Тръмп: Украйна е заличена страна, невъзможно е да бъде възстановена

Тръмп разкритикува Зеленски, че не сключва споразумение за прекратяване на войната
Обновена: 26 сеп 2024 07:03 | 26 сеп 2024 07:00, Елка Василева
407
Тръмп: Украйна е заличена страна, невъзможно е да бъде възстановена
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът за президент на републиканците Доналд Търмп обвини украинския президент Володимир Зеленски, че отказва да сключи споразумение с Москва за прекратяване на войната на Русия в Украйна.

Още по темата
"Продължаваме да даваме милиарди долари на човек, който отказва да сключи споразумение", каза Тръмп на предизборен митинг в Северна Каролина, цитиран от ДПА и Франс прес. "След толкова много загинали всяко споразумение, дори най-лошото би било по-добро от това (положение), което имаме сега."

"Говорим за страна, която е заличена, невъзможно е да бъде възстановена", продължи Тръмп, визирайки обстановката в Украйна. "Ще са нужни стотици години, за да бъде възстановена. Дори и целият свят да се обедини, пак няма да се намерят достатъчно пари, за да бъде възстановена."

Тръмп разкритикува и президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за продължаващата им подкрепа за Киев и даде знак, че ще спре помощта на САЩ за Украйна, ако спечели нов мандат в Белия дом на президентските избори на 5 ноември.

"Те няма да се задоволят, докато не изпратят американски деца", твърди Тръмп. "Няма да пращаме наши войници оттатък океана."

Кандидатът на републиканците започна атаката си срещу Украйна с препратка към наскоро споделени от Зеленски критики към Тръмп и кандидата му за вицепрезидент Джей Ди Ванс, посочва Асошиейтед прес.

Украинският лидер, който е в САЩ за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН, каза пред "Ню Йоркър", че Ванс е "твърде радикален" в предложението си Украйна да отстъпи територии под руски контрол и че Тръмп "всъщност не знае как да спре войната, дори и да си мисли, че знае".

"Това е нещо, което бързо трябва да обсъдим, защото президентът на Украйна е в страната ни и отправя леко неприятни клевети по адрес на вашия любим президент, мен", каза Тръмп.

Очаква се днес Байдън да приеме Зеленски в Белия дом. Украинският лидер възнамерява да представи своя "план за победа" срещу Русия. Предвидени са и негови срещи с членове на американския Конгрес.

Зеленски възнамерява в рамките на посещението си в САЩ да се срещне и с Тръмп. Но по данни на изданието "Политико" подобен разговор на този етап е малко вероятно да има.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от ЕС
Големите банки очакват цените на златото да продължат да растат през 2025 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
332
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Защо НАТО /САЩ/ , води войни по цял свят ???
331
1
 
8
 
! Отговори
Da Big Шафьора преди 9 часа
Ние рапЪжиите от Шикаготу и Варната, подкрепями Камалалалата щото тя е за жендърите и рапъжиите като мени и Снупидога! И мноо умна ве, кът нас!
330
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
До Тръмп е предател --Алооо , и предишните Президенти на САЩ са правели СЪЩОТО , само че прикрито , а Тръпм го казва на ГЛАС !Право Куме в Очи !С какво са по-добри предишните Президенти ???
329
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Доналд Тръмп е лъжец, двуличник, предател и страхливец. Единствената причина да се бори за президентско място, е за да отърве пандиза. Няма да го огрее.
328
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Пишещият тук Боби, е платена прислуга на Пеевски. Разпространява опорки и лъжи. Много обича да се обяснява в любов на Пеевски.
327
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 10 часа
Родителите на Камала са членове на Американската комунистическа партия, тя е протеже на левия Сорос. Готова ли е САЩ за комунизъм.
326
3
 
17
 
! Отговори
Свинско без Зеля преди 10 часа
Да, ама покрай Украйна може да се заличи и цяла Европа! При една ядрена бомба, Зеля ще оцелее, Бай Пън ще оцелее, но от нас обикновенните хора, ще остане само петънце на стената. От децата ни още по малко петънце.
325
3
 
10
 
! Отговори
Два змея във една- преди 10 часа
--пещера не виреят ! Ако Китайците И Русия успеят да завършат Брикс като нова световна организация и хванат природните богатства на Африка а после да прецакат и птродоларовата система и още една две -- ще видим щатите какще печатат долари и как ще си ратоварват кризата и ка инфлацията ще ги смачка Не случаино бриксаджиите купуват злато ,Китайците такава световна експанзия могат да направят направо могат да глътнат европа --въобще не сме им конкуренти ,само един Тръмп ни трябва ....
324
2
 
1
 
! Отговори
Всички картели преди 10 часа
Си въртят бизнеса във шатите със огромни армии Координационните центрове са разположени във околните държави който са купени от тях а всичкото бандит действа на територията на САЩ --айде ходи се бори ,те ги разлагат като общество от вътре проникнали са на всички нива ,а долу владеят абсолютно всичко Каво да строй огради като цялата граница се минава отдолу и като влезнат ги поемат други и човека все едно се разтваря във въздуха ....Баш па Тръмп ще ги оправи за 4-ри години !!!
323
2
 
16
 
! Отговори
истина преди 10 часа
Някой трябва да е слабоумен или адски наивен за да си помисли че на САЩ им пука за Украйна - единствената им мисъл е как да отслабят Русия и те да определят правилата на световния ред. Защо САЩ не помогнат на Ливан и Палестина - пълно двуличие и цинизъм.
322
4
 
0
 
! Отговори
до 318 преди 10 часа
Тези хора който подкрепят Тръмп забравят че живеят във многонационална държава -Тя е огромен притегателен център за хора от целия свят така е и създадена сега вече не искат никой там че вече били много и няма интеграция -- и ето ти Тръмп дава решение на този въпрос ще се окопаят и до там --те и до сега си се окопаваха ама не става ,няма и да стане -- като си отишъл да живеш там трябвало да знаеш че там не са само ариици !
321
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
До АнонименТръмп ще намали данъците за богатите и средния бизнес, Харис ще ги "хармонизира" КАК ЛИ ЩЕ ГЛАСУВА МАСОВИЯ АМЕРИКАНЕц?
320
5
 
0
 
! Отговори
до 318 преди 11 часа
Има такова нещо но той продава лъжи на наивници който си мислят за някаква чиста щатска нация без тези другите --латиноци и онези който живечт във Бронкс , Ще строй стени по мексиканската граница и няма да пуска никой да отива там да ама те вече са си там --шял да ги връща ,ами нека първо го направи -- нали после пак ще има избори и тогава ще го набутат найстина във затвора Всички от другите бой са против него и те са повече -- той проповядва някаква форма на расизъм точно по вкуса на много
319
3
 
5
 
! Отговори
Тръмп е предател -- преди 11 часа
Какво ще ги прави тези 16-групи самолетоносачи без съюзници --той няма да има съюзници защото със лекота предава всичко което е изградено от запада -- той си е търговец човек Китай му пречи е да ама китай строи и самолетоносачи за да защити търговските си интереси от САЩ и е съюзник на Русия мислят как да му прецакат петродолоровата система и как да ги изхвърлят от Африка и Азия ,щели да си бъдат самодостатъчни и щял да спре мигрантите -- пълни глупости и лъжи !
318
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Пичове, имам възможност да обикалям Америка надлъж и на шир. Хората вярват на Тръмп, той е алтернатива и надежда че ще измъкне страната от капана на тоталната лъжа наречена демокрация която изсмуква парите на данъкоплатците за да финансират тоя и оня. Тия се чудят само къде да забъркат конфликт и войни по света за да харчат все повече и повече пари. Страх ги тресе,защото той не им цепи басма и знаят че народа е зад него. Републиканците се завтръщат тази есен
317
4
 
2
 
! Отговори
Тръмп е предател -- преди 11 часа
-- на цялата западна политика ,със неговия начин на мислене запада няма да удържи на всякъде ще бъде атакуван и миротвореца Тръмп ще отстъпва до безкрай , Целия Запад е стигнал до консенсус че щатите ще са негов юмрук НО и когато постигнат някаква цел те взимат и лъвския пай .ако запада се разпадне и се тръгне на търговски войни и прочие нищо чудно през три дена при тях да има по някой свален от бурките небостъргач , а исъс китай ще постигне успех без Европа на куково лято ,ще загуби и тайван
316
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Тръмп е резил за Америка
315
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Много ми е интересно как ще реагира "мозъчния тръст" ако Русия си поиска от САЩ Аляска и той е президент??? Все пак е била руска! Тоя е толкова безмозъчен, колкото е едно тексаско магаре!
314
3
 
3
 
! Отговори
Котьо преди 11 часа
Тръмби, Калифорния и Тексас да присъединени към УСА след война с Мексико...Сега ще им ги върниш ли ? Е ако това стане ще бъде жалко за хубавите щати ...
313
3
 
8
 
! Отговори
! преди 12 часа
защо не харесват хората истината...??? Защо предпочитат боза и красиви приказки???