Тръмп: Украйна е заличена страна, невъзможно е да бъде възстановена

Тръмп разкритикува Зеленски, че не сключва споразумение за прекратяване на войната
Обновена: 26 сеп 2024 07:03 | 26 сеп 2024 07:00, Елка Василева
407
Тръмп: Украйна е заличена страна, невъзможно е да бъде възстановена
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатът за президент на републиканците Доналд Търмп обвини украинския президент Володимир Зеленски, че отказва да сключи споразумение с Москва за прекратяване на войната на Русия в Украйна.

Още по темата
"Продължаваме да даваме милиарди долари на човек, който отказва да сключи споразумение", каза Тръмп на предизборен митинг в Северна Каролина, цитиран от ДПА и Франс прес. "След толкова много загинали всяко споразумение, дори най-лошото би било по-добро от това (положение), което имаме сега."

"Говорим за страна, която е заличена, невъзможно е да бъде възстановена", продължи Тръмп, визирайки обстановката в Украйна. "Ще са нужни стотици години, за да бъде възстановена. Дори и целият свят да се обедини, пак няма да се намерят достатъчно пари, за да бъде възстановена."

Тръмп разкритикува и президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за продължаващата им подкрепа за Киев и даде знак, че ще спре помощта на САЩ за Украйна, ако спечели нов мандат в Белия дом на президентските избори на 5 ноември.

"Те няма да се задоволят, докато не изпратят американски деца", твърди Тръмп. "Няма да пращаме наши войници оттатък океана."

Кандидатът на републиканците започна атаката си срещу Украйна с препратка към наскоро споделени от Зеленски критики към Тръмп и кандидата му за вицепрезидент Джей Ди Ванс, посочва Асошиейтед прес.

Украинският лидер, който е в САЩ за участие в годишната сесия на Общото събрание на ООН, каза пред "Ню Йоркър", че Ванс е "твърде радикален" в предложението си Украйна да отстъпи територии под руски контрол и че Тръмп "всъщност не знае как да спре войната, дори и да си мисли, че знае".

"Това е нещо, което бързо трябва да обсъдим, защото президентът на Украйна е в страната ни и отправя леко неприятни клевети по адрес на вашия любим президент, мен", каза Тръмп.

Очаква се днес Байдън да приеме Зеленски в Белия дом. Украинският лидер възнамерява да представи своя "план за победа" срещу Русия. Предвидени са и негови срещи с членове на американския Конгрес.

Зеленски възнамерява в рамките на посещението си в САЩ да се срещне и с Тръмп. Но по данни на изданието "Политико" подобен разговор на този етап е малко вероятно да има.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


407
Още от ЕС
Големите банки очакват цените на златото да продължат да растат през 2025 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Аз съм тотално шашнат как народът на САЩ може да е избрал Тръмп, баща и син Буш за президенти!?! Тия нямат акъл и за кравари! Дедо Джо е бил интелигентен човек едно време ама деменцията го е ощавила!!! Тръмп и Буш са абсолютен еквивалент на Сталин и Ленин....по липса на мозък! Защо Германия примерно не са си избирали такиваИдиоти? Каузата на Хитлер е била много по-разумна - да прочисти света от....неграмотна рая
311
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Не е ли хубаво, че рижия клоун отича в канала? Тоя пич е жaлък.
310
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
А Доналд Дък(Тръмп) що не вземе да подари Калифорния и Тексас на Мексико??? Тоя е тъБкатоГалош!!! Чудя се колко са изпаднали американците, та да имат кандидат за президент такъвКалъф
309
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Нищо чудно, че хората не харесват рижия клоун с умрялото животинче на главата.
308
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Рижия клоун е двуличен. Първо отказа да се срещне със Зеленски, после обвини Зеленски. Рижия клоун не става за президент, но става за пандизчия.
307
6
 
8
 
! Отговори
Отказва преди 12 часа
Щото сегашната ви администрация са марионетки на Обама мама и развратните Клинтън,. Постоянно подбъзикват зеления, за да си продават оръжието
306
5
 
17
 
! Отговори
аз преди 12 часа
Кога най-после Този нацист ще бъде попитан Защо не спазваше минските споразумения и продължаваше да убива руски деца и цивилни в Донбас и да му се обясни че всяко лошо дело трябва да се заплати Той сега плаща за съжаление с кръвта на стотици хиляди украински момчета които си го заслужават защото са позволили да им промият мозъците и да дадат живота си за чужди интереси визирам американските такива
305
10
 
3
 
! Отговори
Възможно е възможно преди 12 часа
И ще ,бъде възстановена.Заличена ще ,бъде усрията защото сама ще се заличи
304
15
 
12
 
! Отговори
Муахахаха преди 12 часа
Тръмп усети че ще загуби и сега разчита на руска помощ за да промени реалията.Същата тази дето го направи президент и предния път.Да ама не
303
1
 
10
 
! Отговори
Олигофренчетата преди 12 часа
От Днес бг пак трият коментарите дето ямно сами си ги пишат и лайкват.Що за долна проруска медия сте вие бе
302
0
 
4
 
! Отговори
До 302 българин преди 12 часа
Какъв българин си ти ,ре сополанко след като пишеш "унищожи"с О?
301
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Как може някой си по долу да сравни Левски със Зеленски! Ей лекувайте се!
300
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 часа
Зеленски накрая може да свърши като Мусолини (с главата надолу), с благодарност от "признателните" украинци за това което причини на Украйна. Ако разбира се САЩ не си го приберат преди това, както прибраха много други диктатори навремето. Но ако Тръмп вземе че стане пак президент, ще му е трудно. Затова по-добре приятел с Тръмп, отколкото враг......
299
10
 
21
 
! Отговори
Бахура преди 13 часа
Не че е казал нещо ново. Стига сте наливали пари на тая територия и клоунът зеленчук. Русия ще вземе своето.
298
3
 
3
 
! Отговори
до Дядо Либен преди 13 часа
А к8ак наричаш режимите в Саудитска Арабия и Китай, защитнико на Североатлантическите ценности? Мислете малко с тия глави!
297
25
 
10
 
! Отговори
Дядо Либен преди 13 часа
Ей, пълно е в тези форуми със злобни, комплексирани и необразовани...аутсайдерите в БГ винаги подкрепят диктатури, защото при такава диктатура ТЕ щяха да ни управляват и горко ни. Винаги хора като Левски (днешния Зеленски) борещи се за демокрация и достойно място редом до EU нацийте са фашисти,нацисти, болни и т.н. Да знаете - Вие винаги ще сте мизерници и ще бъдете в калта, защото ума ви е кален и умърсен. Винаги доброто ще побеждава злото.
296
5
 
12
 
! Отговори
ЗЕЛКА ВЪРНИ ДОНБАС преди 13 часа
И КРИМ НА РУСИЯ И ДА СЕ СВЪРШВА ТАЯ ВОЙНА > чуваш ли кво ти казвам ?
295
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 часа
САЩ и Русия си сътрудничат още от времето на Гражданската война, когато през 1863 г. Русия дава рамо с военния си флот. Макар да няма военни действия, помощта на руснаците е точно навреме, преди френския и британския флот да се включат на страната на Юга. Впоследствие Русия направо подарява Аляска на Америка, после: САЩ се включват в ПСВ два месеца след Февруарската революция в Русия, когато става ясно, че вътрешните брожения ще принудят Русия да капитулира. За ВСВ знаете. Винаги са били гъсти.
294
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
да,разделя се между Русия,Полша и Румъния а зеленият наркоман дето подкокороса украинците да умират за болните му амбиции за НАТО и ЕС в затвора.
293
11
 
14
 
! Отговори
Българин преди 14 часа
Украйна трябва да бъде заличена това са фашиска ***. Русия ще граничи с Румъния и полша