САЩ са световен жандарм - те са световен агресор и колонизатор, подпалвач на войни, а не жандарм! но путин ще ги отрезви янките, ще им спука балона!
5
5
 
0
 
! Отговори
Врагът КИТАЙ преди 2 дни
Първата ОФИЦИАЛНА ДЪРЖАВНА реакция на КИТАЙ за коронавируса гласеше:"ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО НЕЩО ЗА КИТАЙ СА КИТАЙЦИТЕ"...............ФЪК ОФ СИЕСКЕЙ АРАУНД ДЪ УЪРЛД.........ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА СТЕ БЕЗ ДОМ ЧЕРВЕНИ...........МАРКСИСТЪТ КРАЛ ЧАРЛЗ 1948 ТРЕТИ е последният Ви комунист
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма спасение за краварите, каквото и да правят или трупат !
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Щатите само Ким ще ударят и всичко ще приключи за часове(за сведения на копейките).
2
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 дни
убии-ци по генезис
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Изобилни и лесно направени????